• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Nic. Değerleri Gerçek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

Council
Sizce piyasada satılan nbaselerin nic. değerleri gerçeği yansıtıyor mu?

Geçenlerde @roadless den bir miktar nbase rica ettim, sağ olsun kırmadı verdi. Kendi nbasesini de bir kısım aromasını da kendi yaparve yıllardır bu konuda tanıdığım en donanımlı ve güvenilir kişidir.

Ondan aldığım 10mg nbase boğazıma tekme tokat saldırır iken, nasıl oluyorda piyasadan aldığım 9mg nbaselerde bunun yarısı kadar boğaz vurumu yok.

Aynı bileşenler, aynı oranlar, aynı ato, aynı sarım, aynı pamuk.

Bilen biri beni aydınlatsın lütfen, alıştım %25 önerilen saçma sapan karışık aromalara ama nbasede mi bizi koparıyorlar?

9 yerine 6 mı iteliyorlar.

( nbase aldığım firmalar bilinen, tanıdık ve laf edince arkasından linç başlatan firmalar.)

Sizce piyasada satılan nbaselerin nic. değerleri gerçeği yansıtıyor mu?

Geçenlerde @roadless den bir miktar nbase rica ettim, sağ olsun kırmadı verdi. Kendi nbasesini de bir kısım aromasını da kendi yaparve yıllardır bu konuda tanıdığım en donanımlı ve güvenilir kişidir.

Ondan aldığım 10mg nbase boğazıma tekme tokat saldırır iken, nasıl oluyorda piyasadan aldığım 9mg nbaselerde bunun yarısı kadar boğaz vurumu yok.

Aynı bileşenler, aynı oranlar, aynı ato, aynı sarım, aynı pamuk.

Bilen biri beni aydınlatsın lütfen, alıştım %25 önerilen saçma sapan karışık aromalara ama nbasede mi bizi koparıyorlar?

9 yerine 6 mı iteliyorlar.

( nbase aldığım firmalar bilinen, tanıdık ve laf edince arkasından linç başlatan firmalar.)
Ben bunu hiç çözemedim bir yerden 12mg alıp normal gelirken
Başka bir adresten 9mg tatmin ediyor ????
Sözde şimdiye kadar aldığım her adresten en iyisi nik nbase aldım

Ben bu konuda hiç güvenemiyorum nbase neysede bence likitlerde bu daha fazla fark ediliyor mtl için 9 aldığım likiti dlde çok rahat kullanıyorum :cautious:

Büyük kampanya dönemlerinde aldığım nbaselerde her zaman bu şüpheye düşüyorum.
Tedarikçiler tarafından maliyet düşürmek adına değil de, yoğunluktan karışıklık sonucu hatalı ürünler gelebildiğine inanıyorum.
Mesela bir kere *** Kimya dan bir nabse almıştım.
Demleme yaptıktan sonra kalan nbaseden tükettiğimde oldukça hafif olduğunu fark ettim.
Firma ile görüştüğümde elmde kalan nbase den numune istediler ve 1 hafta sonra testler sonucunda bana gönderilen nbasein nikotininin düşük olduğu bilgisi verildi.

Tabi bu arada daha ben nbase ile ilgili sorunu firmaya iletmiş ve elimde kalan üründen numune gönderimini bile yapmamışken, firma tarafından satın aldığım aynı marka ve nikotin oranında yeni bir nbase de tarafıma kargolanmıştı. Bu kısmını da belirtmek isterim.

Fakat konu müşteri ilişkilerinde ve müşteri memnuniyetinde bu kadar iyi olan güvendiğimiz bir firmada dahi buna benzer durumların yaşanabileceği.
Bu sebeple artık her nbase alışverişimde ilk önce bir çalkalama sonrasında da demleme öncesi 1 tank içme işini unutmuyorum.
Fabrikasyon üretim süreçleri yasallaşarak uyulamaya alınmadığı sürece de buna benzer sorunlarla her zaman karşılaşabileceğimize inanıyorum.
Ya da nikotin shot kullanımına geçeceğiz...

Aklıma niyeyse nbase kimya geldi. Tartışma olayı değil,nikotin ölçümü. Bir ara ben de alev kimya'da gezinirken o bromtimole denk gelmiştim. Aşağısında da eskilerden oswald'ın videosu var. Merak eden nasıl yapıldığına bakıp kendi deneyebilir. Tabi demlenmeden önce sadece nbase ile ????

Tahminimce olay şöyle gelişiyor;
Tedarikçi arkadaşlar nikotini saf olarak, litrelik şişelerle alıyorlar.
Buz dolabında saklasalar da bu zembereğin kapağını açtığınız anda oksidasyon başlıyor.
Tamam, 15-20 günde bitiyor belki ama bu süre nikotini bir miktar bozmak için yeterli bir süre.
Aslında nikotin gelir gelmez 100 mililitrelik, hatta satış hacmine göre belki 50 mililitrelik hdpe şişelere pay edip, şişeleri de azot gazı altında kapatsalar sorun çözülür. (Böyle yapanlar da var)
Tabii minimum stok miktarıyla satışta ve imalatta günlük sirkülasyon sağlanmalı. Nbase'i yapıp 2 hafta rafta bekletirseniz o da sıkıntı.
Hatta Nbase üretilir üretilmez bir gün buzlukta bekleyip termal poşetle müşterinin ertesi gün elinde olacak şekilde (hafta sonları hariç yani) kargolansa... (100 ml 9mg nbase oldu 500 lira :D ) (Kimse satacağız? :D )

Ben likitlerimi nikotinsiz demliyorum ve surec bitince nic ilave edip arada calkalayarak 3-4 gun daha bekletiyorum. ilk icimde cok sert geliyor ve acaba fazla mi kacti diye sorguluyorum kendimi. bir sure sonra daha soft bir icime dogru ilerliyor. ozellikle nikotini yeni acip kullandiysam bu sertlik ve bogaz vurumu cok ust duzeyde oluyor. buzdolabinda sakladigim (duruma gore 1-2 ay kaliyor) nikotinin bu bahsettigim sertligi gun be gun kayboluyor. rengi de hafif hafif sarariyor.

Dolayisiyla kendi tecrubeme gore iyi korunmus yada taze olarak kullanicinin eline gecen urunler olmasi gerektigi gibi memnuniyet yaratirken, beklemis yada uygun ortamda uretilmemis urunlerin performansi da tatmin etmiyor.

Son düzenleme:
Aynı metoda geçiş yaptım geçen aylarda. Likitin olgunlaşma sürecinde kullandığım damlalıklı/pipetli şişe kullanımını da iptal edip, fenolik(?) (phenolic) kapak kullanmayı planlıyorum.
bahsettiginiz kapaklari ilk kez gordum.
Ben 150-160 ml cam kavanozda demleyip sonrasinda 30 yada 50ml'lik plastik siselere koyup iciyorum. plastik siselerde demledigim de oluyor kavanoz musait degilse :)

bahsettiginiz kapaklari ilk kez gordum.
Ben 150-160 ml cam kavanozda demleyip sonrasinda 30 yada 50ml'lik plastik siselere koyup iciyorum. plastik siselerde demledigim de oluyor kavanoz musait degilse :)

Aromalı için 30ml ve aromasız için 100ml’lik damlalıklı kullanıyordum. Uzun süre kullanım ve temizleme aşamaları sanırım yıprattı. Şişeleri kapattığım zaman bile aroma kokusunun sızdığını farkedince biraz araştırıp buldum —ucuz da bir şey. Kendin-Yap topluluklarında da tavsiye edildiğine rastladım,

Konu biraz dağıldı, başlık sahibi kızmasın :)

Hocam bahsi geçen nbase'lerin PG markaları da önemli aslında. Ben şahsen DL için yaptığım likitlerde Merck, MTL için yaptığım likitlerde Basf marka PG kullanıyorum. Yakın zamanda elimde Basf kalmamış, Merck ile yapıverdim MTL için olanları. Sürekli içtiğim likitler ve aynı tariflerle hazırlamama rağmen ağzımda emzik oldu. Yani nikotin oranı tabiki etken fakat bence doyum hissiyatı için PGde önemli bir etken.

Yanlış anlamadıysam ve bildiğim kadarıyla, hayır. Hava sızdırmazlığı ve kimyasal aşındırmaya dayanıklılığı sebebiyle tercih etmeyi planlıyorum. Olgunlaşma/demleme süreci bittiğinde damlalıklı/pipetli bir kapak takarım diye düşündüm.

Edit: Şöyle bir tanım buldum,
Bu kapak çok ilgi çekici duruyor açıkçası. Türkiyede perakende satış yapan bir yer bulamadım, tedarik ederseniz ya da bir yer bulursanız bizimle de paylaşır mısınız?

Çok revaçta olan farklı iki yerden ayni marka ve ayni nic oranında nbase aldım..hatta biri digerinden kıvam olarak daha yoğundu ..saticıyla konuştuğumda havaların sıcak olduğunu akışkanlığının ondan olduğunu söledi doğrudur 2.5 senedir kullanıyorum zaten ne zaman yoğunlaşıyo ne zaman akışkanlaşıyo biliyorum..hemen farklı bi tedarikçiden aldım fark bariz bi şekilde var..içim olarakta tat olarakta ..o kadar övülen bi tedarikçi ki yazsam taksim meydanında asarlar..ara ara farklı tedarikçilerden almakta fayda olduğunu düsünüyorum hem nic hem base içeriğini test etmek için isim vs bunlara takılmamak lazım.özellikle kampanya dönemlerinde 3 ayri nbase aldım aynı atomizerde sek denedim hepsi tat vurum şekerlilik oranı aynıydı..sadece satıcıyla gene muhattap oldum ve orayla hesabımı kapadım..askıda kalan sözler yerine realiteye kendi tecrübenize göre secmek daha dogru..

Geri