Tabii ki yükseltir ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu yüzden hiç bir tarifimize tatlandırsın diye haricen eklemiyoruz. Capella supersweet/Tfa Sweetener içeriği sukraloz dan oluşmaktadır. Prospektüslerini googleden ve ya kendi sitelerinden direk erişetek öğrenebilirsiniz.
N base kesinlikle şekersiz tercih edilmeli aroma için de mtl de tütün içeriği öneririm ama dl de şeker kaçınılmaz gibiPeki diyabet hastaları hangi Nbase ve Hangi aromayı kullanmalı?
piyasa da şekersiz nbase yok diye biliyorum ben yanılıyor muyumN base kesinlikle şekersiz tercih edilmeli aroma için de mtl de tütün içeriği öneririm ama dl de şeker kaçınılmaz gibi
Diabet hastaları için bu durum önemli olabilir.
bu konu hakkında bir fikri olan var mı ?
Aroma veya VG açısından soruyorsanız bunlar yükseltmez. Şeker değerinizin düzenlenmesini tükettiğiniz nik etkiler; yani zaten hali hazırda nik tüketmeniz iyi değil.piyasa da şekersiz nbase yok diye biliyorum ben yanılıyor muyum
üstat nikotini unuttuk, hemen ele alalımAroma veya VG açısından soruyorsanız bunlar yükseltmez. Şeker değerinizin düzenlenmesini tükettiğiniz nik etkiler; yani zaten hali hazırda nik tüketmeniz iyi değil.
hocam tamamen tıbbi merakımdan soruyorum: tip-1 mi tip-2 mi? insülin kullanıyor musunuz? biz kendi teslerimizde yemek sonrası sigara içilen ölçümlerde biraz sapma tespit etmiştikDiyabet hastası ve günde 10 ml den fazla 25 mg/ ml salt tüketen biriyim.
Yazacaklarım araştırmalarım ve deneyimlerinin kısa özeti
1- Likit deki VG, PG, Nic ve salt Nic şeker ölçümlerini etkilemiyor.
2- Hiçbir likit de şeker kullanılmaz, şeker olmayan sentetik tatlandırıcılar
kullanılalabilir. Aynı sentetik tatlandırıcıları şeker hastaları, gıda ve
içeceklerde kullanır ve şeker ölçümlerini yükseltmez.
3- Ateşli sigara az da olsa şeker ölçümlerini düşürür. Ateşliyi bırakanlarda
veya elektroniğe geçenlerde, ortalama şeker ölçüm değerlerinde
yükselme olabilir.