• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Merak Ettiğim Sorular Var?

Nickim10Harf

Community
1- çift pilli mod kullanıyorum ve bu modda piller amper değerini paylaşıyor mu yani diyelim ki 65 watt veriyorum tele ve 17 amper çıkış olsun bu 17 amper bir pilden mi çıkıyor yoksa iki pil 17 amperi bölüşüyor mü

2- kullandığım pillerin birisini hep mod üzerinden şarj ettim çok yanlış kullandım ve diğer tanesi de 6-7 ay kullanmadığım pildi çift pilli mod alınca ikisini taktım genelde 45-65 watt aralığında içiyorum drag 2 cihazım var aynı anda azalıyor piller sizce bir sorun olurmu kullanmakta

3- salt likit ile normal freebase likit karşırmı karşırsa bir sorun olurmu

4-drag 2 cihazimda vtc 6 pil kullanıyorum bu piller ile en fazla kaç watta kadar çıkabilirim

1- chip bölerek çeker amperi
2 ve 4 - chipli mod kullanıyorsunuz hocam rahat olun, pillerde bir hasar vs yoksa sorun olmaz dilediğini watt'ta için. mekanik mod kullanacak olursanız dikkat etmeniz gerekir.
3 - tercih meselesi, boğaz vurumu düşer ama nikotin doyumu artar doğal olarak. freebase gibi çok asılırsanız baş ağrısı vs olur, bol su için nikotin zehirlenmesidir geçer.

1- chip bölerek çeker amperi
2 ve 4 - chipli mod kullanıyorsunuz hocam rahat olun, pillerde bir hasar vs yoksa sorun olmaz dilediğini watt'ta için. mekanik mod kullanacak olursanız dikkat etmeniz gerekir.
3 - tercih meselesi, boğaz vurumu düşer ama nikotin doyumu artar doğal olarak. freebase gibi çok asılırsanız baş ağrısı vs olur, bol su için nikotin zehirlenmesidir geçer.
Hocam Allah razı olsun en çok merak ettiğim şeylerdi teşekkürler

4-drag 2 cihazimda vtc 6 pil kullanıyorum bu piller ile en fazla kaç watta kadar çıkabilirim
#############################################################
20A verebilen bir pili kullanırken çıkabileceğiniz güvenli azami Watt değeri:
(W/3.2)*1.1=20A
Watt=58 azami. Bu değeri pil sayınız ile çarpınız.

Pillerin gerçek amper değerleri için: Mooch's Recommended Batteries.
#############################################################

1- çift pilli mod kullanıyorum ve bu modda piller amper değerini paylaşıyor mu yani diyelim ki 65 watt veriyorum tele ve 17 amper çıkış olsun bu 17 amper bir pilden mi çıkıyor yoksa iki pil 17 amperi bölüşüyor mü

2- kullandığım pillerin birisini hep mod üzerinden şarj ettim çok yanlış kullandım ve diğer tanesi de 6-7 ay kullanmadığım pildi çift pilli mod alınca ikisini taktım genelde 45-65 watt aralığında içiyorum drag 2 cihazım var aynı anda azalıyor piller sizce bir sorun olurmu kullanmakta

3- salt likit ile normal freebase likit karşırmı karşırsa bir sorun olurmu

1 seri pilli mod ise gücünü, paralel pilli ise kapasitesini toplar. Güç (A) amper ve kapasite ise mili amper (mAh) tır.
Drag 2 seri pilli olarak iki tane 20 amperlik pil takarsan güvenlş olarak 40 amper max güç verebilir.

2 çift pilli modlarda pil evlendirme gibi bir olay vardır. Sıfır iki pili veya kaliteli sarj cihazı ile sıfırlanmış Pilleri numaralı olarak aynı moda aynı yuvaya takmanın güvenlik açısından önemi büyüktür. Pillerin iç dirençleri birbirine uyumsuz olursa biri fazla ısınabilir. Dengesiz pil tüketimi de cihaza zarar verebilir.

3 boğaz yakmıyor ve size sorun yaratmıyorsa olabilir. Ama free base kullanmanızı öneririm.

4 vtc 6 piller güvenli olarak 15 amper değeri verir. 20amper 30 amper yazanlara aldanmayın, 15 amper tek pille, 30 amperde seri pilli modlarla güvenli olacaktır. Bu sorunuza wataj olarak değil amper olarak bakmanız doğru kontrol olacaktır. Çünki sarımınız ve tel materyaline göre wat değeri değil amper değeri, En fazla sorunuzun yanıtı olur.

Güvenli buharlar, selametle..

Geri