• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Mtl atomizer ve dl atomizer tavsiyesi

asknakkaya

Community
Merhaba,

Arkadaşım yaz tatilinde Türkiye’ye gelecek. Amerika’dan gelirken bir adet klon kayfun prime ve uzatma kiti isteyeceğim. Aynı zamanda ülkede fiyattan erişmesi zor olup Başarılı diyebileceğiniz ürün tavsiyesinde bulunur musunuz?
Dl atomizer için 50$(Mümkün mertebe single, dual’de olabilir)
Mtl atomizer için 50$ bütçem var. Mtl arayışım ağırlıklı olarak boğaz vurumu ve pratiklik üzerine(hali hazırda klon fev kullanıyorum)

Oyla 0
Merhaba,

Arkadaşım yaz tatilinde Türkiye’ye gelecek. Amerika’dan gelirken bir adet klon kayfun prime ve uzatma kiti isteyeceğim. Aynı zamanda ülkede fiyattan erişmesi zor olup Başarılı diyebileceğiniz ürün tavsiyesinde bulunur musunuz?
Mtl atomizer için 50$ bütçem var. Mtl arayışım ağırlıklı olarak boğaz vurumu ve pratiklik üzerine(hali hazırda klon fev kullanıyorum)
Dl benim konum değil ama,mtl için;
Ben öncelikle atmizoo tripod yada evl reaper v3 edinirdim getirtme şansım olsa(fiyatları bilmiyorum)
Hem boğaz vurumu hem aroma olarak ikisini de tecrübe edenler iyi oldukları yönünde görüşe sahipler
Tabiki daha iyi ve yüksek fiyata sahip atolar mevcut
Bunlardan hiçbirine erişim şansım yoksa yada boğaz vurumu bir tercih olmasaydı
Tauren Elite Pro seçeneğim olurdu...kısıtlı imkanlar dahilinde durum benim için böyle...
Aslında @murcix 'in tecrübesi bu konuda belki faydalı olur,çok daha fazla ürün gozlemine sahip bize nazaran...
Tercih meseleleri çok zor iş kolay gelsin hocam ????

DL işinden ben de pek anlamam ama OXVA Arbiter v2 veya Hellvape Dead Rabbit v2 RTA olabilir.
Yani konu pratiklik ve vurum ise FEV üzerine tekrar FEV alınır. :) Mutluysanız yedekleyin gitsin. Bi' ara beş tane vardı, baktıkça mutlu oluyor insan. :LOL: Vurumu iyice abartmak için Squape N Duro deneyin derdim ama üretimi kalktı, tekrar da klonlanmaz muhtemelen.

Dl benim konum değil ama,mtl için;
Ben öncelikle atmizoo tripod yada evl reaper v3 edinirdim getirtme şansım olsa(fiyatları bilmiyorum)
Hem boğaz vurumu hem aroma olarak ikisini de tecrübe edenler iyi oldukları yönünde görüşe sahipler
Tabiki daha iyi ve yüksek fiyata sahip atolar mevcut
Bunlardan hiçbirine erişim şansım yoksa yada boğaz vurumu bir tercih olmasaydı
Tauren Elite Pro seçeneğim olurdu...kısıtlı imkanlar dahilinde durum benim için böyle...
Aslında @murcix 'in tecrübesi bu konuda belki faydalı olur,çok daha fazla ürün gozlemine sahip bize nazaran...
Tercih meseleleri çok zor iş kolay gelsin hocam ????
DL işinden ben de pek anlamam ama OXVA Arbiter v2 veya Hellvape Dead Rabbit v2 RTA olabilir.

Yani konu pratiklik ve vurum ise FEV üzerine tekrar FEV alınır. :) Mutluysanız yedekleyin gitsin. Bi' ara beş tane vardı, baktıkça mutlu oluyor insan. :LOL: Vurumu iyice abartmak için Squape N Duro deneyin derdim ama üretimi kalktı, tekrar da klonlanmaz muhtemelen.

Fikir tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Kendimde ki beceriksizlikten dolayı aslında öneri istedim, maalesef ki her atomizeri kurmayı beceremiyorum konu mtl olduğunda, kayfun prime veya fev benim için biçilmiş kaftan oluyor. Bahsetmiş olduğunuz atomizerlere göz atmakla birlikte ;
Birde aklımı karıştıran expromizer 1.4 vs era pro oluyor…

Bu başlıklar altına verilecek cevapların çeşitliliği benim gibi ,yılların o,,,,,..nu (oturmuşunu) bile yoldan çıkarır. aklımı karıstırır???? bu neden ile hiç bir önerinin genel kabul görmüşü yoktur benim gözümde.herkes sahip olduklarından hareket ile damak tadına hitap eden bir takım öneriler sunacaktır.fakat bu eski kaşarların onunu bir araya toplayın ceplerinde aynı atodan üç tanesine sahip olanını bulamayacaksınız.????
Onun için siz siz olun kafa karışıklığından ziyade bir kişiye güvenip o yolda yürüyün.yoksa ne 50 dolarlar ne 250 dolarlar havada uçuşacak siz bile şaşıracaksınız.ben bir öneri sunacağım diğeri burun kıvıracak.o bir öneri sunacak ,ben ,yahu bunu hediye etmek için bile adam bulamadım diyeceğim,olacak olan sizin kafa çorba.
Her hangi bir arkadaşımızın önerisi size uyar ise siz mutlu olacak,uymaz ise oneri sahibinin kulakları uzunca bir süre çınlayacaktır.????????????

Son düzenleme:
Bu başlıklar altına verilecek cevapların çeşitliliği benim gibi ,yılların o,,,,,..nu (oturmuşunu) bile yoldan çıkarır. aklımı karıstırır???? bu neden ile hiç bir önerinin genel kabul görmüşü yoktur benim gözümde.herkes sahip olduklarından hareket ile damak tadına hitap eden bir takım öneriler sunacaktır.fakat bu eski kaşarların onunu bir araya toplayın ceplerinde aynı atodan üç tanesine sahip olanını bulamayacaksınız.????
Onun için siz siz olun kafa karışıklığından ziyade bir kişiye güvenip o yolda yürüyün.yoksa ne 50 dolarlar ne 250 dolarlar havada uçuşacak siz bile şaşıracaksınız.ben bir öneri sunacağım diğeri burun kıvırarak.o bir öneri sunacak ,ben ,yahu bunu hediye etmek için bile adam bulamadım diyeceğim,olacak olan sizin kafa çorba.
Her hangi bir arkadaşımızın önerisi size uyar ise siz mutlu olacak,uymaz ise oneri sahibinin kulakları uzunca bir süre çınlayacaktır.????????????
Okurken hem güldüm hem mutlu oldum, elinize sağlık, söyledikleriniz çok doğru.

Burda fiyat veyahut stok sorunundan dolayı erişmesi zor olabileceğini düşündüğüm ama genel geçer kullanıcılardan olumlu yorum almış öneriler istedim aslında. Çünkü ne her atomizeri kurabiliyorum nede hepsi bana pratik geliyor. Ama kendim de araştırmayı ihmal etmiyorum. Nasip, geleni beğenmezsek sağlık olsun diyeceğiz ama tek kurşun var dikkatli sıkacağım :D

Okurken hem güldüm hem mutlu oldum, elinize sağlık, söyledikleriniz çok doğru.

Burda fiyat veyahut stok sorunundan dolayı erişmesi zor olabileceğini düşündüğüm ama genel geçer kullanıcılardan olumlu yorum almış öneriler istedim aslında. Çünkü ne her atomizeri kurabiliyorum nede hepsi bana pratik geliyor. Ama kendim de araştırmayı ihmal etmiyorum. Nasip, geleni beğenmezsek sağlık olsun diyeceğiz ama tek kurşun var dikkatli sıkacağım :D
Sizi çok iyi anlıyorum ,ve doğru yolda olduğunuza inanıyorum ,.burada kim ne dersin desin önemli olan sizin damak tadınız tercih ettiğiniz likit türü ve içim şekliniz olacaktır .yoksa ,genel kullanıcıların yüzde yüzünün beklentilerini karşılayan bir ato olmamıştır ve olmayacaktır buna inanın ..tüm beklentilerinizi karşılayan bir ato üzerinde uzlaşma sağlanamadı maalesef ,sağlanması da mümkün değil .mesela ben beğendiğim ve damak tadıma uyan reel cig aromasını ammitten daha iyi veren bir atoya rastlamadım ,veya trebica yı bana göre en iyi yorumlayan Patibullum olmuştur .gelgelelim bunların hiç biri bu atoların iyi olduğu anlamına gelmiyor..
önerim Eğer ki Fev tipi atomizer beklentilerinizi bir ölçüde karşılamış ise türevlerine yönelmeniz şeklinde olacaktır. .kolay gelsin .:)

MTL konusunda ahkam kesmeyeceğim

Ama DL konusunda; pratiklik, bol aroma, bol buhar, düşük watt gibi özellikler mesh atomizerlerde mevcut. Wotofo firmasının Profile Unity veya Profile M ürünlerini incelemenizi özellikle tavsiye ederim.

Bunlar dışında benim önerim RDA'lar olacaktır. 25 mm Asgard Mini, Nightmare Mini, Dead Rabbit V3 RDA.

şahsi tavsiyemi yazayım
ben çok atomizer bilmem ama yıllardır bildiğim tek şey kazanan takımı değiştirmemektir
bir yedek mod bir yedek atomizer bide atoların yedek cam oring setleri ki yıllardır kullandığım nicolasın oringleri halen sağlam değiştirmedim akıtma vs yok
kaliteli denilebilecek mtl atomizerler için 50usd çok düşük anca klon alınır, dl için konuşursak dışarıda dl içmek işkence resmen
dl için rda almak daha mantıklı olacaktır, abd özelinde konuşursak çoğu ürün çin fiyatından daha yüksektir iyi bir kampanya yoksa
dl rda/rta için çinden alıp abd adresine yollamanız daha mantıklı olur, klon mtl içinde aynı şekilde çinden alınabilir
ancak fev gibi ürünlerin klonlarını almayacaksanız blotto gibi atomizerlere şans verilebilir, bazen klon almaktan daha mantıklı ürünler olabiliyor çinlilerde

öneri dl atayım
bunun bide fatrabbit olanı var incelemek lazım...
mtl için gözden kaçan eski bi atomizeri de linkleyelim
bu arkadaş da çok bilinmez ama övülür...
öneriler herkesin kendi tercihidir, siz hangi tür aroma kullandığınızı da yazmalısınız... tütüncünün önerisi ile pastane içilmez, meyveli içenin önerisi ile zaten pastane belki tütün imkansızdır

MTL konusunda ahkam kesmeyeceğim

Ama DL konusunda; pratiklik, bol aroma, bol buhar, düşük watt gibi özellikler mesh atomizerlerde mevcut. Wotofo firmasının Profile Unity veya Profile M ürünlerini incelemenizi özellikle tavsiye ederim.

Bunlar dışında benim önerim RDA'lar olacaktır. 25 mm Asgard Mini, Nightmare Mini, Dead Rabbit V3 RDA.

mesh’e kanım çok ısındı. Kylin m ve profile unity kullandım.
kylin klondu, ama ona rağmen güzeldi sevmiştim.
Profile ilk başlarda akıtmaktan beni mahvetmişti, bir arkadaşım söyledikten sonra 1 muji değil 3 muji sarıp akıtmasın engellemiştik ve çok beğenmiştim ama sonrasında kullanımının zor olucağını düşündüğüm için 1-2 yıl önce satmıştım. Sanırım Kylin m pro mesh’e şans verecek gibiyim düşük Watt serin buhar tam benlik. Teşekkürler fikriniz için

şahsi tavsiyemi yazayım
ben çok atomizer bilmem ama yıllardır bildiğim tek şey kazanan takımı değiştirmemektir
bir yedek mod bir yedek atomizer bide atoların yedek cam oring setleri ki yıllardır kullandığım nicolasın oringleri halen sağlam değiştirmedim akıtma vs yok
kaliteli denilebilecek mtl atomizerler için 50usd çok düşük anca klon alınır, dl için konuşursak dışarıda dl içmek işkence resmen
dl için rda almak daha mantıklı olacaktır, abd özelinde konuşursak çoğu ürün çin fiyatından daha yüksektir iyi bir kampanya yoksa
dl rda/rta için çinden alıp abd adresine yollamanız daha mantıklı olur, klon mtl içinde aynı şekilde çinden alınabilir
ancak fev gibi ürünlerin klonlarını almayacaksanız blotto gibi atomizerlere şans verilebilir, bazen klon almaktan daha mantıklı ürünler olabiliyor çinlilerde

öneri dl atayım
bunun bide fatrabbit olanı var incelemek lazım...
mtl için gözden kaçan eski bi atomizeri de linkleyelim
bu arkadaş da çok bilinmez ama övülür...
öneriler herkesin kendi tercihidir, siz hangi tür aroma kullandığınızı da yazmalısınız... tütüncünün önerisi ile pastane içilmez, meyveli içenin önerisi ile zaten pastane belki tütün imkansızdır

kaliteli mtlden ziyade 50$ üst sınır olarak atomizer bakıyorum aslında. Tütünde flash kalanında diğer alacağımı kullanacağım ama boğaz vurumu önde olması sonra pratiklik daha önemli. gözüme ilk çarpan expro 1.4 ve era pro oldu ama kurmak konusunda zorlanır mıyım düşüncesi şüpheye yöneltti. Dl olarak brunhilde rdta yerine profile rdta daha kullanışlı duruyor sunduğu seçenekleri daha çok en azından. Dead Rabbit’ten daha fazla bahsedilen muadiller(Arbiter, Juggerknot v2 vs.) daha cezbedici geldi. Sanırım bahsettiğiniz Çin sitelerinden ABD’ye yollama yolunu uygulayacağım. Bu bağlamda tavsiye edeceğiniz bi site var mıdır? Kayfun prime’yi (klon) de satarsa çok iyi olur ????

Profile ilk başlarda akıtmaktan beni mahvetmişti, bir arkadaşım söyledikten sonra 1 muji değil 3 muji sarıp akıtmasın engellemiştik ve çok beğenmiştim ama sonrasında kullanımının zor olucağını düşündüğüm için 1-2 yıl önce satmıştım. Sanırım Kylin m pro mesh’e şans verecek gibiyim

tek muji hiçbirini doyurmaz malesef :) kylin m ve profile unity ben de kullandım keşke unity i değil kylini satsaydım demiştim. aroma ve buhar doygunluğu konusunda profile daha iyiydi benim için.

akıtma konusunda önerim cotton bacon prime çubuğundan bir mtl atomizerde kullanılacak kadar inceltin, kalanını ikiye bölüp kısaltın çubukları. coilden geçirdikten sonra üçgen şeklinde kesin ve yuvalara yerleştirin. akıtmaz. aslında çok basittir

tek muji hiçbirini doyurmaz malesef :) kylin m ve profile unity ben de kullandım keşke unity i değil kylini satsaydım demiştim. aroma ve buhar doygunluğu konusunda profile daha iyiydi benim için.

akıtma konusunda önerim cotton bacon prime çubuğundan bir mtl atomizerde kullanılacak kadar inceltin, kalanını ikiye bölüp kısaltın çubukları. coilden geçirdikten sonra üçgen şeklinde kesin ve yuvalara yerleştirin. akıtmaz. aslında çok basittir
Teşekkürler tekrardan,
Unity gerçekten bambaşka aroma ve doygunluğa sahipti özlerim halen. rda konusunda single rda öneriniz var mı acaba çok yüksek fiyatlı olmayan?

mesh’e kanım çok ısındı. Kylin m ve profile unity kullandım.
kylin klondu, ama ona rağmen güzeldi sevmiştim.
Profile ilk başlarda akıtmaktan beni mahvetmişti, bir arkadaşım söyledikten sonra 1 muji değil 3 muji sarıp akıtmasın engellemiştik ve çok beğenmiştim ama sonrasında kullanımının zor olucağını düşündüğüm için 1-2 yıl önce satmıştım. Sanırım Kylin m pro mesh’e şans verecek gibiyim düşük Watt serin buhar tam benlik. Teşekkürler fikriniz için

kaliteli mtlden ziyade 50$ üst sınır olarak atomizer bakıyorum aslında. Tütünde flash kalanında diğer alacağımı kullanacağım ama boğaz vurumu önde olması sonra pratiklik daha önemli. gözüme ilk çarpan expro 1.4 ve era pro oldu ama kurmak konusunda zorlanır mıyım düşüncesi şüpheye yöneltti. Dl olarak brunhilde rdta yerine profile rdta daha kullanışlı duruyor sunduğu seçenekleri daha çok en azından. Dead Rabbit’ten daha fazla bahsedilen muadiller(Arbiter, Juggerknot v2 vs.) daha cezbedici geldi. Sanırım bahsettiğiniz Çin sitelerinden ABD’ye yollama yolunu uygulayacağım. Bu bağlamda tavsiye edeceğiniz bi site var mıdır? Kayfun prime’yi (klon) de satarsa çok iyi olur ????

brunhilde mtl olacak:) verdiğim link mtl brunhilde içindi
dl ve mtl olarak var, mtl alırsanız en açık ayarda dl/rdl olarak kullanmak mümkün ama besleme fitili mtl 2 adet besleme sıkıntısı olabilir
dl olarak mesh kullanacaksanız 2-4 mujiyi üst üste koyup scottish roll yaparak kullanmak lazım bence aklınızda olsun
çinli dostlarımız 3a vape, heavengifts, aliexp var bildiğim
ama elementvape vapordna hatta amazonda ciddi indirimler görmek de mümkün atomizerler için
mesela başlangıcı 80usd olan ato çat diye 29.90 oluyo, yanına ucuz tel pamuk ekletiyor felan uyguna gelebiliyor
boğaz vurumuna çok takılmayın, aroma verimi önemlidir...
basf pg ve sieg/chem nic ile çözülebilecek birşey boğaz vurumu, al carlo basf 60/40 18mg chem nic parçalasın behçet gibi:)
50usd üst limitse çok seçenek yok, klonlar yakın fiyattalar zaten nduro kayfun fev orjinallerse pahalı, bütçe 5-15usd arttırılıp iki klon mtl de alınabilir
rda da klon olabilir ekstrem model değilse ama dl rta için bişey diyemem klona dlde kefil olmam

bu konuda da önerim yine meshlerden olabilir. profile v1.5

single coil wasp nano olabilir ama mesh ya da dual coil rda performansı beklememek lazım :)
üstat singe/dual aromayı ciddi etkilemiyordu eski rtalarda şuanki durumu bilemem ama likit düşmanlığından başka bişey değil dual benim gözümde
rta mesh deneyemedim hiç hazır coillerde bi tık daha iyi ama yapısına bakınca para verceksem mesh alırdım diş etlerime de zararı olmaz... manyak gibi 0.15-0.20 coilleri dual sar ver 60-70-80 watt devri cidden manyaklıkmış yürüyen nargile cafe gibi geziyoduk bölge müdürü kara tren diye çağırıyodu beni:)

üstat singe/dual aromayı ciddi etkilemiyordu eski rtalarda şuanki durumu bilemem ama likit düşmanlığından başka bişey değil dual benim gözümde
rta mesh deneyemedim hiç hazır coillerde bi tık daha iyi ama yapısına bakınca para verceksem mesh alırdım diş etlerime de zararı olmaz... manyak gibi 0.15-0.20 coilleri dual sar ver 60-70-80 watt devri cidden manyaklıkmış yürüyen nargile cafe gibi geziyoduk bölge müdürü kara tren diye çağırıyodu beni:)

rta bazında bir şey diyemem; çünkü hiç single coil rta kullanmadım

hazır coilli atmozierlerde skrr-s ve manta kullandım. smok ve vaporesso coilleri denedim ama rta kadar aroma alamadım. ya da ben yanlış hatırlıyorum.

pod sistemlerindeki mesh coiller başarılı o ayrı konu.

mesh daha düşük wattlarda düşük ohm kullanmanıza olanak verir. zeus x, blotto gibi rtalar yerine mesh rtalar ciddi anlamda daha iyi veriyor aromayı (bana göre)

içimdeki DL ruhu sönmedi bence. derinlerde yeniden canavara dönüşeceği günü bekliyor :devilish:

hazır coilli atmozierlerde skrr-s ve manta kullandım. smok ve vaporesso coilleri denedim ama rta kadar aroma alamadım. ya da ben yanlış hatırlıyorum.

mesh daha düşük wattlarda düşük ohm kullanmanıza olanak verir. zeus x, blotto gibi rtalar yerine mesh rtalar ciddi anlamda daha iyi veriyor aromayı (bana göre)

içimdeki DL ruhu sönmedi bence. derinlerde yeniden canavara dönüşeceği günü bekliyor :devilish:
Size o gün unity gerekecek hissediyorum :)

o yüzden diş etlerine dosttur mesh yapısı:)
ben mesela 0.7 bvc mesh coili 7-9w içtim gayet iyiydi
mtl için mesh etki ediyor ama dl hazır coilli atolarda ciddi fark görmedim bende
dl/mtl fark etmez hazır coilde her zaman bir aroma eksikliği coilin yapısından dolayı oluşuyor, tele direkt bir hava vurması yok mesela hazır coillerde, o dikey yapı aromadan çalıyor maalesef bu yüzden rta/rda yerini tutamaz
ben dl defterini kafada bitirdim, rda klonu sattım tel pamuk alayını sattım tfv8 ve nrg atomizerle coilleri de satıcam dl benim için bitecek tamamen
6mg 15ml likit içmek bana göre değil bana kalsa şu ekonomik yapıda dl içmek için babadan para kalması lazım kendi paramla içemem

Geri