• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Nbase ve Derin Dondurucu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

buk

Community
Herkese esenlikler

Yaklaşık 2 aydır derin dondurucuda muhafaza ettiğim 250cc nbase'in yarısını kullandım . Kalanını tekrar d.dondurucuda saklayabilir miyim?

Bildiğiniz üzere yiyecekler d.dondurucudan çıktıktan sonra tekrar orada saklanamıyor, bozuluyor çünkü.Gerçi yiyecekler d.dondurucuda donuyor ve dışarı çıkınca çözülüyor ama Nbase donmuyor , yine de aynı durum geçerli olabilir belki diye düşündüm.

Herkese esenlikler

Yaklaşık 2 aydır derin dondurucuda muhafaza ettiğim 250cc nbase'in yarısını kullandım . Kalanını tekrar d.dondurucuda saklayabilir miyim?

Bildiğiniz üzere yiyecekler d.dondurucudan çıktıktan sonra tekrar orada saklanamıyor, bozuluyor çünkü.Gerçi yiyecekler d.dondurucuda donuyor ve dışarı çıkınca çözülüyor ama Nbase donmuyor , yine de aynı durum geçerli olabilir belki diye düşündüm.
Merhaba hocam. Ben genelde 1senelik nbase alıyorum. Derin dondurucuda saklıyorum bende. Kullanıp tekrar derin dondurucuya atıyorum bende şuana kadar bir sorun ile karşılaşmadım.

Bununla ilgili kısa bir diyalog vardı reddit’te; sanırım carolina nicotine’nin bir notu ekseninde dönüyordu konu. Ani sıcaklık değişiminin önerilmeyen bir şey olduğundan bahsediliyordu. Buzluktan sonra bekletme (buzdolabı veya oda sıcaklığı), ardından homojen olması için çalkalama işlemlerinin —özellikle yüksek mg için— olumsuz etkisi olabilir belki. ????‍♂️ Konuyla ilgili net bir bilgim yok; sadece, aklıma gelmişken kısa bir not gibi aktarmak istedim.

azcıcık kimya bilgim arasında maalesef vg pg ve nic hakkında detaylı bişey yok ama zamanla öğreniyoruz
vg pg ve nic haric yazarsak, bir ürün dondurulmuyorsa sadece sıcaklık değişimi varsa ve bu sıcaklık değişimi azalan yapıdaysa genel olarak yapısal zarar vermez hatta faydalıdır zira bozulmasını durdurur veya yavaşlatır (ani sıcaklık değişimlerinin etkisi her üründe aynı olmayabilir, mesela sütü pastorize veya UHT işlemine tabii tutuyoruz yapısı değişmiyor yine süt kendileri ama az vitaminli az mineralli ve mikro organizmasız, o kısmı tartışmaya açıktır)
sizin yaptığınız işlemde nic -18derecede bozulur mu kararsızım
ancak nbase ürününü -18de saklamak gerekli midir diye sorarsak sanırım o da abartı bir önlem sanki
şahsi tavsiyem nbasenizi hava almayan hatta sıfır hava kalmış uygun bir kapta ve dolabın soğutucu hava deliklerinden uzakta saklamak gayet yeterlidir
vape shopa girince premium!! likitleri dolaptan almıyorsunuz raftan veriyorlar size değil mi? peki bu likitler hatta nicshotlar hatta ve hatta aromalar bozulmuyor mu? nbase oksitlenmemişse veya oksitlenecek bir ortamı yoksa (şişede oksijen yoksa/azcıcık varsa ve şişe hava almıyorsa), ciddi bir bulaşma (kontaminasyon) yoksa veya ısıya, güneş ışığına maruz kalmadıysa bozulmaz tabii full vg için bunu garanti edemem
kısacası
önlem almak iyidir ama aşırı önlem alınması da çok gerekli değil sanki... oksijenden, ısıdan ve güneşten koruyun yeterli...

Zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür.

Genellikle 250cc base alıp 100cc'sini bir şişeye kalanını 30cc'lik şişelere dolduruyorum çünkü fazla likit yapıyorum.
Fazla yaptığım için 20cc'lik şişelerde demleme yapıyorum ve nbase şişelerinde çok az boşluk bırakmama rağmen çok kısa sürede rengi sararıyor-oksitleniyor-. Bu kez -ilk kez- d.dondurucuda saklayarak bir fark olacak mı görmek istiyorum.

Sanırım vape shoplarda satılan likitlere-şişelere- nitrojen basıyorlar yani oksijenden arındırıyorlar.
Çünkü oksitlenmenin sorumlusu oksijen;yiyeceklerin bayatlamasında olduğu gibi.

Bir iki sene saklarım demiyorsanız buzluk işine hiç gerek yok bence. Zaten çok demleme yapıyormuşsunuz, pek gerek olmaz.

Şahsen o kadar süre saklıyorum. Mesela 2 litre alıp onu 250, 500 ve 100ml şişelere aktarıyorum kafama göre elde ne varsa. Şişeleri silme dolduruyorum, oksijen ile temas etmesin amaç. Ufak şişeye aktarmadığım durumlarda buzluktan çıkardığımı tekrar buzluğa koymam.
nbase şişelerinde çok az boşluk bırakmama rağmen çok kısa sürede rengi sararıyor-oksitleniyor-.
Şu kısım garip geldi bana. Dışarıda tuttuğum standart HDPE şişede bende neredeyse hiç sararma olmuyor mesela. Acaba şişeleriniz ışık geçiren cinsten mi? Aynı etkiyi o da yapıyor çünkü.

Geri