Olay kafanızda kabaca şu şekilde oluşsun, kabaca diyorum çünkü hem teferruatları hemde kişisel tercihler işin içine dahil olduğunda net cevaplar imkansızlaşır.
VG buhara, PG vuruma etki eder. PG daha akışkan VG ise daha yoğun bir sıvıdır. Aşağıdaki rakamlarda soldaki değer VG yi sağdaki değer PG yi temsil eder.
DL içimde yani sizin yaptığınız gibi buharın direk ciğere çekildiği içim tarzında genel olarak tercihler 90/10 - 80/20 - 70/30 şeklinde tercih ediliyor diye gözlemledim. Yine DL içimde buhar direk ciğere çekildiği için Nikotinin MG değeri çok abartılmadan tercih edilmelidir. DL içim yaptığınızı kullandığınız cihazlara dayanarak söylüyorum, bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu varsayıyorum.
Herşeyden önce ateşli sigara içmiyor ve bu işe keyif için dönüyorsanız vazgeçin, bizler sigaradan kurtulmak için burada bulunuyor olsak da bu işte ayrı bir bağımlılıktır ve tavsiye etmiyoruz.
Bu sektör, ülkede yasak olduğu için, satışı yapılan ürünlerin orjinallikleri ile ilgili hiçbirimizin elle tutulur bir delili bulunmuyor dolayısı ile yaptığınız seçimler bir firmada farklı, başka bir firmada farklı sonuçlar bile doğurabilir. Markaların orjinalliklerinin yanı sıra, seçtiğiniz nikotinin MG değeri bile gerçeği yansıtmayabilir. Bu durumun maalesef illegallik ile değil genel olarak bizim insanımızın ahlaki değerlerinin zayıf olmasından kaynaklı olduğunu da bilmek gerekiyor. Yani bir firmadan tercih ettiğiniz 6 mg nikotin sizin için uygunken başka bir firmadan aynı değeri tercih etmeniz durumunda göğsünüze öküz oturuyormuş gibi hissettirebilir. Bu durum muhtelemen ilk aldığınız firmanın gerçek değerlerde ürün satmadığına işaret edebilir.
Söylediğim gibi bunların her biri kabaca ve bir kısmı varsayım içerir. Sadece neyin içine girdiğinizi bilmeniz için uyarı mahiyetinde olsun.
Direk demleme yapmak yerine buradaki insanların hazır likit aldığı firmalardan denemeler yaparak sizin için ne uygun ne değil şeklinde fikir sahibi olmakta düşünülebilir. En azından bu işe giriş yapmak için elinizde bazı doneler olması iyi olur. Sevdiğiniz likitin oranı neymiş hangi markalar kullanılmış gibi gibi bazı detayları belirlemiş olursunuz.