• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Likitlerde alkol varmi

Mehmetsadi

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle selâm aleyküm şimdiden söyleyeyim herkesin hassasiyeti farklıdır onun için saygı duymanızı istiyorum gereksiz mesajlar yazılmamasini rica ederim. konuyu araştırmış olan arkadaşlarimizdan veya konuya vakıf olan kişilerden Bilgi almak niyetindeyim dediğim gibi herkesin hassasiyeti düşüncesi farklı olabilir yeterki birbirmize saygılı olalım Detaylı cevap verirsen sevinirim. Ben elektronik sigara kullanmaya başlamayı düşünüyorum. Ama alkol konusunda hassas biriyim. Kullandığım likitin içerisinde hiçbir şekilde alkol olmamasını istiyorum. Birçok marka alkolsüz likit sattığını söylüyor ama açıkçası güvenemiyorum. Çünkü aromaların içerisine etil alkol konuluyormuş aromaların çözünmesi için. Bu durumda ne yapabilirim ? Alkolsüz likit sattığına emin olduğun bir marka var mı ? Ya da kendi alkolsüz likitimi yapabilir miyim ? Aromasiz Nbase da varmıdır Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim herkese

Merhabalar,

Hassasiyetiniz konusunda meraklanmamanızı peşinen söylebilirim.

Öncelikle güvenmediğiniz veya içinize sinmeyen herhangi bir ürünü almanız zaten kimse tarafından önerilmez. Ancak VG - PG - Nic konularını araştırmanız, ve içinize sinmesi durumunda aromasız sek nbase tüketimi sağlayabilirsiniz.

Nbase yukarıda belirttiğim
VG - bitkisel gliserin
PG - propilen glikol
Nic - Nikotin
karışımlarıdır. Bunlar ürünlerin nasıl ve hangi hammaddeden üretildiğini araştırmanız sizin için daha iyi olabilir. Hassasiyetinizin detayını siz bilebileceğiniz için net bir cevap vermek oldukça güç.

Bunun yanında her aroma alkol mamülünden elde edilmeyebilir. Bazı kimyasal aromaların yapımları daha farklı. Hatta bazı (tamamı demeyeyim) N.E.T. yani Naturally Extracted Tobacco (Doğal Olarak Ekstrakte Edilmiş Tütün) aromaları propilen glikol ile oluşturulur.

Ancak konu aromanın da dışında yukarıda saydığım üç maddenin içinde sizin hassasiyetinize aykırı bir içeriğin olup olmaması. Eğer bu üç madde sizin için uygunsa sek - aromasız olarak da elektronik sigara kullanabilirsiniz. Tabi forumun bir çok yerinde ne olduğunu bulabileceğiniz MTL içim, yani sigara içimi yapacaksanız bu uygun olur. DL yani nargile tarzı içimde sek size keyif vermeyecektir.

Merhabalar,

Hassasiyetiniz konusunda meraklanmamanızı peşinen söylebilirim.

Öncelikle güvenmediğiniz veya içinize sinmeyen herhangi bir ürünü almanız zaten kimse tarafından önerilmez. Ancak VG - PG - Nic konularını araştırmanız, ve içinize sinmesi durumunda aromasız sek nbase tüketimi sağlayabilirsiniz.

Nbase yukarıda belirttiğim
VG - bitkisel gliserin
PG - propilen glikol
Nic - Nikotin
karışımlarıdır. Bunlar ürünlerin nasıl ve hangi hammaddeden üretildiğini araştırmanız sizin için daha iyi olabilir. Hassasiyetinizin detayını siz bilebileceğiniz için net bir cevap vermek oldukça güç.

Bunun yanında her aroma alkol mamülünden elde edilmeyebilir. Bazı kimyasal aromaların yapımları daha farklı. Hatta bazı (tamamı demeyeyim) N.E.T. yani Naturally Extracted Tobacco (Doğal Olarak Ekstrakte Edilmiş Tütün) aromaları propilen glikol ile oluşturulur.

Ancak konu aromanın da dışında yukarıda saydığım üç maddenin içinde sizin hassasiyetinize aykırı bir içeriğin olup olmaması. Eğer bu üç madde sizin için uygunsa sek - aromasız olarak da elektronik sigara kullanabilirsiniz. Tabi forumun bir çok yerinde ne olduğunu bulabileceğiniz MTL içim, yani sigara içimi yapacaksanız bu uygun olur. DL yani nargile tarzı içimde sek size keyif vermeyecektir.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam bu freebase Nbase denilen likitlerin aromalı olanları tütün veya pastane diye ayrılıyor bunların içine seyreklestirme amacı ile alkol koyuluyor deniliyor ne kadar doğru bilmiyorum hatta birkaç Nbase satan kimyacı sitelere sordum aromalilardan uzak durmami söylendi Nbase kullanın denildi yani içeriğinde sadece vg,pg ve nikotin olan

Sistemi kabaca şu şekilde tarif edelim sizde bu şekilde hatırlayın.
VG, PG ve nikotin karışımına Nbase diyoruz.
Bu karisimda nikotin tercihe bağlıdır. İsterseniz nikotinsiz de tercih edebilirsiniz, sigara bırakmak amacıyla tuketecekseniz size yardımci olacak oranda da tercih edebilirsiniz, bu tercihi ürünü alırken siz belirliyorsunuz.

Nbase de kendi arasında ikiye ayrılır Salt Nbase yada Free NBase. Bu ayrımı sağlayan ise kullanilan nikotinin türüdür.
Nbase aroma ile birleştirildikten sonraki haline artık likit demeye basliyoruz. Cümlede Nbase yada sek Nbase geçiyorsa aroma soz konusu değildir. Likit diyorsa aroma işin içine girmiş demektir. Tabi karsinizdakinin de işi bildigini düşünerek yazıyorum bunu.

Nbase iceriginde ki her bir kimyasalın yani VG, PG ve nikotinin üretimini yapan farklı markalarda vardır. Chemnovatic, Merck vs vs gibi bir çok firma ismi de çıkacak karşınıza.
Sek base içmek tatsiz, nötr, hatta belli belirsiz tatlımsı bir tad olduğu için çoğu kişi için içmeyi zorlastirip alismayi zorlaştırabiliyor.
Soz konusu birçok firma ve birçok kimyasal icerik söz konusu olduğunda, hangisi alkol içeriyor, hangisi kullanıyor hangisi kullanmıyor, yada bu iş alkolsüz olabiliyor mu kısmı derin bir araştırma gerektirebilir. Belki ustalardan detay bilen vardır ama bir cogumuz sigaradan kurtulalım da gerisi önemli degil diyerek çıktık yola.
Kısacası sek Nbase içmeyi başardığınızi varsaysak bile, böyle bir hassasiyet söz konusuysa alacağınız her bir kimyasalın, her bir markasini da didik didik etmeniz gerekebilir.

seyreklestirme amacı ile alkol koyuluyor deniliyor
Hocam (teşbihte hata olmaz) inanın alkol daha pahalı :) ancak şu var mentol tarzı likitlerde o ferahlık etkisini vermek için alkol bazlı efektör denilen ekstratları kullanıyor bazıları. Ancak @Zgrrs üstadın da bahsettiği gibi sek içimine alışmak zor olabilir.

Benim açımdan vurum denilen, boğazda yumru hissi oluşturan atomizerlerle sek nbase tüketmek birebir sigara simülasyonu gibiydi. Sonuçta sigarada da aroma hissiyatı, ağırlık farklı etkenler veya tütün kalitesiyle , tütünün yetiştiği yerle veriliyor.

Son düzenleme:
Geri