• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Likitteki Şeker, Kan Şekerini Yükseltir Mi?

Tabii ki yükseltir ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu yüzden hiç bir tarifimize tatlandırsın diye haricen eklemiyoruz. Capella supersweet/Tfa Sweetener içeriği sukraloz dan oluşmaktadır. Prospektüslerini googleden ve ya kendi sitelerinden direk erişetek öğrenebilirsiniz.

Tabii ki yükseltir ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu yüzden hiç bir tarifimize tatlandırsın diye haricen eklemiyoruz. Capella supersweet/Tfa Sweetener içeriği sukraloz dan oluşmaktadır. Prospektüslerini googleden ve ya kendi sitelerinden direk erişetek öğrenebilirsiniz.

Peki diyabet hastaları hangi Nbase ve Hangi aromayı kullanmalı?

Son düzenleme:
açılın hesaplayan deli geldi
1gr şeker kan şekerini ne kadar yükseltir? önce bunu ele alalım, 1gr karbonhidrat 5mg yükseltir diye geçer (geçici tabii ama hızlıca geçer, yoksa hamilelere şeker yüklemesi yapıyoruz anlık yükseltip ölçüyoruz di mi?)
günde 6ml saf şeker buharlasak abartsak yok artık dedirtsek, biz bunu içimize çekince hepsini solunum yolunda vücuda katsak geri çıkamasa bile kan şekeri seviyesinde ciddi bir değişim (140'dan 200'e gibi) olmayacaktır
kısaca, şeker hastası bir kişi günlük rutini çerçevesinde davrandığı zaman likitteki şeker içeriğinin ciddi bir etkisi yok
bu bilgiler tıbbi amaçlı değildir, kişisel tecrübedir
siz yine de iş bilen bir doktora danışın, çoğu dr vape işine uzak maalesef

Aroma veya VG açısından soruyorsanız bunlar yükseltmez. Şeker değerinizin düzenlenmesini tükettiğiniz nik etkiler; yani zaten hali hazırda nik tüketmeniz iyi değil.
üstat nikotini unuttuk, hemen ele alalım
sigara vs. vape dediğimiz zaman, buharlamayı gün içinde uzun vadeli bir süreç olarak ele alıyoruz, sigara içerken kandaki nikotin oranı bioyararlanım da eklenince çok hızlı bir şekilde artıyor ancak freebase nic için bunu diyemiyoruz, salt için diyebiliriz...
diyabet hastaları asla ve asla yüksek nic ve salt nic kullanmaması bireysel tecrübeme göre aşırı önem arz ediyor, zincir çekim konusunda biraz kararsız kalmakla beraber önermemek daha doğru
belki yemekten sonra sigara alışkanlığı olan hastalara düşük nic içeren sigara/likit önerisi daha iyi olabilir, tip-2 diyabetliler için ciddi fark yaratmaz ama insülin kullanan arkadaşlar için önemli bir konu...

Diyabet hastası ve günde 10 ml den fazla 25 mg/ ml salt tüketen biriyim.
Yazacaklarım araştırmalarım ve deneyimlerinin kısa özeti
1- Likit deki VG, PG, Nic ve salt Nic şeker ölçümlerini etkilemiyor.
2- Hiçbir likit de şeker kullanılmaz, şeker olmayan sentetik tatlandırıcılar
kullanılalabilir. Aynı sentetik tatlandırıcıları şeker hastaları, gıda ve
içeceklerde kullanır ve şeker ölçümlerini yükseltmez.
3- Ateşli sigara az da olsa şeker ölçümlerini düşürür. Ateşliyi bırakanlarda
veya elektroniğe geçenlerde, ortalama şeker ölçüm değerlerinde
yükselme olabilir.

Diyabet hastası ve günde 10 ml den fazla 25 mg/ ml salt tüketen biriyim.
Yazacaklarım araştırmalarım ve deneyimlerinin kısa özeti
1- Likit deki VG, PG, Nic ve salt Nic şeker ölçümlerini etkilemiyor.
2- Hiçbir likit de şeker kullanılmaz, şeker olmayan sentetik tatlandırıcılar
kullanılalabilir. Aynı sentetik tatlandırıcıları şeker hastaları, gıda ve
içeceklerde kullanır ve şeker ölçümlerini yükseltmez.
3- Ateşli sigara az da olsa şeker ölçümlerini düşürür. Ateşliyi bırakanlarda
veya elektroniğe geçenlerde, ortalama şeker ölçüm değerlerinde
yükselme olabilir.
hocam tamamen tıbbi merakımdan soruyorum: tip-1 mi tip-2 mi? insülin kullanıyor musunuz? biz kendi teslerimizde yemek sonrası sigara içilen ölçümlerde biraz sapma tespit etmiştik
birde, sweeneter şeker hocam maalesef

Ben de tip1 şeker hastasıyım. Mtl içiyorum günlük ortalama 4-5 ml 9 mg tüketimim var. Likitlerimin büyğk kısmını pastaneler oluşturuyor. Ben herhangi bir şeker yükseltmesine rastlamadım. Hatta şeker hastası arkadaşımda da bende de elektronik sigara şekerimi düşürüyor. Atnı etki nargilede de oluyor. 1 yıldır elektronik sigara kullanıyorum. Her öğünde vurduğum insülin seviyesin 1-2 ünite azaltmaya gittim yoksa hipoglisemiye giriyorum. Bunlar kişisel de olabilir az az deneyerek gözlemlemeniz daha iyi olacaktır. Geçmiş olsun bu arada.

Geri