Genel Sohbet Kritik Tarih: 11 Mayıs 2020

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Koba

Admin
Ülkemizde yaşanan bilinçli cehaleti bir kenara bırakın. Onların amaçları belli. Beşinci sınıf bir ülke olarak gördükleri Türkiye'yi ve adamdan saymadıkları vatandaşlarını yalanla, dolanla, tehditle terbiye etme derdindeler. Profesör Rantologların, ve rant yazar, çizerlerinin tiyatrosunda figüran görüyorlar bizi, herkesi sadece.

Bildiğiniz üzere Avrupa Ülkeleri TPD kuralları nedeniyle nefes aldı. En azından üreticisi, mağaza sahibi bu kurallar şemsiyesinde görece güvenli bir alan yaratmış oldular. Pratikte görülen durum ise bunun faydalı ve sürdürülebilir olduğunu gösteriyor.

Şimdi gözler ABD'de, 11 Mayıs'a kadar oradaki üretici ve işletmeler PMTA uygunluk başvurusunda bulunacaklar. Böylelikle TPD benzeri bir kural ve güvenlik adımı atılmış olacak. Ancak şu an yaşanan tartışma ve sıkıntı FDA'nın bu uygunluk başvuruları sırasında özellikle küçük işletmelere sunacağı kolaylıkların ne olacağı. Çünkü geçmişte ortaya atılan bazı kural planlamaları küçük işletmelerin değil başvuru, kuralları okumasına bile olanak vermeyecek durumdaydı.

Bekleyip, göreceğiz. Ancak ve inşallah alınacak güzel kararlarla tüm dünya tekrar aslında elektronik sigara'nın şeytanlaştırılmak gibi cahil ve düşmanca bir yaklaşıma değil, kurallara ihtiyacını olduğunu anlamış olacak.

Ayrıca güzel haber, artık tüm mücadele alanı gerçek mecrasına kaymış durumda, başta Trump'un danışmanları olmak üzere tüm odakları hazır pod kartuş ürünleri. Bunun dışında kalan ve doğal olarak gençlere özendirici olmaktan görece uzak ürünler, yani bizlerin kullandığı tank ve cihazlar kesinlikle aklanmış durumda diyebiliriz.

Ben aslında Dünyanın neresinde aklansa diye meraktan çok, ülkemizde ki akil! insanların ne zaman kulaktan dolma bilgilerle konuşmayı bırakıpta gerçekleri masaya yatıracakları zamanı bekliyorum.
1/5 vergi alsınlar ona bile razıyım ama milletin gözüne baka baka yalan konuşmasınlar

Ben aslında Dünyanın neresinde aklansa diye meraktan çok, ülkemizde ki akil! insanların ne zaman kulaktan dolma bilgilerle konuşmayı bırakıpta gerçekleri masaya yatıracakları zamanı bekliyorum.
1/5 vergi alsınlar ona bile razıyım ama milletin gözüne baka baka yalan konuşmasınlar

İnsanın kanı donuyor açıklamaları dinlerken, okurken. Birde moda oldu bu konu, gündem yaratmak isteyen teyze, amca dr. prof'lar doğrudan bu konuya yardırıyor. Geçen okuyorum, trakyanın sesi! Trakyanın sesi ya! Çıkmış bir teyze dr. "masum değil" Niye, neden? Ona cevap yok, işte masum değil ondan. Gel de cinnet geçirme.

Tütün ürünüyle tek bağı nikotin olan bir ürünü sigara, nargile kategorisinde görmek zaten nedir bana biri izah etsin lütfen... Nikotin dışında tütünle uzaktan yakından ilgimiz, alakamız yok ama bizim ülkenin sözde tütün ürünleri savunucularının düşmanlık derecesinde saldırdığı tek konu elektronik sigara. Bizim dışımızda kalan sigara, nargile, puro vb. hakkında zerre net istekleri yok. Dikkat edelim, eğitim verelim ağızdaki laf bu bunlar hakkında. Ama konu elektronik sigara olunca "asalım, keselim, derhal yasaklayalım, ülkeye bile girmesin..." Cidden bu göz göre göre yapılan soytarılığa biz nasıl dayanıyoruz bazen hayret ediyorum.

En sinir olduğum yalan haberlerin peşinden gidenlerin bilmişlik taslaması. Adam ağızındaki sigara'yı parmaklarının arasına alıp benim cihazı işaret edip içme onu çok zararlı demesi, beni benden aldı, sadece güldüm ama sinirden.

Geri