• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Kayfun lite 2019 22mm kullanan arkadaşlar + ları - leri nelerdir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kadir60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
+Kısa profil,
+Pratik kurulum ve temizlik,
+(Revizyon geçirmiş hava ayar vidası ile) Mtl için ince hava ayar imkanı,
+Normal nikotin iletimi (nikotin değeri neyse o gibi),

-Kurulumdan kaynaklı olası sorunların fazlalılığı,
-Drip-tip (hem hızla ısınıyor hem de tasarımı yoğuşmaya sebep oluyor),
-Buharı Kayfun-vape diye tabir edilen buhar değil,
-Zincir çekim için uygun değil,

Aklıma gelenler bunlar. Yeni hava vidası biraz daha dayanıklı ve sızdırma ihtimalini düşürmüş. Uzatma kiti, bana göre ve benim için olmazsa olmazlardan. Sıcaklık, XS kiti ile, normal stok haline göre, birazcık daha tolere edilebilir. Altını çizmem yanlış anlaşılmasın, hızlı okurken gözden kaçıyor bu mukayese. XS kiti ile, yabancı dilde “bright” diye tabir edilen keskin, ferah, ve bazı baharat gruplarında daha tutarlı aroma performansı var. Normal kit biraz kimliksiz aroma profiline sahip gibi: fena değil fakat işte...

Kayfun serileri için genel olarak kuruluma fazladan-bağlı denebilir.

Aklıma gelenleri hızlıca ve kısaca aktardım:)

Ben hem orjinal hem clon kullandım orjinali sattım clonla devam ediyorum. Ama orjinali aramıyor değilim. Orjinalde 510 pimdeki hava ayarından likit kaçırdığını görmedim ama clon da bir kaç kere rastgeldim.
Aroma olarak bunda süper diyebileceğim bir tür yok, bilinen tatlardan konuşacak olursak realcig tütünlü bir aromadır ben zevk alıyorum tüketirken ama şunuda söyleyeyim tribeca iyi gelmemişti bana, lemon tart denemiştim süper diyemem. Biraz zevk meselesi bence, yani aromada uçuyor kaçıyor diyemem ama orta üst diyebilirim.

Bu atomizer bana biraz berserker mini yi anımsattır hep, aromada orta üst, kurulum klasik kayfun yani basit , işçilik özellikle clonlarda bile çok iyi, kısa olduğu için ve chimney küçük olduğu için ısınma 16 watt lardan sonra başlıyor, buhar ılık sıcak arası, tipi ise yakışıklı, ayrıca en önemlisi bildiğiniz gibi sıkılık sınırsız....

çok uzun süre 24lüğünü severek kullandım. hem uzatma kiti hem de bell ice bellcapi ile kullandım. 24lük ile 22liğin hem deck hem chimneyi aynı, likit kapasiteleri farklı sadece. 22lik olanı 22.5mm en geniş kısmında, 24lük olanı da 24.5mm oluyor en geniş kısmında. modu ona göre seçmek mantıklı olur :)

sarımı çok kolay. akıtmak neredeyse imkansız çünkü pamuklama hatasını görsel olarak size anlatıyor, yapacağınız düzeltmeyi kestirmek çok kolay (klasik kayfun decki, v3ten beridir kolay). claptondan 32gaya her türlü ince kalın teli çok rahat tutturuyorsunuz ve vidalar kendini salmıyor. ilk serilerinde vidalar adi imiş sanırım, hayvan gibi sıkarak kıranlar decki çöp edenler olmuş (electronic cigarette forumda okumuştum).
cam parçalarının dişsiz olması ve oringsiz takılması ise ayrı bir artı benim gözümde.
boğaz vurumu 5ml hali ile orta karar, ki 5ml hali bile uzun sayılmaz. aroma yorumu da orta karar, ama bazı pastane aromalarını çok güzel veriyor, castle long / calipitter chow gibi. bazı pastane/meyve karışımlarında da tadı tanınmaz veriyor, dinner lady lemon tart mesela. limon ve çilek tatlarını kötü verme gibi bir huyu var.
bunun yanında 555 gibi tütün aromalarını da doğru ve güzel veriyor.

buhar sıcaklığı uzatma kiti ile katlanılır düzeyde. asla soğuk buhar değil ama kısa hali gibi sıcak da değil. kısa hali ise gayet sıcak buhar veriyor. 30ga ni80 ile dahi benim tahammülümü aşıyordu, 32ga ile kullanıyordum.
driptipinin dudakta bıraktığı his güzel olsa da, altı geniş üstü dar bir parça olduğu için içeride likit yoğuşuyor ve gün içinde bir iki kere pamukla temizlemek gerekebiliyor.

hava ayarı sıfıra kadar sorunsuz ve sessiz çalışıyor. v3 gibi araya hep bi damla likit gitmiş hissi asla vermiyor, 510 pinden de bir damla olsun likit geldiğini görmedim. hatta alkolle denedim ki likitten çok daha ince bir sıvı olmasına rağmen yine 510 pin altından akmadı. (uzun afc vidası kullandım hep)

özet olarak bu alman firmalarının atomizerleri 140 150 euro, kfl ise yarı fiyatı. kalite olarak geri kalır yanı yok. hatta aksesuar yönünden zengin bir atomizer olması ve aksesuarlarının 5 10 euro olması da ayrı güzel.

ben kendi atomizerimi bolca yedeği ile tamatha verdim :D umarım o da severek uzun süre kullanır. bazen tekrar alsam mı diye kendini aratıyor, bu hissi gt3te yaşayıp 3 kere aldım. hiçbir konuda en iyi olmayan ama genel olarak güzel bir kullanım sunan atomizerdir benim gözümde.

çok sıkı içim seven ve uygun modu olan için ben v3ün içim keyfini daha çok seviyordum mtl kiti ve plastik afc vidası ile, hem aroma yorumu hem buhar pürüzsüzlüğü daha iyi.
mdtl içim içinse pek çok seçenek var ve buhar sıcaklığı sebebiyle kfl2019dan daha tercih edilebilirler.

orijinal atomizerde klon yedek parçaları denemeyin, parçalar düzgün oturmuyor. orijinal atomizerde hakan akayın oringlerini kullanabilirsiniz ama orijinal servis kitleri çok ucuz almanızı tavsiye ederim bir iki paket. hakan akayın oringleri orijinal oringlerle hemen hemen aynı kalitede ama bazı oringlerinin ölçüleri birebir aynı değil. mesela chimney oringi daha ince, deck oringi daha dar vb..

Henüz hala likit ve sarım arayışındayım 3 haftadır deniyorum fakat tank hala gözümde oturmadı bi tarafdan gidiyor hapır hüpür :D stabil kalamıyorum sarımda değişik bir alet :D

1,5 sene evvel ilk çıktığında severek kullanmıştım.
+çok kısa
+kullanımı basit
+hava ayarı çok sıkı ola biliyor
+eklentiler (cap drip) mükemmel şıklık
-sıcak buhar
-kalın ve mtl clapton kullanamama
-bazen sesli çalışma
-likit kapasitesi

Bence kullanıla bilir bir atomizer ama aynı boyda diğer atomizerler çok daha stabilize olanları var.

24mm aldım,iyiki 24lük almışım çünkü tankı 3.5ml ,tamda günlük tüketimim kadar,22mm olanlar sanırım 2ml kapasitede.
11 watta hergün severek kullanıyorum ,ama alttaki plastik hava ayar vidasından resimdeki gibi biraz akıtıyor,kutudan 3-4 tane yedeği çıkmıştı,birara değiştirip yeniden bakacağım..

WhatsApp Image 2020-07-02 at 11.12.31.jpeg
WhatsApp Image 2020-07-02 at 11.12.31 (1).jpeg

24mm aldım,iyiki 24lük almışım çünkü tankı 3.5ml ,tamda günlük tüketimim kadar,22mm olanlar sanırım 2ml kapasitede.
11 watta hergün severek kullanıyorum ,ama alttaki plastik hava ayar vidasından resimdeki gibi biraz akıtıyor,kutudan 3-4 tane yedeği çıkmıştı,birara değiştirip yeniden bakacağım..

Ekli dosyayı görüntüle 36355
Ekli dosyayı görüntüle 36356
Bendeki 22 lik versiyonda afc den hiç akıtma olmuyor hocam, acaba pamuklarınız hava deliğine yakın kalmış olabilirmi?

Bendeki 22 lik versiyonda afc den hiç akıtma olmuyor hocam, acaba pamuklarınız hava deliğine yakın kalmış olabilirmi?
Arkadastada var 24luk,sordum onda da yok aynı problem.Dediginiz gibi pamuklamadan da olabilir hocam ,dikkat edeyim buna.

Şöyle bir şeyler vardı,
Ekli dosyayı görüntüle 36357
Sergey (aka Svoemesto) paylaşmıştı galiba Rus forumunda.
O zaman gunde 3.9ml iciyormusum:)

Geri