Genel Sohbet Kafası Büyük İçi Boş İnsanlar !

Avrupa’yı tanımıyorum. Gitmedim. Görmedim. Hakkında ciddi bir kitapta okumadım. Kulaktan duyma şeylerle sadece kırıntı bilgiler var kafamda.
Buna göre Avrupa’dan bir örnekte ben vermek istiyorum.

80 milyonluk değil 5-10 milyonluk bir Avrupa ülkesi olsun. Ülkenin en iri gazetesi değil hatta yerel bir gazetesi olsun. O gazetenin en iri değil herhangi bir yazarını ele alalım.

Bu yazarın ülkesinde en az nüfusunun sayısı kadar satan ülkesini hatta dünyayı etkileyen bir gerçeği tanımaması bilmemesi ve objektif olarak hakkında araştırmaları okumamış olması bildiğim Avrupa ülkesine göre muhaldir/olanaksızdır.

Şimdi,
80 milyon nüfuslu Türkiye’de bir gazetenin yazarına sormuşlar ki ne ahkam ne ahkam:

- Elektronik Sigara hakkında görüşleriniz nedir?

- El Cevap: Geleneksel sigaradan daha zararlı...Puro için olmadı sigaraya geri dönün!…Bla Bla Bla...

Yuh bee!... diyesi geliyor insanın

Napalım! Kocaman ama boş kafalı köşe yazarları hatta onlara kaynak sözüm ona bilim insanı Türkiye’de pek de çok.

Şuna bakın ki Türkiye’de önemli yerlere bunlar gibileri yön veriyor. Garabetler ülkesinde yaşıyoruz.

Onların içinde kocaman boş kafalıların reklamını yapan sözüm ona aydınlar da var. Bizimkilerin de pek hoşuna gitmiş olmalı ki ikinci sıraya çekmişler. Garip işte. Allah iz’an versin diyelim.

images.jpeg

Tüm bunlar yaşanırken biz sadece izliyoruz, müdahale şansımız bu coğrafyada yok ama bilgi sahibi olmak ve bu bilgiyi yaymak çok önemli. Bunun hiç önemsenmediğini düşünüyorum, oysa herşey bunun anlaşılmasıyla çözülüyor. Eğer bu ülkede, büyük bir çoğunluğu hastalıklı ve korkak olan insanlar topluluğu hayatı yönlendiriyorsa (tıpkı Amerika örneğinde olduğu gibi), buna karşılık birşeylerin değişmesi için herkesin yapabileceği bir şeyler var. Uygulanabilir hale getirilmiş en ufak karşı hareket ve bunun yanında sağlıklı düşünen her oluşum fark yaratabilir. Küçük farklar her zaman belirleyici olacaktır, referans arıyorsak tarihe bakmak ve değişimlerin nasıl gerçekleştiğini anlamak yeterlidir.

Tüm bunlar yaşanırken biz sadece izliyoruz, müdahale şansımız bu coğrafyada yok ama bilgi sahibi olmak ve bu bilgiyi yaymak çok önemli. Bunun hiç önemsenmediğini düşünüyorum, oysa herşey bunun anlaşılmasıyla çözülüyor. Eğer bu ülkede, büyük bir çoğunluğu hastalıklı ve korkak olan insanlar topluluğu hayatı yönlendiriyorsa (tıpkı Amerika örneğinde olduğu gibi), buna karşılık birşeylerin değişmesi için herkesin yapabileceği bir şeyler var. Uygulanabilir hale getirilmiş en ufak karşı hareket ve bunun yanında sağlıklı düşünen her oluşum fark yaratabilir. Küçük farklar her zaman belirleyici olacaktır, referans arıyorsak tarihe bakmak ve değişimlerin nasıl gerçekleştiğini anlamak yeterlidir.
Aşağıdaki link bunun için var ve inşallah bu bilinç tr de ziyadeleşecek umudundayım...her şeye rağmen[emoji106]

ASUS_Z01KD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Avrupa’yı tanımıyorum. Gitmedim. Görmedim. Hakkında ciddi bir kitapta okumadım. Kulaktan duyma şeylerle sadece kırıntı bilgiler var kafamda.
Buna göre Avrupa’dan bir örnekte ben vermek istiyorum.

80 milyonluk değil 5-10 milyonluk bir Avrupa ülkesi olsun. Ülkenin en iri gazetesi değil hatta yerel bir gazetesi olsun. O gazetenin en iri değil herhangi bir yazarını ele alalım.

Bu yazarın ülkesinde en az nüfusunun sayısı kadar satan ülkesini hatta dünyayı etkileyen bir gerçeği tanımaması bilmemesi ve objektif olarak hakkında araştırmaları okumamış olması bildiğim Avrupa ülkesine göre muhaldir/olanaksızdır.

Şimdi,
80 milyon nüfuslu Türkiye’de bir gazetenin yazarına sormuşlar ki ne ahkam ne ahkam:

- Elektronik Sigara hakkında görüşleriniz nedir?

- El Cevap: Geleneksel sigaradan daha zararlı...Puro için olmadı sigaraya geri dönün!…Bla Bla Bla...

Yuh bee!... diyesi geliyor insanın

Napalım! Kocaman ama boş kafalı köşe yazarları hatta onlara kaynak sözüm ona bilim insanı Türkiye’de pek de çok.

Şuna bakın ki Türkiye’de önemli yerlere bunlar gibileri yön veriyor. Garabetler ülkesinde yaşıyoruz.

Onların içinde kocaman boş kafalıların reklamını yapan sözüm ona aydınlar da var. Bizimkilerin de pek hoşuna gitmiş olmalı ki ikinci sıraya çekmişler. Garip işte. Allah iz’an versin diyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 20659
Bunu diyen kim bilmiyorum ama bu kadar kesin yargılara devasa bütçeli sağlık kuruluşları/kurumları/organizasyonları, profesörler, üniversiteler varamıyorken anca cahil olup, cahil olduğunu bilmeyenler varabilir. Kimse zararsız demiyor elektronik sigaraya ki demek de zaten abesle iştigal olur. Bilinçsiz kullanımda sigara gibi zararlı denmesine de karşı değilim, genç nüfusu ve sigarayı/nargileyi bırakmak için değil de zevkine bu işi girişenleri engellemek için ama gidin sigara için daha iyi demek ya da daha zararlı demek, çok talihsiz bir açıklama açıkçası bence.

Özeleştiri olmadan bir yere varmak imkansız. Türkiye ve esigara ekseninde, karşıt görüşte olanların elinde daha güçlü kartlar var. Bizim kullanıcıların sağlık şikayetlerine bir bakın mesela; uluslarası platformlara ayda yılda bir düşen “garip” sayılabilecek her türlü vaka var. Aynı şekilde, aroma, likit, base yorumlarına da bir bakın: Alerjiden girip böbrekten çıkarsınız. Sıradan bir SDS sorgulamasıyla ulaşılabilecek verilerin, dünya üzerinde henüz rastlamadığınız kavramlarla açıklandığına da şahit olabilirsiniz. Vahim olan bu değil; vahim olan, sorgulamanın, işaret etmenin, merak uyandırmaya çalışmanın ters tepmesi.

Rant için, zorla, açık pazar haline getirilmiş, ve genel kullanıcı kitlesi bu yönde şekil almış bir durum var. Karşıt görüşte olanların Amerika’ya filan gitmesine pek gerek yok. Bize özeleştiri lazım, ardından eleştiri.

Yalan ne kadar büyük olursa inananlar o kadar çok olur”
“Yeterince büyük bir yalan söyler ve sürekli tekrar ederseniz, sonunda halk buna inanır. Ama bu yalanın sürdürülebilmesi için, devletin halkı yalanın siyasî, ekonomik ve/veya askerî sonuçlarından koruması gerekir. Demek ki, yöbetim bütün güçlerini kullanarak aykırı sesleri bastırmalıdır, çünkü gerçek yalanın ölümcül düşmanıdır ve dolayısıyla gerçek en büyük düşmanıdır.”

Joseph Goebbels (Hitler’in Propaganda Bakanı)

Son düzenleme:
Hocam sizin mesajlarınızı sürekli her denk geldiğimde okuyorum şu platformda merak ettiğim ve tanışmak istediğim kişiler listesinde yer aliyorsunuz. Ola ki yolunuz Izmir e düşerse muhakak bir çay/kahve içmeye muhakkak beklerim ????

Bilmukabele ????
90 larda muğlada yasıyorken cok giderdim izmire, en son 2010 da galiba bir arkadasimin dugunune gitmistik. Izmirle ilgili tek bir kotu ani yok aklimda, cok kiskanirim izmirde yasayanlari aslinda. Bende her zaman beklerim Istanbula, eger birgun yakayi kurtarabilirsek buradan gittigim yere beklerim insallah.

Bilmukabele ????
90 larda muğlada yasıyorken cok giderdim izmire, en son 2010 da galiba bir arkadasimin dugunune gitmistik. Izmirle ilgili tek bir kotu ani yok aklimda, cok kiskanirim izmirde yasayanlari aslinda. Bende her zaman beklerim Istanbula, eger birgun yakayi kurtarabilirsek buradan gittigim yere beklerim insallah.
Allah gönlünüze göre versin inşallah hocam ????

Geri