• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Nerede Hata Yapıyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrnbrtt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrnbrtt

Community
Herkese merhabalar,
Smok IPX80 ile birlikte rpm rba coil kullanıyorum. 25ga ka1 ve 30ga ni80 tellerim var temco marka. Cotton bacon pamukla birlikte 2.5mm ilk kılavuza sarım yapıyorum. Bugüne kadar birçok içim çeşidi ile birlikte(dl,mtl) farklı türlerde sarım tekniği denedim(düz,clapton) ancak bir türlü şu tat işini beceremiyorum. Onlarca likit denedim bu gidişle ev likit deposu olacak.Farklı farklı ohm değerleri, aralıksız ve aralıklı sarımlar tur sayılarını eksiltme veya fazlalaştırma gibi yöntemler denesem de hiçbir şekilde bir fayda olmadı. Sigarayı podu aldığım sırada bırakmaya çalıştım ancak yine aynı problemden dolayı tekrar başladım ve şimdi 1 seneden sonra tekrar bıraktım 15 gün oldu fakat bu gidişle tekrardan başlayacağım gibi duruyor. Siz değerli forumdaşlardan yardım istiyorum. Acaba nerede hata yapıyorum? Bu başlık altında 30 awg ni80 için önerilerinizi bekliyorum. Bugün itibariyle Coil jig edindim farklı mmlere de sarım yapabilirim.

Direkt RTA edinseniz en güzeli? POD cihaz veya hazır bobinli tanka alınan RBA kitleri pek verimli olmaz. Ayrıca nbase tüketerek devam etmeyi de düşünebilirsiniz. Bir tank aromalı bir tank nbase sıra ile gidebilirsiniz. Hem tat duyunuz da yerine gelir, daha geç kaybolur bu şekilde.

rpm rba hiç kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla yanma odası baya küçük. 30 ga tel ile aroma alabilceğiniz bir cihazda değil oldukça havadar gözüküyor. ideali 26 ga ka1 5-6 tur veya yine 25 ga 5-6 tur 2.5mm olabilir belki. ama o küçük yanma odasına bu tarz kalın tellerle sarım yaptığınızda nasıl bir hava sirkülasyonu sağlanırda aroma ortaya çıkar bilemiyorum. bencede en mantıklısı RTA ile devam etmek.

aroma/likit ile ilgili temel sorunu ben anlayamadım
aroma mı az geliyor, bir-iki tank içince tat mı kayboluyor yoksa aldığınız likitleri hiç beğenmediniz mi?
likitleri nereden temin ettiniz, hangi marka ve çeşitler elinizde var?
konuyu biraz daha açarsak sanırım bir çözüm buluruz????

Geri