• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum | E-Likit Likit Demleme?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenako
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fenako

Yeni Üye
Merhaba öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Yaklaşık 3 sene önce e sigara kullanıp bırakmıştım. O zamanlar premium likit tedarik açısından daha kolay oluyordu sanırım şu anda bulmakta zorlanıyorum. Kendim likit demlemeye karar verdim ama konuyla ilgili hiçbir bilgim yok maalesef. Nasıl yapabilirim, hangi ürünleri almam gerekir, püf noktaları nelerdir vs. ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Cihaz : Drag 3
Ato : Zeus x Rta

Oyla 0
Olay kafanızda kabaca şu şekilde oluşsun, kabaca diyorum çünkü hem teferruatları hemde kişisel tercihler işin içine dahil olduğunda net cevaplar imkansızlaşır.
VG buhara, PG vuruma etki eder. PG daha akışkan VG ise daha yoğun bir sıvıdır. Aşağıdaki rakamlarda soldaki değer VG yi sağdaki değer PG yi temsil eder.

DL içimde yani sizin yaptığınız gibi buharın direk ciğere çekildiği içim tarzında genel olarak tercihler 90/10 - 80/20 - 70/30 şeklinde tercih ediliyor diye gözlemledim. Yine DL içimde buhar direk ciğere çekildiği için Nikotinin MG değeri çok abartılmadan tercih edilmelidir. DL içim yaptığınızı kullandığınız cihazlara dayanarak söylüyorum, bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu varsayıyorum.

Herşeyden önce ateşli sigara içmiyor ve bu işe keyif için dönüyorsanız vazgeçin, bizler sigaradan kurtulmak için burada bulunuyor olsak da bu işte ayrı bir bağımlılıktır ve tavsiye etmiyoruz.

Bu sektör, ülkede yasak olduğu için, satışı yapılan ürünlerin orjinallikleri ile ilgili hiçbirimizin elle tutulur bir delili bulunmuyor dolayısı ile yaptığınız seçimler bir firmada farklı, başka bir firmada farklı sonuçlar bile doğurabilir. Markaların orjinalliklerinin yanı sıra, seçtiğiniz nikotinin MG değeri bile gerçeği yansıtmayabilir. Bu durumun maalesef illegallik ile değil genel olarak bizim insanımızın ahlaki değerlerinin zayıf olmasından kaynaklı olduğunu da bilmek gerekiyor. Yani bir firmadan tercih ettiğiniz 6 mg nikotin sizin için uygunken başka bir firmadan aynı değeri tercih etmeniz durumunda göğsünüze öküz oturuyormuş gibi hissettirebilir. Bu durum muhtelemen ilk aldığınız firmanın gerçek değerlerde ürün satmadığına işaret edebilir.

Söylediğim gibi bunların her biri kabaca ve bir kısmı varsayım içerir. Sadece neyin içine girdiğinizi bilmeniz için uyarı mahiyetinde olsun.

Direk demleme yapmak yerine buradaki insanların hazır likit aldığı firmalardan denemeler yaparak sizin için ne uygun ne değil şeklinde fikir sahibi olmakta düşünülebilir. En azından bu işe giriş yapmak için elinizde bazı doneler olması iyi olur. Sevdiğiniz likitin oranı neymiş hangi markalar kullanılmış gibi gibi bazı detayları belirlemiş olursunuz.

Daha önce kullandığım hazır likitlerde ( One Hit Wonder - The Man , Nasty Juice Silver Blend ) 80/20 oranlarında kullanmıştım ve gayet beğenmiştim. Diy kit alırken de yine aynı oranlar mı geçerli olur ?
Diykit, aroma ve nbase sizin için yeterli olacaktır . 80/20 oranda tüketmişsiniz öncesinde . Diy kitlerde aroma olan şişeye nbase doldurup önerilen süreyi bekleyeceksiniz .Orjinal Diy kit yada kimya firmalarının yaptığı Diy kitler arasından beğeninize ve bir parçada forumlarda yapılan yorumlara göre seçebilirsiniz.

Hocam selamlar ustatlarin çoğu gerekli bilgileri vermiş ben de onlara katkı saglayayim. Öncelikle bu sektorun ve bu içeriklerin ülkemizde yasaklı olduğunuzu bilmenizde fayda var. Bu ürünler sigaraya nazaran az zararlı olsa da yine de zararlı ürünlerdir sağlığınız için tekrar kararınızı gozden gecirebilirsiniz.

Likit demleme işi çok görecelidir ve kimse bu konuda kolay kolay öneri yapmayı tercih etmez. Size önerim öncelikle size uyan aromaları bulunduran kimya markalarını bulmanız ya da @AromaBurada gibi forum tedarikçilerin tercih etmeniz.

Öncelikle bu aldığınız aromalarin doğrudan **** yolla tuketilmeyecegini ya da aromanin direkt likit gibi tanka doldurulmayacagini unutmayın

Hazır mixler pek çok yerde mevcut. Size uygun olan mixi bulup istediğiniz değerlere uygun NBase ile karistirilarak tuketilmektedir. Aldığınız aromalar türüne göre pastane-tütün (uzun demleme) meyve (kısa demleme) isteyen ürünlerdir.

Size uygun olan mixi bulduktan sonra yanına da bir kac tane nispeten seveceginiz mixleri de alıp az da olsa demleyin ki sürekli aynı likiti tuketmekten buharcı dili olmayın.
Likit demleme isinde sabır önemlidir. Sevgilerle.

Merhaba öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Yaklaşık 3 sene önce e sigara kullanıp bırakmıştım. O zamanlar premium likit tedarik açısından daha kolay oluyordu sanırım şu anda bulmakta zorlanıyorum. Kendim likit demlemeye karar verdim ama konuyla ilgili hiçbir bilgim yok maalesef. Nasıl yapabilirim, hangi ürünleri almam gerekir, püf noktaları nelerdir vs. ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Cihaz : Drag 3
Ato : Zeus x Rta
hocam premium halen var ve çok da zor değil aslında bulması
ancak yüksek aroma oranları pod/hazır coilcilerin canına okuyor açıkcası
öncelikle tavsiyem hassas kantar, 1ml aroma 1gr hesabıyla yapıp geçersiniz
mix aroma alın hiç yorulmayın, çoğu reçetenin aromasını tearike tmek zahmetli oluyor
aromaburada arkadaş iyidir, zeus x için 6mg yeter sanırım nbase olarak
dl için merck-merck-merck öneririm

Geri