• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Kış Aylarında MTL Besleme Sorunu

yselcuk24

Community
Arkadaşlar kışın ilk defa kullanacağım, havalar soğuduğu için vg70/30pg likitlerde besleme sorunu oluyor, 1 günde 3 kere pamuklama yapmak zorunda kalıyorum. Ama 50/50 likitlerde sorun yok. 50/50 likit kullanarak çözülebilir sorun ama 70/30 olanları içmeyi daha çok seviyorum, bu sorunu nasıl çözebilirim?

Spica aslında beslemesi çok iyi olan bir ato. Hatta birçok kullanıcı aşırı besleme ve fokurdama hususunda şikayet eder.

Yaptığınızı söylemişsiniz ama Siz yine de pamuğu bobin içi sıkı fakat pamuk kanallarına girecek kısmı iyice tiftikleyip fazla da tıkıştırmadan yerleştirin. Besleme deliklerini kapatacak kadar uzunluk yeterli.

Ayrıca prime likiti emdikçe şişen bir pamuk dolayısıyla bazı durumlarda besleme sıkıntısı yaşatabiliyor.
Belki bu dönem muji denenebilir.

Bir de buharın azaldığını ve besleme sıkıntısı farkettiginiz zaman hava deliğini parmağınız ile kapatıp bir kaç defa ateşleme yapmadan çekim yaparsanız zor durumlarda kurtarıcı olabilir.

Spica aslında beslemesi çok iyi olan bir ato. Hatta birçok kullanıcı aşırı besleme ve fokurdama hususunda şikayet eder.

Yaptığınızı söylemişsiniz ama Siz yine de pamuğu bobin içi sıkı fakat pamuk kanallarına girecek kısmı iyice tiftikleyip fazla da tıkıştırmadan yerleştirin. Besleme deliklerini kapatacak kadar uzunluk yeterli.

Ayrıca prime likiti emdikçe şişen bir pamuk dolayısıyla bazı durumlarda besleme sıkıntısı yaşatabiliyor.

Bir de buharın azaldığını ve besleme sıkıntısı farkettiginiz zaman hava deliğini parmağınız ile kapatıp bir kaç defa ateşleme yapmadan çekim yaparsanız zor durumlarda kurtarıcı olabilir.

Detaylı açıklamanız için teşekkür edrim. Aynen belirttiğiniz gibi daha geçen haftalara kadar fokurduyordu, şimdi de tam tersi. Söylediklerinizi deneyeceğim. 3 pamuktan rayonu en son denedim, şimdilik iyi gibi. Bakalım ????

Arkadaşlar kışın ilk defa kullanacağım, havalar soğuduğu için vg70/30pg likitlerde besleme sorunu oluyor, 1 günde 3 kere pamuklama yapmak zorunda kalıyorum. Ama 50/50 likitlerde sorun yok. 50/50 likit kullanarak çözülebilir sorun ama 70/30 olanları içmeyi daha çok seviyorum, bu sorunu nasıl çözebilirim?
Yazlari 80/20 alip aroma ile 70/30 kisin 70/30 nbase alip aroma ile 60/40 likitim olmus oluyor egerki demleme yapmiyorsaniz yazin 70/30 kisin 60/40 likit kullanmanizi tavsiye ederim

Distile su kullanılabilir belki —yanlış hatırlamıyorsam. Çok az oranda kullanmak kaydıyla tabii. Bu distile su konusunu tecrübesi olanlara danışmanızı öneririm yine de.
o full vg kullanmak isteyenlerde cözüm oluyor hocam
sarım eğer 2,5 mm ise 2 mm sarmanızı
cotton cok şişer bu süreçte muji kullanmanızı
ve uclarını daha fazla tiftiklemenizi öneririm
aslında spica fazla bile besleyor
sanırım sarımınız 2,5 belki 3 mm klavuza @yselcuk24 hocam

sarım eğer 2,5 mm ise 2 mm sarmanızı
cotton cok şişer bu süreçte muji kullanmanızı
ve uclarını daha fazla tiftiklemenizi öneririm
aslında spica fazla bile besleyor
sanırım sarımınız 2,5 belki 3 mm klavuza @yselcuk24 hocam
Mujiyi 2.5 mm sarıyorum. Anlaşılan 2 mm sarmam gerekiyor, çok sağ olun ????????

Aslında dar bir kullanım alanı yok diye biliyorum. PG alerjisi veya hassasiyeti olanların yanında, NET’lerde mesela 50/40/10 (PG/VG/H2O) gibi kullanım alanı var, ya da Avoria’daki 80/20 (Velvet, VG/H2O) gibi satışta olanlar da mevcut.

70/30 gibi değerlerde yaşanan sorunlar için eğer kurulum/pamuklama gibi şeylerle çözülmüyorsa —ki çözülme ihtimali yüksek bence, son çare olarak H2O konusuna girerdim. Kendin-yap kısmında bu iş kolay, hazır likit içinse aroma üzerine etkisi düşünülüp damla hesabıyla girmek makul bir yaklaşım olabilir.

Full vg iceren bir likit icin hazirlanacak icerikte distile su kullanmayi dusunecek olursaniz %3 u gecmeyin kullanimda.
Bunun disinda eger pg alerjeni soz konusu degilse pg orani yukseltmek en iyi yoldur
Ben pg yi yukseltmeden akiskan olmasini istiyorum derseniz vg icin gecerli oranin yarisini gecmeyin(%1.5) alerjen durumlarinda tercih edilebilir yöntemdir
Oranlara sadık kalmak daha iyi sonuclar elde etmenize imkan verirken aksi halde icim keyfini etkileyecektir

Benim görüşümü soracak olursaniz sadece ilk madde icin kullanilmasidir
Saygilar

Aslında dar bir kullanım alanı yok diye biliyorum. PG alerjisi veya hassasiyeti olanların yanında, NET’lerde mesela 50/40/10 (PG/VG/H2O) gibi kullanım alanı var, ya da Avoria’daki 80/20 (Velvet, VG/H2O) gibi satışta olanlar da mevcut.

70/30 gibi değerlerde yaşanan sorunlar için eğer kurulum/pamuklama gibi şeylerle çözülmüyorsa —ki çözülme ihtimali yüksek bence, son çare olarak H2O konusuna girerdim. Kendin-yap kısmında bu iş kolay, hazır likit içinse aroma üzerine etkisi düşünülüp damla hesabıyla girmek makul bir yaklaşım olabilir.
haklısınız hocam ama distile su net ve pg alerjisi durumunun dışında pek akla gelmiyor.
Benim ilk seçeneğim pamuk , ikinci seçeneğim klavuz düşürmek üçüncü seçeneğimse su ile uğraşmam tabiki etil alkol koymak olurdu az miktarda
kişisel kullanımıma da uyuyor.
Çünkü az miktarda aroma kullandığım için belki psikolojik , ya da gerçekten alkol aromayı az miktarda yükseltirken besleme konusunda da akışkanlığı arttır.

Son düzenleme:
Spica pro
Muji, cotton bacon prime, rayon
(normale göre daha az pamuk koyuyorum, daha çok tiftikliyorum ama yine beslemiyor)
Pamukların uçlarını kenarlarından kesin, ucu ok gibi olsun. likit ile ıslatıp, ucu likit havuz tabanına değecek şekilde yerleştirin.
ayrıca teli de hafif aralıklı sarın.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri