• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara İspirto İle Temizlik Yapmak İşe Yarar Mı?

Nickim10Harf

Community
Arkadaşlar yeni edindiğim bir Atomizer var bunun tüm parçalarını söküp sıvı sabun ve diş fırçası ile iyice yıkadım ve en son bir bardak içine ispirto döküp koydum sizce dezenfekte olurmu ya da oringler için bir sıkıntı olurmu

Bir gece içinde bekletmeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
Oyla 0
mavi ispirto ise, içine salisilik asit, piridin, petrol eter, ham metil alkol, aseton katılarak içlmez hale etirilen, yakıt ya değişik amaçlarla kullanılan alkol türüdür.içerdiği yabancı maddeler nedeniyle gıda ve içki sanayiinde kullanımı yasaktır.yakacak olarak kulanılan mavi ispirto %92, bergamot eansı eklenerek yapılam tuvalet ispirtosu ise %75 oranında etil alkol içerir.

Bunu buldum araştırırken, siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar yeni edindiğim bir Atomizer var bunun tüm parçalarını söküp sıvı sabun ve diş fırçası ile iyice yıkadım ve en son bir bardak içine ispirto döküp koydum sizce dezenfekte olurmu ya da oringler için bir sıkıntı olurmu

Bir gece içinde bekletmeyi düşünüyorum
Bence bir gece bekletmeye hiç gerek yok yarım saat 1 saat beklettiyseniz çıkarın iyice durulayın, atomizere ispirto kokusu siner hatta sinmiştir bile. En güzel ve basit temizlik için contaları çıkarın, tüm parçaları ayırın, yarı yarıya beyaz sirkeli su karışımına daldırın diş fırçasıyla temizleyin geçin. Çok abartmayın bence. Ne olur ne olmaz ispirto kalıntı bırakır filan.

Yok hocam yarım saat durdu ve ılık suyla duruladım sonra peçete ile hepsini kuruladım şu an hiçbir koku yok zaten şimdilik kullanmayacağım ama driptipini aldım kullanıyorum

neden böyle bir temizlik yöntemi seçtiğinizi anlamadım hocam, koku gidermek için beyaz sirke yeterdi kaldı ki diğer parçalar için de beyaz sirke ve su karışımı iş görür nitelikte yani atomizer ne halde geldi elinize de böyle ağır bir temizlik yöntemi seçtiniz. Kaş yaparken göz çıkarmayalım, aman.

neden böyle bir temizlik yöntemi seçtiğinizi anlamadım hocam, koku gidermek için beyaz sirke yeterdi kaldı ki diğer parçalar için de beyaz sirke ve su karışımı iş görür nitelikte yani atomizer ne halde geldi elinize de böyle ağır bir temizlik yöntemi seçtiniz. Kaş yaparken göz çıkarmayalım, aman.
Yok hocam zaten eksik parçası var o yüzden kullanmıyorum kutusunda duruyor şimdilik

beyaz sirke+su veya izopropil alkol+su karışımı ötesine geçilmesi pek sağlıklı değil :)
ispirto etanol bazlı ama içen ölsün diye içine metanol ekleniyor boyadan ayrıca. metanol, öldürür. öldürmediği durumlarda cildinize ve ciğerlerinize kalıcı hasar verir, görme yetinizi kalıcı olarak yitirmenize sebep olur. metanolün benim bildiğim bir kullanımı yakıt tanklarında yaşayan organizmaları öldürmek için kullanılması. yıllarca kıyıda köşede usul usul yaşayan mantarları bile telef eden bu zehir size neler yapar :)

beyaz sirke+su veya izopropil alkol+su karışımı ötesine geçilmesi pek sağlıklı değil :)
ispirto etanol bazlı ama içen ölsün diye içine metanol ekleniyor boyadan ayrıca. metanol, öldürür. öldürmediği durumlarda cildinize ve ciğerlerinize kalıcı hasar verir, görme yetinizi kalıcı olarak yitirmenize sebep olur. metanolün benim bildiğim bir kullanımı yakıt tanklarında yaşayan organizmaları öldürmek için kullanılması. yıllarca kıyıda köşede usul usul yaşayan mantarları bile telef eden bu zehir size neler yapar :)
O halde bulaşık makinasına atayım ben birde orada iyice yıkansın tertemiz olur herhalde

Bilgi olması açınızdan size ve diğer arkadaşlara kullandığımız atoları steril etmemize gerek yoktur.
Zaten normal şartlardada steril etmemiz çok zordur , gerekli ekipman lazım bunada bir çok kişinin ulaşması güçtür.

Ağzımız burnumuz cildimiz ve özel bölgelerimizde kullanılan malzemelerin dezenfekte olması yeterli , zaten çoğu sağlık kuruluşunda da artık bu bölgelerde kullanılan maddeler dezenfekte edilir steril değil vücud bütünlüğü bozulmuş noktalarda steril ürünler kullanılır ve kullanılmalı.

Zaten bakterilerden kaçarak yaşarsak bağışıklık kazanamayız , tabi bu kısmı başka tarafa çekip pismi yaşayalım demeyin.

Gelelim arkadaşın olayına ispirto kullanıyor olmanız klinik bir çalışma olmadan bütün bakteri , virüs vs. Mikroorganizmaların öleceği yada inaktif hale geleceği anlamına gelmez. O yüzden böyle fantazi olaylara girilmesinin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Önerim ev ortamında alkol yada sirke kullanarak atolarınız dezenfekte etmeniz.

Geri