• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara MTL için kaç OHM almalıyım

onder.tpl

Community
Merhaba Buhardaş abilerim. MTL kullanıyorum ama kaç ohm alabileceğimi bilmiyorum. Ortalama kaç OHM değeri almalıyım veya sarım çubuğuyla kaç mm de kaç adet sarmalıyım. Şİmdiden teşekkür ederim

Bununla ilgili oncelikle kac mg likitler tukettigin onemlidir bunlari belirtirsen yardımcı olabiliriz sanırım ????
Katılıyorum, ek olarak:
Hangi teli kullanacağınızı, sıcak mı soğuk mu buhar sevdiğinizi, tc ayarları mı tercih ettiğinizi yoksa watt modunda mı içeceğinizi, hangi atomizeri kullandığınızıda belirtirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

Merhaba Buhardaş abilerim. MTL kullanıyorum ama kaç ohm alabileceğimi bilmiyorum. Ortalama kaç OHM değeri almalıyım veya sarım çubuğuyla kaç mm de kaç adet sarmalıyım. Şİmdiden teşekkür ederim

Kanthal A1 26 27 28 ga tel , 2mm 2.5mm 6 7 tur atomizerine göre sararsın.. 0.8 ile 1.2 ohm arası uygun watt ayarla başlangıç için..

Genelde 28 iyidir, 2mm 6 tur ortadır..

Başlarda diğer tellere girmeden devam..

Son düzenleme:
28, 29, 30ga ka1 teller uygundur, 1ohm, 2.5 ohm arası zevkinize göre gezersiniz. Daha düşük ga değeri iyice sıcak olacaktır, önermem.
28ga ka1 6/7 tur çok kullanılır, başlangıç için iyidir.
Tel kalınlığı/yüzey alanı ile nikotin oranı arasında doğru bir orantı mevcut.

Son düzenleme:
3-6 mg kullanıyorum. 26 GA tel kullanıyorum
3 mg likitler mtl de pek tatmin edici olmayacaktir vurum olarak ancak 6 mg likit yeterli doyum alıyorsanız 26 ga tel ile hem mdtl hem mtl tarzinda kullanabilirsiniz...2.5 mm sarim ile 6 tur ile baslayarak 8 tura kadar (tur sayisi arttikca araliklari daraltmak gerekecektir,hatta bitisik) gerekli hava akışı sıkıldığını da sariminiza göre ayarladiginiz da(ornek vermek gerekirse 6 turda 1.5-1.6 hava akisi kullanirken 8 turda 1.5 altinda hava akisi ile kullanilabilir gibi) 8 turdan fazlasi pek randiman vermeyecektir bu noktada tel kalinligini dusurmeniz gerekebilir(27 ga yahut direk 28 ga ile)
Bunun sonucunda ise nik ile dogru orantili olarak 6 mg vurum acisindan zayif gelebilir,ancak kişiseldir;kisi 6 mg ile de vurum olmasa da nik ihtiyacini giderebilir ki boyle kullanimda sicak buhardan nispeten daha serin buhar ile tuketim yapmis olacaktir bu da kisinin faydasina dir
Yine de
Eger ki doyum ve vurum açısından ince tel kullaniminda yetersiz gorulen durum olur ise bu sefer de nik artisi yapmak gerekecektir(9mg tavsiye edilir genellikle)
Böylelikle sizin icin uygun olan icimi bulmus olursunuz
Ancak sahsi tavsiyem elinizdeki bilesenler ile kullanim yapip yine iyi bilgi sahibi biriyle degiskenlerle oynamaniz olur
Ezcumle mevcut olan 6 mg likit ile 26 ga 6-8 tur arasi 2.5 mm sarimda yeterli afc acikligi ile tabiri caizse mtl dedigimiz kullanimi yapmaniz tabi ki mümkündür
umarim faydali olmustur ????
Edit : @omeringen hocamin dedigi gibi nik orani yukseltip
Daha ince teller kullanip daha az tuketim ile nik doyumu almak ta mümkündür.Ancak bir cok kullanici dl gecisinde direk böyle bir baslangic yaptiginda yeterli tatmin saglayamadigindan size elinizdeki bilesenlerle alakali tavsiye vermeye calistim tabi ki son noktada takdir size ait ????

Son düzenleme:
Ohm değeri de vapedeki bir çok şey gibi göreceli bir kavram hocam. Bir tek nife30 sabit. Kantallaysa atoya ve likite göre sürekli değişiyor sarımlarım. Şu an 0.3 ohm ile mtl yapıyorum 28ga paralel sarım 3 tur. Başka bir forumda bir konu vardı ohm hedef değil sonuçtur diye. Sizin hedefiniz ne? Sıcak, soğuk buhar, aroma, vurum vs. Buna göre sarım yapmak, ohm değerine fazla takılmamak lazım.

Üstad öyle bir şey yok :)

MTL içimli bir atomizerde yavaş ısınan bir düzenek arzu edersiniz ki serin bir buhar alın. Çok buhar için de ısınma gerektiğinden DL gibi değil de az buhar verecek bir düzenek olur bu. Yavaş yavaş sigara gibi buhar alıp, ağızda toplayıp sonra ciğere yollarsınız.

Bu düzeneği hangi ohm sağlardan önce hangi tel sağlar? Düz Kanthal tarzı teller.

Kaç ga (çapta) teller iş görür? 24-28ga arası bence uygundur.

Bu MTL coil'in çapı ne olmalı? 2-2.5mm arası idealdir. Altında pamuk geçmez, üstünde MTL atomizerlerin deck alanı yetmez, kontaklama yapar.

Kaç tur sarılmalı tel? 5-7 tur arası idealdir tel türü ve ga'sına göre. Altında pamuğun düzgün duracağı kadar coil alanı olmaz, üstünde tel yine MTL deck'inin iletken kısımlarına değerek kontaklama yapar.

Sonuçta direnç (ohm) ne olmalı? 1-1.3ohm arası idealdir. Altında fazla watt gerekir ve fazla ısınır atomizer, üstünde buhar az kalır.

Bu aralık için watt ne olmalı? 3.3-3.7volt arası 10-15watt arası uygundur. Altında buhar gelmez üstünde pamuk yanar.

Sonuç itibariyle sabit bir direnç yok, bir aralık var, tel, coil çapı, tel tur sayısı, direnç, watt... Direnç tam 1ohm olsa 40watt'ta yine içilmez :) aralıklar önemli bir de neden o aralık olması gerektiğini bilmek lazım onu anlarsanız gerisi kendiliğinden geliyor üstadım :)

Üstad öyle bir şey yok :)

MTL içimli bir atomizerde yavaş ısınan bir düzenek arzu edersiniz ki serin bir buhar alın. Çok buhar için de ısınma gerektiğinden DL gibi değil de az buhar verecek bir düzenek olur bu. Yavaş yavaş sigara gibi buhar alıp, ağızda toplayıp sonra ciğere yollarsınız.

Bu düzeneği hangi ohm sağlardan önce hangi tel sağlar? Düz Kanthal tarzı teller.

Kaç ga (çapta) teller iş görür? 24-28ga arası bence uygundur.

Bu MTL coil'in çapı ne olmalı? 2-2.5mm arası idealdir. Altında pamuk geçmez, üstünde MTL atomizerlerin deck alanı yetmez, kontaklama yapar.

Kaç tur sarılmalı tel? 5-7 tur arası idealdir tel türü ve ga'sına göre. Altında pamuğun düzgün duracağı kadar coil alanı olmaz, üstünde tel yine MTL deck'inin iletken kısımlarına değerek kontaklama yapar.

Sonuçta direnç (ohm) ne olmalı? 1-1.3ohm arası idealdir. Altında fazla watt gerekir ve fazla ısınır atomizer, üstünde buhar az kalır.

Bu aralık için watt ne olmalı? 3.3-3.7volt arası 10-15watt arası uygundur. Altında buhar gelmez üstünde pamuk yanar.

Sonuç itibariyle sabit bir direnç yok, bir aralık var, tel, coil çapı, tel tur sayısı, direnç, watt... Direnç tam 1ohm olsa 40watt'ta yine içilmez :) aralıklar önemli bir de neden o aralık olması gerektiğini bilmek lazım onu anlarsanız gerisi kendiliğinden geliyor üstadım :)
İşte konunun altı üstü budur. Daha fazla alt üst etmeyelim lütfen. ????

Geri