• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara İnternetten Pil Yuvası Hakkında?

Nickim10Harf

Community
Merhabalar interneten malzeme topluyorum fakat kafama takılan bir şey var çift pil yuvası 18650 alsam evde USB kablo ile birleştirip kullanabilir miyim kafama takılan bu şarj aletini yapsam pillere giden akım belli midir yani bunu powerbanka takıcam powerbankdan gelen akım 1A bu piller 1A ile mi şarj olur yoksa ekstradan bir parça almam lazımmıdırIMG_20200121_145151.jpg

Oyla 0
Üstadım çok büyük bir bilgim olmamakla beraber, akım koruması olmadan bu tarz bir devrenin kullanılması kötü sonuçlar doğurabilir. Ayrıca bahsettiğiniz pil kutusunun plastiği erimeye müsait bir yapıdadır pillerin ısınması demek plastiğin erimesi ve sonuç olarak kısa devreye bağlı olarak pilin patlaması durumu olabilir. Sağlam bir şarj ünitesi edinmenizi tavsiye ederim. Tabi elektrik mühendisi iseniz saygı duyar susarım. :)

Üstadım çok büyük bir bilgim olmamakla beraber, akım koruması olmadan bu tarz bir devrenin kullanılması kötü sonuçlar doğurabilir. Ayrıca bahsettiğiniz pil kutusunun plastiği erimeye müsait bir yapıdadır pillerin ısınması demek plastiğin erimesi ve sonuç olarak kısa devreye bağlı olarak pilin patlaması durumu olabilir. Sağlam bir şarj ünitesi edinmenizi tavsiye ederim. Tabi elektrik mühendisi iseniz saygı duyar susarım. :)
Hocam 40 TL ye xtar mc2 buldum ondan alıcaö en makulü o bence de maceraya gerek yok bende zaten xtar mc1 var tekli olduğu için pilleri eşit şarj edemiyorum böyle olunca da kapasiteler diğerine göre erken bitebiliyor en iyisi çiftli alayım diğerini de seyehat için power ile yanimda taşımak

Yanitiniz için çok teşekkür ederim

Hocam 40 TL ye xtar mc2 buldum ondan alıcaö en makulü o bence de maceraya gerek yok bende zaten xtar mc1 var tekli olduğu için pilleri eşit şarj edemiyorum böyle olunca da kapasiteler diğerine göre erken bitebiliyor en iyisi çiftli alayım diğerini de seyehat için power ile yanimda taşımak

Rica ederim hocam, en makulu ve en mantıklısı, ben pil konusundan çok korktuğum için bu tarz olaylardan hep uzak dururum :)

Xtar mc1 için nasıl bir adaptör kullanmak gerekiyor. Herhangi telefon adaptörü kullanılabilir mi

En basit haliyle li-ion şarj devresi bir diyot ile yapılabilir ama aşırı güvensizdir.
Powerbank cihazınızdan çıkan 5V DC gerilim, amperi fark etmeksizin pilinizi şarj edemez çünkü pil de o sırada sisteme bir gerilim uygulamak ister. Haliyle muhakkak bir şarj devresi şarttır. Onu da internetten li-ion şarj devresi diye aratarak bulabilirsiniz.
Bu şarj devreleri 1 pili şarj etmek için kullanılır. Üzerinde belirlenmiş bir amper değeri vardır ve o pili o amper akımla şarj ederler. 2 tane pili paralel bağlayarak şarj etmek mümkündür ancak bu sefer o amperi de 2’ye bölmüş olursunuz.
2 veya daha çok pili seri bağlayarak şarj etmek isterseniz de pil sayısına göre özel olarak üretilmiş BMS devresine ve pil sayısının 4.2 ile çarpımından çıkan sonuçtan daha yüksek gerilim verebilen bir DC güç kaynağına ihtiyacınız olur.
2 pil için 2S BMS (balans devresi) ve 8.4 V üzeri adaptör ve ucuna takılı bir diyot.
3 pil için 3S BMS ve 12.6 V üzeri adaptör ve ucuna takılı bir diyot.
En temizi paralel tabii. (:

Piller evli bile olsa, seri bağlı şarj için BMS şarttır çünkü piller arasındaki ufak gerilim farkları pillerin birbirini şarj etmesine, haliyle aşırı ısınmasına ve belki de patlamasına sebep olabilir.

Piller evli bile olsa, seri bağlı şarj için BMS şarttır çünkü piller arasındaki ufak gerilim farkları pillerin birbirini şarj etmesine, haliyle aşırı ısınmasına ve belki de patlamasına sebep olabilir.
url hocam üst mesajımdaki sorumu cevaplayabilir misiniz nasıl bir adaptör bağlanabilir

url hocam üst mesajımdaki sorumu cevaplayabilir misiniz nasıl bir adaptör bağlanabilir
Sanırım yanında usb kablo ile geliyor. Bilgisayarınıza da bağlayabilirsiniz. İdeali 5V 1A adaptör olur. Tipik telefon adaptörü ama amperine muhakkak bakın. Hızlı şarj özellikli olanlardan olmasın. Normal olsun.

Merhabalar interneten malzeme topluyorum fakat kafama takılan bir şey var çift pil yuvası 18650 alsam evde USB kablo ile birleştirip kullanabilir miyim kafama takılan bu şarj aletini yapsam pillere giden akım belli midir yani bunu powerbanka takıcam powerbankdan gelen akım 1A bu piller 1A ile mi şarj olur yoksa ekstradan bir parça almam lazımmıdırEkli dosyayı görüntüle 27253
Bu başlık fazlasıyla işinizi görecektir

Merhabalar interneten malzeme topluyorum fakat kafama takılan bir şey var çift pil yuvası 18650 alsam evde USB kablo ile birleştirip kullanabilir miyim kafama takılan bu şarj aletini yapsam pillere giden akım belli midir yani bunu powerbanka takıcam powerbankdan gelen akım 1A bu piller 1A ile mi şarj olur yoksa ekstradan bir parça almam lazımmıdırEkli dosyayı görüntüle 27253

Şöyle bir şey daha lazım, bununla devre kurulacak..

n11.com'dan TP4056 KORUMALI Lityum Pil Şarj Devresi Micro USB seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Geri