• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara İlk e-sigaraya nasıl başladınız?

Nickim10Harf

Community
Ben ilk olarak lise sondayken bir eczaneye nikotin sakızı almaya gitmiştim orada bir adam vardı dışarı çıktıktan sonra bana bunu normal şartlarda bırakamazsın en iyisi esigara demişti.

Adamda smok al85 varde hattı denetmişti bana, Latte likit vardı çok beğenmiştim fakat param olmadığı için alamadım o zaman.

Aradan bir iki yıl geçti işe başladım param var artık en kaliteli sigarayı içiyorum parlak amet :Dneyse grip oldum iyileşmeye çalışıyorum ama nafile ciğerde balgam bir türlü geçmiyor tabi ateşli yüzünden sonra e.s shop sitesine girdim. Korka korka bişeler ayarladım İcare mini ve 4 tane de amazzone pop likit.
Neyse bunları sipariş ettim 3 gün sonra kargo geldi, acaba içinden domates patates çıkarmı diye de düşünmüyor değilim. Sonra kargoyu aldım açtım oh dedim tamam herşey gelmiş sonra kullanmaya başladım, balgam kısa sürede geçti fakat coilin içinde az olması ve pod cihazı DL olarak içmem coilleri kısa sürede yaktım. Sonra tütüncüden 180 TL ye pico aldım klonmuş tabi cihaz 1 hafta kullandım kenara attım en son Orijinal bir pico aldım ondan sonra bir rta aldım ve forumlardan öğrene sora bu işi az da olsa kaptım hala öğreniyorum ama şu an hem maddi hemde sağlık açısından çok rahatım.

1 yıllık süreçte sağlıki açıdan ne oldu

Bir yıllık süre içinde kolay kolay sigarayı bırakamadım, hem sigara hem de buhar kullandım sonra enson bir karar verip tercih yapmam icab etti. Kötü kokmak yerine buhar dedim ve fark ettim ki tüm vücudum katran zifir cmonoksit ve diğer 2000 den fazla maddeden arındı.

Çok daha rahat bir nefes alabiliyorum aktivite sonrasında deli gibi solumuyorum artık dişlerim beyazladı ağız sağlığım yerine geldi sabahları ağzımda pas tadı bitti tad alma duyum daha keskin bir hale geldi ve kötü kokmuyorum artık maddi ve manevi çok şeyi geri kazandığımı düşünüyorum

Not olarak şunu da eklemeliyim elektronik sigara zararsız değildir zamanı geldiğinde elektronik sigarayı da bırakacağım:)

Son düzenleme:
Yıllar oncesiydi
Puslu bir eylul sabahı
İnşaat şantiyesinde tanısmıstık onunla
Daha dün gibi.....

Aradan 3.5 yıl geçmiş, ilk başladığımda ateşliyi bırakmak gibi, hiç bir düşüncem yoktu. Ateşliyi azaltsam yeterli diyordum. 2 paket içerken 1 pakete düşürdüm. 1 yıl boyunca 2'si 1 arada devam etti. Sonunda esigara galibiyetini ilan etti.

ilk esigaram ego ce4, 1 gün kullandım, arkadaştan almıştım. Ertesi gün smok r150 kit aldım, dl olduğunu anlamam 6 ay sürdü )). Modu halen kullanıyorum.

Herkesten gelen tepki, onu sürekli içemezsin, onunla sigarayı bırakamazsın, o daha zararlı vs.

Esf'de wastman, çook sevdiğim blr abim, uzun süre boyunca her bir araya gelişimizde "gel şunu dene" "bak şu likit çok iyi" "olm bırak şu sigarayı artık," diye diye kafamın etini yedi. Ta ki bir gün (tabi ki sigaraya zam geldiği bir dönem) esf'ye üye oldum ve akabinde buhar'a giriş 101..

Önce televizyonda gördüm. Hadi canım dedim. Sonra bir baktım yer,gök reklam. Kral Tanju’dan, İbrahim Tatlıses’e herkes bunu kullanmış, şimdi sıra bizdeymiş. Şu an çok ütopik gelse de gittim bir avm’den satın aldım. 1-2 ay sürmedi ana firmanın yanıma pıtırak gibi yancı firmalarda katıldı. Sonrası malum, 2012 yılına kadar uyku dönemi. Unutmadan yine ütopik gelebilir ama bir setide gittigidiyor’da satmıştım????

Yıllar oncesiydi
Puslu bir eylul sabahı
İnşaat şantiyesinde tanısmıstık onunla
Daha dün gibi.....

Aradan 3.5 yıl geçmiş, ilk başladığımda ateşliyi bırakmak gibi, hiç bir düşüncem yoktu. Ateşliyi azaltsam yeterli diyordum. 2 paket içerken 1 pakete düşürdüm. 1 yıl boyunca 2'si 1 arada devam etti. Sonunda esigara galibiyetini ilan etti.

ilk esigaram ego ce4, 1 gün kullandım, arkadaştan almıştım. Ertesi gün smok r150 kit aldım, dl olduğunu anlamam 6 ay sürdü )). Modu halen kullanıyorum.

Herkesten gelen tepki, onu sürekli içemezsin, onunla sigarayı bırakamazsın, o daha zararlı vs.
Hocam aynen o konuda haklısınız hatta iki üç hafta önce parkta otobüs beklerken bir adam yaklaştı ve yeğenim onu neden içiyorsunuz o daha zararlıymış gazetede okumuştum dedi hatta ateşlide daha az duman çekiyorsun bundaki dumanın haddi hesabı yok falan dedi likitin içindekileri esigaranın ne işe yaradığını anlattım adam sustu kaldı ve en kızdığım nokta şu bilmeden bir şeyi yargılamaları ve ön yargının çok fazla olması

2,5 sene öncesiy di. Yine bir zam sonrası isyan ediyordum. O sıralarda scope takılıyordum. Bir kaç kişi buhar show yapıp tanıtım yapıyordu.
Lakin pek bir şey anlamamıştım. O dönemlerde bir tanıdık doktor ve akupunktur ile bırakmıştı. Sohbet ederken en önemli şeyi anlatmıştı.
Sigara alışkanlığında çok içmenin en önemli nedeninin aslında makro alışkanlık olduğunu anlatmıştı.
Kısaca kolay ulaşılan paket ve çakmak ve parmak arası konusu. Yani aslında istem dışı yakılan sigarayla daha çok içtiğim ve farkındalık oluşturmam gereği idi.

Ertesi gün küçük bir çanta aldım. Paketi ve çakmağı çantaya koydum. Elimde kalem taşıyıp parmak arası gibi davrandım.
Bir kaç hafta sonunda beynim artık farkındalık oluşturmuş ve sadece nikotin ihtiyacı için sigara içmeye başlamış oldum.
Yaklaşık olarak ta aslında 1,5 yerine yarım paket yettiğini anladım.

Bundan sonra nasıl bırakacağım diye düşünürken bir videoda elektronik sigara kavramını öğrenmiş oldum. Bir hafta sonrasında ise kalem tipi en dandik cihazı aldım. Satan kişi hediye likit vermişti ve büyük ihtimal evyap ve yüksek nikotinliydi.
O likit bitene kadar ilk 1,5 ay çok iyidi.
Kısaca buharlıya böyle başladım.

Likit bitince sonrasında yeni likitle hüsran başladı. O da ayrı bir konu.
Her neyse uzun olduysa özür dilerim.
Benim hikayem kısaca böyle...

Sene 2007 yada 2008 tam hatırlamıyorum ama 2009 da olabilir :) İnternette akıyoruz hızlı dönemlerimiz. Zurna. Netin son zamanları bir popup reklamda gördüm bulamazmıyız ya bunu derken bit pazarı gibi biryerden egonun bir modeli 2 li set aldık. Kayseri'deyim o zaman birde likit bulduk ama ne hacet likit maşallah zehirden hallice dişlerim dükülecek sandım 3 günün sonunda. Vedalaştık. Sonra 2012 2013 tekrar merak saldım ne durumda gelişme varmı diye. Oda ne uzay çağına çıkmış mubarek. Ara ara küse barışa devam ettik. Normal şartlarda gönül isterki hiç kullanmayalım ama galiba iradem zayıf bırakmak için yada kafa rahat olacak. Gerçi hepsi bahane ama sonumuz hayırlı olsun.

Sene 2015. Sanayide çalışırken reklamcı Metin abimiz vardı. Bir gün elinde bi makine gördüm. Adam sigara gibi içiyor baya bir buhar çıkıyor. Abi ver 2 fırt alam dedim. O da nesi aromalı,böyle bol buharlı bişe. Sonra heves ettim internet sitelerine girdim çok pahalı gerek yok biz sigaraya devam edim.2
2 sene sonra sigara artık midemi yakmaya, nefes darlığı çektirmeye başlayınca Adana' da bu esigara nerde satılır diye bakındım. Sonra amerikan pazarını buldum. Envai çeşit sigara var. Girdim bir tane just s aldım çıktım. Sonra akıtmalar, coil değiştirmeler, yakmalar derken bir arkadaşa satıp pico aldım. O aralar da haftasonu yükseklisansa gidiyorum.. Bir gün ders arasında sınıftan bir arkadaş kardeş sende mi bunu içiyon, bak bu coilli fln geç bundan cacık olmaz gel sana troya m alak sarmayı da öğrenirsin, likitini de alırsın on numara bir cihaz dedi. O günden beridir mtl yi bırakamadım. Fosur fosur içerim :D

İlk ajansta bir arkadaşımda vardı. Smok Stick olması gerek. Sonra başka bir zaman yine kullanan birine rastladım ve bu konu üzerine biraz sohbet ettik. Neyse sitelere baktım falan birgün forum denk geldi ama üyeliğim onay istiyordu derken instagramda bir sayfada denk geldi. Vaporesso Swag kit + pil + 6 tane de likit 300 liraydı. Sipariş verdim öyle güvensizlik falan muhabbeti olmadı. Beklediğim gibi de sorunsuz orjinal bir şekilde elime ulaştı. O şekilde başladım. 3 günde sigarayı bıraktım. Tabi zamanla coil yanmalarından usandığım için dl olarak coil sarımına başladım ve öyle devam ettim :)

2018 yılı başları işyerim de çok sevdiğim ve değer verdiğim bir kardeşim var. Onun sayesinde tanıştım elektronik ile. Kendisi aynı zamanda harika likitler de yapıyor. Bu işe başladım başlayalı her türlü malzememi kendisinden alıyorum. Allah ondan razı olsun.

4 sene önce tanıyanlar vardır :) Onur okur dan almıştım vtc dual, smok tfv ve taifun gt II epey süre uğraşıp başaramamıştım berbat likitlerden dolayı şimdi likitler güzel ama çabuk sıkılıyorum. Hayırlısı olsun bakalım ama sigaradan epey uzaklaştım. Eskisi gibi değil aramız.

Yıl bilmem kaç 013 tü sanırım
Çok sevdiğim bir abimle film izlerken adamın elinde dumancık çıkaran sigaramsı birşey gördük
Malum abimizde baya baya sigara tüketiyordu
Neyse aradık bulduk getirttik
5-6 ay kullandırttık
Bu arada herhangi bir semptom ne bileyim rahatsızlık geçirecekmi diye gözlemliyorum “çok sevdiğim” abimizi

Baktım bir sıkıntılı durum yok denekte pardon sevgili abimizde :))

Sipariş geçtik geldi

Kıhh kıhh kıhuhha

2.5 3 paket sigara içiyodum. Dedim bu böyle olmaz tutun sarmaya başladım. Gene olmadı. 2 merdiven çıkamadım. Çocuğum da olmuyordu bunun yüzünden. Ağrılarım arttı. Neymiş diye hafif araştırdım. Pazar günü lüks bir avm nin tobacco Shop unda buldum

Evet yanlış duymadınız 3 4 sene önce tobacco Shop dan buldum ????

Smok alien ve one Man hit wonders the Man ile başladım

500 tl ödedim o smok alien a????????

Sonra kendim sarmaya başladım. Sonra mtl ye döndüm. Sonra kendi likitimi yaptim sonra derken. En son elimde 2 tane pod ile yoluma aynen devam ediyorum

Sonuç hala. Merdiven çıkamıyorum hala çocuğum olmuyor. Sadece ağrılarım yok en azından

15 sene camel soft içip,ufaklığın çok pis kokuyorsun baba demesine içerleyerek işe gittim.
İş arkadaşımda revenger mod vardı. 3 aydır kullanıyordu.Arada sigara da icerdi.
Revenger nerede diye sordum.
1 haftadır kullanmadığını arabada olduğunu söyledi.
O gün Modu aldim eve gittim temizledim.
1 hafta boyunca dl içip 1 sigara bile yakmadım.

Sonra revenger'ı geri verip kendime swag aldım. Swag atomizeri yetmedi,Ammit single aldım.
Aylar ayları kovaladı.Vismec rx2/3 ,rabies rda ve Merlin mini sahibi oldum.
10 ay boyunca tek bir sigara bile yakmamanın gururu ile yaşamak ve ufaklıktan da artık o sözleri duymamanın hazzı ile yaşamaya devam ediyorum. ????

Geri