çok uzun süre 24lüğünü severek kullandım. hem uzatma kiti hem de bell ice bellcapi ile kullandım. 24lük ile 22liğin hem deck hem chimneyi aynı, likit kapasiteleri farklı sadece. 22lik olanı 22.5mm en geniş kısmında, 24lük olanı da 24.5mm oluyor en geniş kısmında. modu ona göre seçmek mantıklı olur
sarımı çok kolay. akıtmak neredeyse imkansız çünkü pamuklama hatasını görsel olarak size anlatıyor, yapacağınız düzeltmeyi kestirmek çok kolay (klasik kayfun decki, v3ten beridir kolay). claptondan 32gaya her türlü ince kalın teli çok rahat tutturuyorsunuz ve vidalar kendini salmıyor. ilk serilerinde vidalar adi imiş sanırım, hayvan gibi sıkarak kıranlar decki çöp edenler olmuş (electronic cigarette forumda okumuştum).
cam parçalarının dişsiz olması ve oringsiz takılması ise ayrı bir artı benim gözümde.
boğaz vurumu 5ml hali ile orta karar, ki 5ml hali bile uzun sayılmaz. aroma yorumu da orta karar, ama bazı pastane aromalarını çok güzel veriyor, castle long / calipitter chow gibi. bazı pastane/meyve karışımlarında da tadı tanınmaz veriyor, dinner lady lemon tart mesela. limon ve çilek tatlarını kötü verme gibi bir huyu var.
bunun yanında 555 gibi tütün aromalarını da doğru ve güzel veriyor.
buhar sıcaklığı uzatma kiti ile katlanılır düzeyde. asla soğuk buhar değil ama kısa hali gibi sıcak da değil. kısa hali ise gayet sıcak buhar veriyor. 30ga ni80 ile dahi benim tahammülümü aşıyordu, 32ga ile kullanıyordum.
driptipinin dudakta bıraktığı his güzel olsa da, altı geniş üstü dar bir parça olduğu için içeride likit yoğuşuyor ve gün içinde bir iki kere pamukla temizlemek gerekebiliyor.
hava ayarı sıfıra kadar sorunsuz ve sessiz çalışıyor. v3 gibi araya hep bi damla likit gitmiş hissi asla vermiyor, 510 pinden de bir damla olsun likit geldiğini görmedim. hatta alkolle denedim ki likitten çok daha ince bir sıvı olmasına rağmen yine 510 pin altından akmadı. (uzun afc vidası kullandım hep)
özet olarak bu alman firmalarının atomizerleri 140 150 euro, kfl ise yarı fiyatı. kalite olarak geri kalır yanı yok. hatta aksesuar yönünden zengin bir atomizer olması ve aksesuarlarının 5 10 euro olması da ayrı güzel.
ben kendi atomizerimi bolca yedeği ile tamatha verdim
umarım o da severek uzun süre kullanır. bazen tekrar alsam mı diye kendini aratıyor, bu hissi gt3te yaşayıp 3 kere aldım. hiçbir konuda en iyi olmayan ama genel olarak güzel bir kullanım sunan atomizerdir benim gözümde.
çok sıkı içim seven ve uygun modu olan için ben v3ün içim keyfini daha çok seviyordum mtl kiti ve plastik afc vidası ile, hem aroma yorumu hem buhar pürüzsüzlüğü daha iyi.
mdtl içim içinse pek çok seçenek var ve buhar sıcaklığı sebebiyle kfl2019dan daha tercih edilebilirler.
orijinal atomizerde klon yedek parçaları denemeyin, parçalar düzgün oturmuyor. orijinal atomizerde hakan akayın oringlerini kullanabilirsiniz ama orijinal servis kitleri çok ucuz almanızı tavsiye ederim bir iki paket. hakan akayın oringleri orijinal oringlerle hemen hemen aynı kalitede ama bazı oringlerinin ölçüleri birebir aynı değil. mesela chimney oringi daha ince, deck oringi daha dar vb..