• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Likit Fiyatları Ne Durumda?

zacklynier

Community
Cappucino lu own'un 60ml lik normal likitini almayi dusunuyorum 130 tl ye bir likit için fazlamidir bu fiyat nedir ne degildir piyasayi bilmedigimden sormak istedim

Cappucino lu own'un 60ml lik normal likitini almayi dusunuyorum 130 tl ye bir likit için fazlamidir bu fiyat nedir ne degildir piyasayi bilmedigimden sormak istedim
Kıymetli forumumuzun likit tedarikçilerinden temin edebilirsiniz. Fiyat konusunda ilk önereceğim (alt birimimizdir kendileri, fakat orayla ben ilgilenmiyorum harici sorulara yanıt veremem :) ) @Likit Merkezi www.likitmerkezi.com 'dur. :)

60ml 120tl pahalı mı? valla pahalı o nedir öyle
diyeceğim sandınız di mi? hayır hayır
hocam her firma kendi girdilerine maliyetine bakar
bu firma da belki cidden iyi malzeme kullanıp o fiyata satıyodur belki de çok dandik malzeme kullanıp kazık atıyodur, tanımadığım için bişey diyemem
ama
tanıdığım firmalar var, likitmerkezi, saltica, mestkafe, mamhattan likit...
tanıdığım varken bilmediğim yerden mal almam çok saçma olurdu sizde macera aramayın derim firmayı bilmiyoruz

Konudan bağımsız türklerde anlamadığım iki şey var
Biri bazı adam diyorki:
Ucuz etin yahnisi yavan olur
Sağlık için paranın önemi olmaz pahalıya yönelmek lazım
Ucuz peynir fare kapanın da olur
Pahalıysa kalitelidir

bazı adam da diyorki:
Pahalı olan niye kaliteli olsun belki ucuz olan düşük kâr marjlıdır
Pahalı ise iyi olacak diye bişey yok
Pahalıysa kazıktır
En ucuza içmek lazım

şimdi türkiye de iki düşünce şekli de farklı durumlar da doğru oluyor ama bunun ortası yok
İşi gereği babam çin e gitmişti dedi ki orada adam yaptığı malın kalitesini biliyor kendi cirosunu vb biliyor ona göre fiyat koyuyor müşteri de gönül rahatlığı ile parası hangisine yetiyorsa onu alıyor herkes kendi bilincinde yaptığı işin sorumluluğunda o yüzden bizim çarşı pazar gibi gel abi Chipler 5$
Gel abla likitim daha yeni çıktı sıcak sıcak Diye kimse bağırmıyor????

Peki siz nasıl yapıyorsunuz değerli forumdaşlarım sizce ucuz olan sağlıksız mıdır Ya da pahalı olan kazık mıdır
Yani ucuza mı yöneliyorsunuz pahalıya mı

Biri bazı adam diyorki:
Pahalıysa kalitelidir

bazı adam da diyorki:
Pahalıysa kazıktır
En ucuza içmek lazım

şimdi türkiye de iki düşünce şekli de farklı durumlar da doğru oluyor ama bunun ortası yok
İşi gereği babam çin e gitmişti dedi ki orada adam yaptığı malın kalitesini biliyor kendi cirosunu vb biliyor ona göre fiyat koyuyor müşteri de gönül rahatlığı ile parası hangisine yetiyorsa onu alıyor herkes kendi bilincinde yaptığı işin sorumluluğunda o yüzden bizim çarşı pazar gibi gel abi Chipler 5$

Peki siz nasıl yapıyorsunuz değerli forumdaşlarım sizce ucuz olan sağlıksız mıdır Ya da pahalı olan kazık mıdır
350 TL den orjinal likitler almıştım zamanında.
Yerli likitlerden bir kaç marka deneyip beğenmediğim markalar olmuştu.
Ama yerli firmalar da kaliteli bir içim bulacağıma da inanıyordum.
Deniye deniye kendime yerli bir marka buldum, ve kesinlikle bana yabancı markaları aratmıyor.
Markayı zaten sen biliyorsun :)

Biri bazı adam diyorki:
Pahalıysa kalitelidir
bazı adam da diyorki:
Pahalıysa kazıktır
En ucuza içmek lazım
hocam bakın kaçak piyasasının işleyişi farklıdır
kuzu pirzola 400tl samsunda
ağrıda 300tl
irandan kaçak gelen et 200-250tl
evet irandaki ucuz, peki bu et ne şartlarda gelir? kesilen koyun hasta mıdır? taşıma esnasında neler yaşanır???
gelelim likit işine
ucuzundan güvenilir yerden 1lt 12mg 362tl, 30ml şişe için 14tl diyelim %10aroma ile
hazır mix 10ml 25tl, 8tl diyelim %10 içim
şişeye de 5tl yazayım hadi, 27tl bir maliyeti oldu
3M ise 1.207tl 1lt, şişe başı maliyet 24tl arttı 3M ile total maliyet 51tl oldu
calipitter satayım hadi, aroma maliyeti 22.5tl olur 14.5tl artar
3M calipitter 30ml bana düz 65tl maliyeti olur
ucuzluk pahalılık arasında bir ilişki olabilir elbette, yoktur diyemem ama vardır da diyemem
sadece esnaf gözüyle şunu derim; en pahalı likitime göre fiyat belirlerim, misal orjinal calipitter kullanıyorsam min maliyetim 35tl olur 20ye de üretsem 50tl yazarım bu işler böyledir... ha nic seviyesi arttıkça fiyatı artan markalar da var, nic çoook pahalı! bir bileşen ya arttırmakta haklılar tabii...

350 TL den orjinal likitler almıştım zamanında.
Yerli likitlerden bir kaç marka deneyip beğenmediğim markalar olmuştu.
Ama yerli firmalar da kaliteli bir içim bulacağıma da inanıyordum.
Deniye deniye kendime yerli bir marka buldum, ve kesinlikle bana yabancı markaları aratmıyor.
Markayı zaten sen biliyorsun :)
Biliyorum☺????
Bence tam fiyatının hakkını veriyor bazı likitleri güzel olmasa da Genel olarak tercihimdir

Geri