• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Likit Rengi Neden Böyle Oluyor?

Ters salınım var. Skyline, Spica Pro gibi içten ek bir baca ile besleme ayarı yapılan sistemlerde, yanma odası küçük, etli ve bombeli olduğu için buhar hızlı soğuyor ve pamuğa ve decke geri akıyor, pamuk da kusma yapıyor. Likit içerisindeki malzemelerin buharlaşma ısıları farklı olduğu ve buharlaşıp - soğuduğu için de renk daha koyu oluyor.

Ters salınım var. Skyline, Spica Pro gibi içten ek bir baca ile besleme ayarı yapılan sistemlerde, yanma odası küçük, etli ve bombeli olduğu için buhar hızlı soğuyor ve pamuğa ve decke geri akıyor, pamuk da kusma yapıyor. Likit içerisindeki malzemelerin buharlaşma ısıları farklı olduğu ve buharlaşıp - soğuduğu için de renk daha koyu oluyor.
Ben spica pro helix kit ile kullanıyorum kusma problemi yok.

Katılmıyorun ion rba da da aynı kusma problemi coili yukarı kaldırınca sorun çözüldü.
Sevindim ION'da çözüm üretmenize ama Spica Pro ve Skyline'da coili yukarı kaldırmak aynı çözümü üretmiyor, çan tek kat ve bu hızlı ısınıp soğumasına engel oluyor ION'da. Özellikle Spica Pro ve Skyline'da besleme ayarı, çan içerisindeki hareketli 2. bir çan ile sağlanıyor. Bu hem toplam malzeme kalınlığının artmasına hem de 2 parça arasında hava gezinmesine sebep oluyor. ESF'deki Spica Pro başlığında da geçti konusu zaten. Bu kusma olayı her zaman olan bir şey değil, özellikle efektör ve aromaya göre değişiyor ve çözüm yöntemleri var. Ateşleme tuşunu erken bırakma, çan içini sık temizleme v.b.

İkisi de severek kullandığım atomizerler açıkçası Skyline ve Spica Pro ama aynı zamanda erken pamuk karartan sistemler yukarıdaki sebeple alakalı olarak.

Yukarıdakilere ek olarak kendi gözlemimi paylaşayım. Pamuk uçlarının dengesiz olduğu zamanlarda (besleme yuvalarında farklı hacim/uzunluktaki pamuk), ve coil’in içine pamuğu yerleştirirken bir tarafın diğer taraftan daha sıkı şekilde olduğu zamanlarda benzer bir durumla karşılaşmıştım. Bu ikincisi, kendini, coil girişindeki pamuğun daha hızlı kararması ile belli ediyordu.

@onepuffman ne diyorsa doğrudur dağılabilirsiniz :D
Bende kullandım bunları. Skyline spica v1 ve spica pro kullanıyorsanız %1-2 aroma ile demlenmiş evyap ile önüne geçebilirsiniz. Yoksa ikinci dolumda sızıyor böyle.

Amanın, olur mu hiç öyle şey, @GURCANN o Gürcan. :D Bir ara otomatiğe bağlamıştı, cevabı veriyor "Evet sıradaki" gibi :) "Sizin sıkıntı neydi", "Yok hayır 5 tur sarmanız lazım", "Evet sizinki neydi", "Olur mu hiç öyle abicim"...

Spica pro denerkene cdd-fe gibi %2-3 aroma oranlarında demlediğim likitlerde böyle kusma yaşamadım. Ama tribeca, castle long, lemon tart gibi likitlerde tankı yarılayınca beslemeden kusma olmuştu. Çaresi daha az aroma kullanmak olabilir. Şahsen @onepuffman üstadım çok net açıklamış :)

Küçük deck ve küçük yanma odalarında sık rastlanan bir durum. @onepuffman hocamın dediği gibi, pamuk ve tel ikilisi küçük yanma odasında yanma odası üst kısmına hızlı çarpıp hızlı soğumasından kaynaklı kirlenmiş buhar besleme kanallarından kusma yapıyor. İşin özü budur. Bu durum içim keyfinizi de bozar. Likit tadı da degişir..

Çok güzel açıklama hocam. Teşekkürler.

Geri