• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit MTL Sek Nbase Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tyrone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tyrone

Yeni Üye
Merhaba değerli dostlar,

Bu işe ilk başladığımda sürekli aromalı likitler tüketiyordum. Genellikle pastane aromalı likitleri tercih ediyordum. Ancak bir süre sonra bu durum beni sıkmaya başladı. Şu anda sadece hafta sonları aromalı likit tüketiyorum. Sonrasında ise sek nbase tüketimine geçtim. Boğaz vurumunu sevdiğim için nikotin tercihim hep Chemnovatic markası oluyor. Kendimce birkaç VG/PG kombinasyonu denedim ve bana en uygun nötr tat ve boğaz vurumu için aşağıdaki kombinasyonları kullanıyorum. Ayrıca VG’nin ağzımda tuhaf bir tat bıraktığını fark ettim. Bu kötü bir tat değil, fakat buharın tadını belirgin şekilde hissediyorum.

Kullandığım Ekipmanlar:
• Atomizer: Flash 23 4.5S
• Mod: Tek Division Endurance SBS DNA60
• Tel: Zivipf 27 GA SS430, 7 tur, 210°C, 18 W

Sek Nbase Oranlarım:
• VG: Carlo Erba (%70)
• PG: BASF (%30)
• Nikotin: Chemnovatic 9 mg

Aromalı Nbase Oranlarım:
• VG: Wilmar (%70)
(Wilmar VG’nin aromayı daha iyi ilettiğini fark ettim. Bu nedenle aromalı likitlerde Wilmar tercih ediyorum.)

• Aroma Kullanım Oranı: %20

Siz de kullandığınız sek nbase oranlarını ve markalarını paylaşabilir misiniz? Bu oranları tercih etme nedenlerinizi de açıklarsanız memnun olurum.

Hocam ben sizin kadar yüksek nic içemiyorum ama ilk olarak Sigma - Merck - Merck 70/30 6mg ile başladım. Sonrasında Avoria - Avoria - Merck 70-30 5mg ile ile uzun süre devam ettim. 3-4 litreden sonra sıkılmaya başlamıştım ki aldığım yerde sorun patladı. Şu an arayıştayım hala.

Farklı bir markadan deneme listesine aldığım karışımlar:
Sigma - Merck - Merck (70/30 5mg)
Carlo - Merck - Merck (70/30 5mg)
Merck - Merck - Merck (70/30 5mg)

Hocam ben sizin kadar yüksek nic içemiyorum ama ilk olarak Sigma - Merck - Merck 70/30 6mg ile başladım. Sonrasında Avoria - Avoria - Merck 70-30 5mg ile ile uzun süre devam ettim. 3-4 litreden sonra sıkılmaya başlamıştım ki aldığım yerde sorun patladı. Şu an arayıştayım hala.

Farklı bir markadan deneme listesine aldığım karışımlar:
Sigma - Merck - Merck (70/30 5mg)
Carlo - Merck - Merck (70/30 5mg)
Merck - Merck - Merck (70/30 5mg)
Hocam MTL sek Nbase için kesinlikle Carlo VG başarılı. Şekersiz olduğundan hem tel ve pamuğu karartmıyor hem doyurucu bir tadı var. Nikotin tercihim belli zaten. Geriye sadece PG kaldı. BASF boğaz vurumu konusunda çok başarılı ama bazen ilk 1-2 çekimde likit pamukta çok dolduğu için boğazımı yırttığı oluyor. O yüzden PG yumuşak seçesim geliyor. Mesela Merck.

Ben şuan kullandığım karışım ile sigarayı aramıyorum. Normalde günde 1 buçuk paket içen biriydim. Bu karışım ile arada sigara içtiğimde sigaradan tiksinmeye başladım.

Kullanımdan sonra Carlo - Merck - Merck deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim. İyi çalışmalar. :)
Bu arada kullandığınız tel nedir?

carloyu tek geçerdim de aromaburada satmıyordu bende 3M devam ediyorum
hem mtl hem dl için iyi bence altın serisi
ha ben vg pg ayrı ayrı istedim ki bir gün mtl bir gün dl demlicem uğraşayım biraz dedim
deneyimli kullanıcı olunca nikotin ayarlamasını kolay yapıyorum
merck merck merck gidilebilir, evet carlo ile tütün aromalarım bence daha güzeldi ama ne fe kaldı piyasada ne cdd kaldı
fa ile de fark var mı desen valla bilemiyorum gurme değilim
sek içimde üzmez merck bence

carloyu tek geçerdim de aromaburada satmıyordu bende 3M devam ediyorum
hem mtl hem dl için iyi bence altın serisi
ha ben vg pg ayrı ayrı istedim ki bir gün mtl bir gün dl demlicem uğraşayım biraz dedim
deneyimli kullanıcı olunca nikotin ayarlamasını kolay yapıyorum
merck merck merck gidilebilir, evet carlo ile tütün aromalarım bence daha güzeldi ama ne fe kaldı piyasada ne cdd kaldı
fa ile de fark var mı desen valla bilemiyorum gurme değilim
sek içimde üzmez merck bence

Hocam ben karışımları ilkeden temin ediyorum. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Tütün aromalarında genellikle Sigma VG tercih ediliyor. Onu da bir denersin. Senin için iyi olabilir.

Hocam ben karışımları ilkeden temin ediyorum. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Tütün aromalarında genellikle Sigma VG tercih ediliyor. Onu da bir denersin. Senin için iyi olabilir.
sigma sek tütünler için nötr bir vg değil hocam
carlo daha bir nötr ama madem seçeneklerim tütüne uygun değil ben merck tercih ederim şahsen
ilke bu fiyatlarla nasıl ayakta kalıyor anlamlandıramıyorum hocam; diğer forumda sahte aromadan dolayı atıldılar ama yine de indirime yanaşmadı adamlar
örneğin; aromaburada tfa 40'a veriyor ilke 84
fa aromaburada 60 ilke 103
nbase daha da uçuk

Merhaba değerli dostlar,

Bu işe ilk başladığımda sürekli aromalı likitler tüketiyordum. Genellikle pastane aromalı likitleri tercih ediyordum. Ancak bir süre sonra bu durum beni sıkmaya başladı. Şu anda sadece hafta sonları aromalı likit tüketiyorum. Sonrasında ise sek nbase tüketimine geçtim. Boğaz vurumunu sevdiğim için nikotin tercihim hep Chemnovatic markası oluyor. Kendimce birkaç VG/PG kombinasyonu denedim ve bana en uygun nötr tat ve boğaz vurumu için aşağıdaki kombinasyonları kullanıyorum. Ayrıca VG’nin ağzımda tuhaf bir tat bıraktığını fark ettim. Bu kötü bir tat değil, fakat buharın tadını belirgin şekilde hissediyorum.

Kullandığım Ekipmanlar:
• Atomizer: Flash 23 4.5S
• Mod: Tek Division Endurance SBS DNA60
• Tel: Zivipf 27 GA SS430, 7 tur, 210°C, 18 W

Sek Nbase Oranlarım:
• VG: Carlo Erba (%70)

Aromalı Nbase Oranlarım:
• VG: Wilmar (%70)
(Wilmar VG’nin aromayı daha iyi ilettiğini fark ettim. Bu nedenle aromalı likitlerde Wilmar tercih ediyorum.)

• Aroma Kullanım Oranı: %20

Siz de kullandığınız sek nbase oranlarını ve markalarını paylaşabilir misiniz? Bu oranları tercih etme nedenlerinizi de açıklarsanız memnun olurum.
Genel olarak aromalı ve sek için neredeyse aynı markaları kullanıyoruz. VG’de Carlo Erba, nikotinde Chemnovatic kullanırım uzun zamandır. Aromalıda VG’yi %80’e çıkartıyorum. Aroma PG’si ile dengelenmiş oluyor. Nikotin 18 mg mertebelerinde. Son dönemde PG olarak Merck’ten daha memnunum diyebilirim. BASF kepek yapıyor sanki. Yumuşak içim de daha iyi oluyor. Bir de Efkar Likit’te fark ettim, Chem nikotinli alınca aroma çok baskılanıyor. Nikotinde de Merck’e dönebilirim.

Geri