• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara MTL ATOMİZERDE 35MG SALT NİKOTİNLİ LİKİT KULLANMAK.

Volkanxxxxx

Community
Merhaba. yaklaşık 7 aydır mtl atomizerde 0.40mm khantal a1 tel ile 0.98 - 1.10 ohm değerinde sarımlı tel ile 35mg nikotinli bigboss marka salt likit kullanıyorum. son zamanlarda aşırı yapışkan şeffaf bir balgam yapmaya başladı ve çok rahatsız edici. bu şekilde kullanan veya başına butarz bir olay gelen varsa tecrübesi ile beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Ohm çok çok az.
Bence ohm 1,5-2 arası kullanın ince tellerle.
Şahsi görüşüm salt yerine 15 mg 50vg - 50 pg ve buna benzer 12 mg 60 vg -40 pg oranlarında likitler tüketmenizi öneririm
daha önceden 50/50 9mg likitler kullanıyordum. hiç sorun olmamıştı. bu salt likiti ilk defa denedim ve doyum olarak çok etkili olduğunu görünce devam ettim. direk sigaranın yerini almıştı aslında. ama buraya kadarmış

bildiğim kadarıyla (kesin yanlıştır araştırın lütfen)
salt nikotin freebase nikotine göre daha konsantre (nikotin tuzundan üretildiği için) bu nedenle daha kıvamlı bir yapıya geçiyor likit. bunun yanında aromada da çok fazla karışım varsa etken bir rol oynuyor.

bu nedenle özellikle yüksek mg likitleri modlarda kullanmak daha sağlıklı.

caliburn koko kartuşunu dağıttığımda çok ince bir telle karşılaşmıştım. sanırım 34 ya da 36 ga idi ama emin değilim. nedenini incelediğimde likite temas eden yüzeyi azaltmak olduğunu öğrendim. hatta oilin içinden geçen pamuğun yanı sıra üstünden de pamuklamışlardı (gerçi bunu rtalarda yapmamız gayet zor).

bu durumda sarımınızı 32-34-36 ga tellerden biriyle bitişik sarım ile güncellemenizi ve minimum 1,2 ohm alacak şekilde ayarlamanızı önerebilirim.

ancak bunun sağlıklı bir tercih olacağını düşünmediğimden mtl içimli kibar bir pot önerebilirim. tabi tercih sizin.

Ni 80, 31 ga (0,23mm) tel
2 mm, 6 tur sarım, 1,4 ohm
7 watt.

Bazen salt bazen hibrit.
35 mg (60vg/40pg veya 55vg/45pg veya 50vg/50pg)

Böyle kullanıyorum, problemsiz.

Edt:
1) atomizerler berserker mini ve dvarw 16 (klon)
2) kullandığınız tel, yapmış olduğunuz sarım yüksek mg seviyeleri için uygun değil (salt veya free farketmez). İnce teller kullanmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Merhaba. yaklaşık 7 aydır mtl atomizerde 0.40mm khantal a1 tel ile 0.98 - 1.10 ohm değerinde sarımlı tel ile 35mg nikotinli bigboss marka salt likit kullanıyorum. son zamanlarda aşırı yapışkan şeffaf bir balgam yapmaya başladı ve çok rahatsız edici. bu şekilde kullanan veya başına butarz bir olay gelen varsa tecrübesi ile beni aydınlatırsa çok sevinirim.
35mg mi ? Böyle ölmezsiniz. Birine söyleyin size füze atsın

Bu yorum alıntı ve diğer forumdan kimyager bir hocamızın yorumu kendisi bu konularda baya bilgi sahibidir,buradaysa etiketlemiş olayım @Drog

Buraya birazdan yazacaklarım Şahsi Fikrimdir
Salt Likit Kullanma Durumu
tamamen Kişisel Tercihlerle alakalıdır.
Aşağıda yazdığım nedenlerden ötürü,
şahsen Ben şimdilik Salt Olayına girmeyi düşünmüyorum.
Kafamdaki soru işaretleri cevaplanırsa, ancak o zaman girebilirim.

Esas Soruya cevaben, Makul ve Mantıklı Dozlarda Kalp Krizi Geçirttirmez diyeyim ve
Salt Nikotini kendimce açıklayayım.

Yapraklarında Nikotin barındırma Tütün Bitkisine bir çeşit Doğal Koruma sağlar.
Nikotin Böcekler, Kurtlar ve diğer hayvanlardan korunmak için,
Bitkinin bulduğu Doğal bir Savunmadır.

Fakat Nikotin Dış Ortamda çok dayanıksızdır.
Havadaki Oksijenle temas ettiğinde veya Isıya Maruz kaldığında
hemen Oksidasyona uğrar,
rengi esmerleşir ve çok çabuk bozulur.
Tütün Bitkisi bu durum oluşmaması için ürettiği Nikotini,
Nikotin Tuzları olarak yapraklarında depolar.

Salt Nikotin aslında Doğanın bir Çözümüdür.
Malum Tütün Bitkisinin yapraklarında yüksek Dozda Nikotin bulunur.
Tütün Bitkisi, yapraklarında bulunan Nikotini
dayanıklı olması için Nikotin Tuzuna dönüştürür.
Bu şekilde yapraklarındaki Nikotini,
Güneşin Kavurucu Etkisinden ve Havadaki Oksijenden
korumuş olur.

Nikotin Tuzları, tütün yaprağındaki nikotinin doğal halidir.
Oksijen ve Sıcaklık Artışlarına karşı daha dayanıklıdır,
tütün yapraklarından ekstrakte edilir, damıtılır
ve sonrasında kromatograflanma işlemi görür.

Bizim kullandığımız Sıvı Nikotinler, direk Terapötik Nikotindir.
Yani Vücudumuzda üretilen Nikotinin aynısıdır.
Ne idüğü belirsiz Sıvı Nikotin kullanıyorsanız, Terapötik olmayabilir.
Yani her Sıvı Nikotin, Terapötik olacak diye bir kural yok.
Bunu da ayrıca belirtmiş olayım.

Terapötik Nikotin vücutta ekstradan bir işlem görmez.
Salt Nikotinler, Karaciğerde işlem gördükten sonra,
Terapötik Nikotine dönüşür.
Bu da Karaciğerin yükünü arttırır.

Terapötik Sıvı Nikotinlerin, yarılanma ömrü 6-8 saattir.
Nikotin Tuzlarının yarılanma ömrü ise 4-6 saattir.
Yani çok iyi kesiyor lafları, Yarılanma Ömrü ile alakalı olmayıp,
Alınan Çok Yüksek Doz nedeniyledir.
Yarılanma Ömrü olarak bakarsanız, Terapatik Nikotin daha iyi keser.

Salt Nikotin için kabaca Kalitesi Düşük fakat Dayanıklı Nikotindir diyebiliriz.
Yüksek mg olarak kullanılmasının sebebi de budur zaten.

Salt Nikotinin olumsuz olabilecek yanlarını da yazayım.
Okuyup, kendiniz karar verin.

Salt Nikotinin Olumsuz Yanları:

1- Salt Nikotin, potansiyel olarak daha fazla bağımlılık yapar.
Yüksek mg kullanımı nedeniyle, Normal Likitlerden daha fazla bağımlılık yapabilirler.
Çok daha kısa sürede kanda yüksek nikotin değerlerine ulaşırlar ve
nörokimyasal reaksiyonları daha hızlı tetiklerler.
Nikotin zaten düşük dozlarda bile Ciddi Bağımlılık yapan bir madde.
Bir de Dozu arttırarak Zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.

2- Artan Karaciğer yükü.

3- Salt Nikotin üretiminde kullanılan Benzoik Asidin etkileri halen bilinmemektedir.
İnsanlar için yüksek derecede zehirli olmasa da, benzoik asit hala endişe nedenidir.
Son zamanlarda yapılan Çalışmalarda,
Öksürüğü Tetikleyici olduğu ve Allerjik Reaksiyonlara sebep olduğu yönünde bulgular mevcuttur.
Fakat gene de şu an itibarı ile Akciğerlere çekimiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip değiliz.
Zaman içinde Çalışmalar arttıkça, hep birlikte göreceğiz.

35mg mi ? Böyle ölmezsiniz. Birine söyleyin size füze atsın
Salt nikotin'li base'ler de belirtilen nikotin oranı gerçek değeri yansıtmıyor hocam tuz miktarı dahil söyleniyor, gerçek nikotin değeri belirtilen oranın salt s'de %57 salt b'de %58 ,35 mg aslında 19,95/20,3 mg gerçek nikotin oranı , ama yinede 26ga tel için çok yüksek olur 29/30 ga 2mm 6/8 tur sarım 1.6/1.8 ohm ile ideal olur

Arkadaşların da bahsettiği gibi teliniz çok kalın. Kanthal 30-31 ga Ni80 tel, 2 mm çap sarıyorum 1-1.3 ohm arası kullanıyorum ben de. Omaja çok takılmayın, teliniz ince olunca buharlaşan likit de az oluyor. Piyasaya salt likit çıktığından beri bu şekilde içiyorum, bir deneyin tavsiye ederim.
Kıvanç paşam naber nasılsın ?

Geri