• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | E-Likit Likit bozulması?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DragunoV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DragunoV

Community
Evyap dediğimiz Likitler nasıl bozulur? Açkapa likiti bozar mı? Likit ömrü nasıl olur? Vsvs likitlerde bozulma sıcaklık, güneş, yağmur, kar ne kadar etkilidir? Tartışıp ufkumuzu genişletelim istiyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Genelde, likitlerinizi kapalı ve serin bir yerde muhafaza etmeniz öneriliyor: Likitinizdeki nikotinin oksitlenmesi pek de tercih edilebilecek bir şey olmayabilir. Saklama koşullarının yanında saklama şekilde önemli olabilir. Uzun dönemli bir saklama için kapağı hava ve ışık geçirmeyecek cam bir şişe tavsiye edilebilir.

Likitin bozulması derken sanırım nikotinin oksitlenmesini kastediyor kullanıcılar. Bunun yanında, bazı aroma gruplarındaki değişimden de bahsedilebilir belki.

Aroma piramidinin tepesinde yer aldığı söylenen hafif ve keskin aromaların nispeten daha hızlı etkisini yitirdiğinden bahsedenler olabilir. Şişenizi sıkça açıp kapatmanız belki bu süreci hızlandırıyordur. Bu durum, yanlış hatırlamıyorsam, sadece likitler için değil aynı zamanda aromalarınızın muhafazasında da geçerli bir durum.

Hatırladıklarım bunlar. Nem-çekme (ya da nem-tutma), şişede uzun süre kalan az miktardaki likitin geçirdiği değişim, taban (ya da temel) denen ağır aromaların zenginleşip (ya da derinleşip) ötekileri bastırması, vs., vs., gibi şeylerden de bahsedenler olduğunu hatırlıyorum.

Genelde, likitlerinizi kapalı ve serin bir yerde muhafaza etmeniz öneriliyor: Likitinizdeki nikotinin oksitlenmesi pek de tercih edilebilecek bir şey olmayabilir. Saklama koşullarının yanında saklama şekilde önemli olabilir. Uzun dönemli bir saklama için kapağı hava ve ışık geçirmeyecek cam bir şişe tavsiye edilebilir.

Likitin bozulması derken sanırım nikotinin oksitlenmesini kastediyor kullanıcılar. Bunun yanında, bazı aroma gruplarındaki değişimden de bahsedilebilir belki.

Aroma piramidinin tepesinde yer aldığı söylenen hafif ve keskin aromaların nispeten daha hızlı etkisini yitirdiğinden bahsedenler olabilir. Şişenizi sıkça açıp kapatmanız belki bu süreci hızlandırıyordur. Bu durum, yanlış hatırlamıyorsam, sadece likitler için değil aynı zamanda aromalarınızın muhafazasında da geçerli bir durum.

Hatırladıklarım bunlar. Nem-çekme (ya da nem-tutma), şişede uzun süre kalan az miktardaki likitin geçirdiği değişim, taban (ya da temel) denen ağır aromaların zenginleşip (ya da derinleşip) ötekileri bastırması, vs., vs., gibi şeylerden de bahsedenler olduğunu hatırlıyorum.
Peki sıcaklık vs ne kadar etken olur? Mesela likiti sıcakta bekletme ne yapar yıllarca?

Peki sıcaklık vs ne kadar etken olur? Mesela likiti sıcakta bekletme ne yapar yıllarca?

Bu konuda maalesef bir bilgim yok. Sıcak ve yıl(lar) gibi çok uzun bir bekleme süresi, likit için pek hoş olmaz herhalde: İlk aklıma gelen nikotinin oksitlenmesi, ki bu zaten başlı başına hoş olmayabilir.

Soruyu gören ve konunun uzmanı olan arkadaşlar daha net ve sağlıklı cevap verir diye düşünüyorum.

sıcaklık faktörü bakteri oluşumu için yeterlidir. yazın yıllarca değil güneşin aldnnda iki üç gün bekletmeniz likitin bozulması için yeterli olacaktır.
oda sıcaklığında ise PG likitin bozulmasını engellemek için yeterli olurken bozulmayı etkileyen vg dir.
pg si yuksek oranlı likitler uzun vadede pek bozulmazken vg si yuksekse temmuz sıckları gibi sıcaklarda ömrünün çok kısa olacağını düşünüyorum.

Geri