• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket Mtl'de Kaç Ohm Kullanıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlienTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mtl'de Kaç Ohm Kullanıyorsunuz ?

• 0,25~0,70 ohm arası

Oy: 2 1.4%
  • 0,70 ohm

Oy: 11 7.9%
  • 0,80 ohm

Oy: 26 18.6%
  • 0,90 ohm

Oy: 28 20.0%
  • 1 ohm

Oy: 46 32.9%
  • 1,2 ohm

Oy: 46 32.9%
  • 1,3 ohm

Oy: 9 6.4%
  • 1,,4 ohm

Oy: 5 3.6%
  • 1,5 ohm

Oy: 4 2.9%
  • 1,6 ohm

Oy: 3 2.1%
  • 1,7 ohm

Oy: 1 0.7%
  • 1,8 ohm

Oy: 0 0.0%
  • 1,8 ~ 2 ohm arası

Oy: 1 0.7%
  • 2 ohm ve üzeri

Oy: 2 1.4%

• Kullanılan toplam oy
    140
Genel modanın aksine soğuk buharlamayı seviyorum. ka1 ince teller ile 2.5~3.5ohm arası geziyorum; ~2ohm'un altına pek inmiyorum.

Birden fazla seçenek diyince hepsini işaretledim ???? 2 seçim yapılıyormuş

Evet, kaptanın dediği gibi ohm sadece bir sonuç.

Farklı tel tipi ve kalınlıkları kullanan biri için düzenli bir ohm çıkmaz zaten. Kullandığım yüzey alanı da sarım yaptığım atoya göre değişiyor. Neredeyse hiç standartım yok o nedenle. Fakat iki atoda 1.30 civarı sevdiğim bir kanthal sarımım var ????

@omeringen
mutlaka yazmışsınızdır ama hatırımda değil.
örnek olarak;
Kalınlık, tur, watt ve kullanılan ato bilgisi alabilir miyim?

Kalınlık, tur, watt ve kullanılan ato bilgisi alabilir miyim?
2.5mm çapa sarıyorum hep;
30ga ka1 7 tur 10W ~2ohm (likitin sertliğine göre 6/7/8 tur arası geziyor)
32ga ka1 7/8 tur 8-9W ~3/3.5ohm

32 çoğu kişiyi zorlar, tel çok ince olduğu için pamuklaması vs. zor gelebilir. Ama 30ga ka1 herkes kullanabilir.
Tank FEV v4.5, bu aralar daha çok 30ga kullanıyorum.

İnce tel/düşük yüzey alanı için şunlar geliyor başlıca aklıma:
- Ağız tiryakiliği olanlar için iyidir. Tur sayısı düzgün ayarlanırsa kalın tele nazaran düşük yüzey alanından dolayı düşük buharlaşma olacağından dolayı rahat rahat emziklenebilir. Çok daha az buhar çıkacağından dolayı da daha dikkat çekmeden tüketim yapılabilir.
- Aldığınız likit ağır geliyorsa misal, bu durumda da ince tele geçebilirsiniz. Salt likit de tüketilebilir bu şekilde.
- Bunun haricinde geleneksel likit olarak 12mg 6ml tüketeceğime 18mg 4ml tüketmek benim açımdan çok daha sağlıklı.
- Kalın tele nazaran daha soğuk buhar.

Ben MTL e geçişte ss316 30ga ile başladığım için 1.5mm çaptan bile geçiriyorum pamuğu ????

Kısa tanklar için 0.27mm kanthal tel 6 tur 2mm yapıyorum. Sizin kullandığınız sarıma göre ısı kapasitesi düşük ve yüzey alanı daha dar fakat 12 watt civarında hem aroma çok iyi düzeyde, hem de gayet serin ve yoğun buhar elde ediliyor. Gerçi sizin kullandığınız mg nikotin epey yüksek olduğu için oldukça sert gelebilir.

0.23 mm tel ile de 7 tur kullanıyorum.

Zamaninda Cengiz Dayı’dan güzel bir azar işitme lütfu sayesinde 1.00 ohm ve 9,5 watt dan yukari cikmiyorum. Yihi de “soft” ayarinda iciyorum. Yillarim boyle gecti. Çok yaşa dayiiiiiiiii

0.7 ile 1.5 arası. Her atonun ve her aromanın kendine has sarımı var bence. Daha doğrusu paşa keyfim bile etkiliyor. Bazen sıcak buhar ağzımı doldursun istiyorum, bazen uzun uzun soğuk buhar çekeyim. Kantal teli baz alarak yazıyorum, yoksa bende sabit olan tek sarım 28ga nife30 0.20 ohm

Bu ara ruh hali 15 mg nik gelirse elime fantazi ufacık ne varsa atomizer ona 2,5 ohm bile sararım
6 mg ama aromasını sevdiğim likit olursa ondada kessin diye uzun bacalı atomizerde 24 ga telle girişip ,0,5 -0,6 ohm yaklaşık kullanırım
amaç nikotin doyumu ve ohm yakalamak için gereğinden az tur veya eksik tur yapmamak
max 8 - min 5 tur ölçütüm

Geri