• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Mtl clapton tel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan comefast
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

comefast

Community
Arkadaşlar penodat v1 de aromayı arttırıp, buharı fazla sıcaklaştırmadan mtl clapton tel kullananlar var mı? 2x30+40 ss316 Clapton tel kullanırsam buhar ciddi derecede artar mı? Yada clapton çok gereksiz al 26ga telini düdüklü tencere gibi olmadan ve nispeten soğuk buhar ve yüksek aromayla tepe tepe kullan mı diyorsunuz? Şu an 27ga ka1 2,5mm 1.ohm civarı kullanıyorum ama aromayı biraz arttırmak istiyorum tabi buhar sıcak olmadan.

Konu dışı olsa da, teli inceltmek işe yarayabilir belki derdim. ????‍♂️ 28ga,29ga gibi...

Pek anlamadığım konular yine de: Tecrübeli kullanıcılar daha sağlıklı cevap verebilirler.

@MoNoT10 hocamın dediği gibi o zamanda hava yüzüğünde 2 delik değilde 3 delik açarım ama buharda artacaktır. Buharı arttırmadan aromanın artması mümkün değil sanırım
Bugun açtığım mtl sohbeti konusunda bahsettiğim gibi hocam
Kisisel kullanim ozelinde
Her değişkene göre optimum kullanim araligi vardir
Bu aralikta yaptığınız değişiklikler istedigimiz sonucu vermiyorsa başka seylerinde değişmesi gerekiyor demektir.

Om ile kullanmadigimi yazmıştım aslinda hocam ???????????? keske kullanmis olsam da size desem olur yada olmaz
Ben duz telciyim ????
Kullanmadığınızı biliyorum ama tellerin çalışma prensibini baz alarak tahmin yürütürsek. Artar mı artmaz mı? Şimdi tel clapton olduğu için ısınması için yüksek watt gerekcek. Kalın olacağı için likit temasıda artacak. Buna bağlı olarak buhar ve sıcaklıkta bariz şekilde artmaz mı? Bu arada sizden öğrendiğim teknikle hesaplama yapmaya çalıştım ama doğru mudur bilmiyorum ????

Kullanmadığınızı biliyorum ama tellerin çalışma prensibini baz alarak tahmin yürütürsek. Artar mı artmaz mı? Şimdi tel clapton olduğu için ısınması için yüksek watt gerekcek. Kalın olacağı için likit temasıda artacak. Buna bağlı olarak buhar ve sıcaklıkta bariz şekilde artmaz mı? Bu arada sizden öğrendiğim teknikle hesaplama yapmaya çalıştım ama doğru mudur bilmiyorum ????
Bu acidan bakarsak dogru yoldasınız ????
Ancak clapton materyali bakimindan bilgim yok yani 2*30+40 ss 316 kac ohm verir bilmedigimden boyle yazmıştım aslında

Penodat V1'de fused clapton kullanıyorum 1 haftadır. Söylenildiği gibi aroma ve buhar sıcaklığı artacaktır ancak Penodat'ın bacası uzun olduğu için buhar sıcaklığını çok hissettirmedi bana. Penodat V1 zaten güzel aroma veren bir atomizerdi, claptonda takınca coştu iyice. Büyük keyif alıyorum ato'dan. Ares 2 ve MD bi kenarda duruyor şu anda.

aroma ve sıcaklık kesin olarak artacaktır ancak bu sıcaklığın değeri ne derece olacak, rahatsız edecek mi ? tamamen öznel yorumlar. buharın sıcak mı soğuk mu hissettirdiği bile öznel bir durum zaten. bir tanıdığım buhar sıcak diye Penodat V1 kullanamıyordu mesela. Ben MTL Claptonla gayet mutlu idim ama.

Öncelik aroma ise düz teller ile uğraşmak beyhude çaba bana göre.

Düz tel ve clapton meselesi geçince...Bazı değerleri hesaplayabiliyoruz diye, işin “güç” kısmına fazladan-vurgu yapıyormuşuz gibi gelebiliyor bazen. Denklemin, (anlayabileceğimiz kadarıyla) hava ve likit kısmı pek fazla konuşulmuyor. MTL ve Custard muhabbeti çok geçer mesela, ve bunu sadece işin güç kısmıyla anlatmak biraz tuhaf kaçabilir. Aynı şekilde, MTL ve fire-cured olayı. Güç ile izah etmek cidden zor(lama) olabilir. Niye, mesela, farklı hız ve hacim seçenekleri sunuluyor(?)—bence sormak lazım. Niye, mesela, küçük yanma odası muhabbetinin bir adım ötesine geçen oda tasarımları sunuluyor?

Hoş, günün birinde tüm bunların rasyonel izahı gelse bile, sonuç, 999 kişiyi tatmin ederken 1 kişiyi mutsuz edebilir. ????‍♂️ Bir Çin atasözünde dendiği gibi diyelim: De gustibus!

ni80 clapton alın. 32x2+40 veya +42 şeklinde. yahut düşük yoğunluklu daha kalın tellere yönelin, 3x32+40 ga 3x34+40ga gibi.
atomizerden atomizere de seveceğiniz tel değişecektir. chimney genişliği, yanma odası genişliği, hava girişi, chimney driptip uzunluğu hep içimi etkiliyor. ben genel kural olarak iki çeşit mtl clapton tutuyorum elimde, birisi nispeten yüksek ohm, 1.2. diğeri de nispeten düşük ohm, 0.7 gibi. havadar ve geniş yanma odalılarda daha sıcak olan 0.7 teli, daha sıkı içimli daha dar chimney ve yanma odalı olanlarda da 1.2 olanı.

ni80 teller daha hızlı ısınıp soğuduğu için benim gibi kanthalın uzun ısınma soğuma süresinden hazzetmeyenleri mutlu eder.

Geri