• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara İda rda mikro hava deliği, nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan affi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

affi

Community
Merhaba,
Bir kaç ay evvel bestbuhar'dan ida-troy için ultem mikro delikli cap almıştım. İda rda'da kullanıyorum. Mtl için sıkı bir içim sunuyor ancak ida'nın çelik cap'i ile yapı olarak farklı.
Ben de bu gün çelik cap üzerine kendimce bir kaç hava deliği işaretlemesi yaparak doğruca yaşadığım şehirdeki en yakın sanayinin yolunu boyladım. Belki 15 kadar tornacı atölyesi gezmişimdir, maalesef derdime derman bulamadım. Bana söyledikleri; 1mm-2mm arası tığ kullanmadıkları idi. Ya da başlarından savmak için bahane ürettiler, bilemiyorum.
Evet derdim anlaşılmıştır diye düşünüyorum, nasıl bir çõzüm bulunabilir?
Desteklerinizi esirgemeyeceğinizi umuyorum. Herkese selam.

Merhaba,
Bir kaç ay evvel bestbuhar'dan ida-troy için ultem mikro delikli cap almıştım. İda rda'da kullanıyorum. Mtl için sıkı bir içim sunuyor ancak ida'nın çelik cap'i ile yapı olarak farklı.
Ben de bu gün çelik cap üzerine kendimce bir kaç hava deliği işaretlemesi yaparak doğruca yaşadığım şehirdeki en yakın sanayinin yolunu boyladım. Belki 15 kadar tornacı atölyesi gezmişimdir, maalesef derdime derman bulamadım. Bana söyledikleri; 1mm-2mm arası tığ kullanmadıkları idi. Ya da başlarından savmak için bahane ürettiler, bilemiyorum.
Evet derdim anlaşılmıştır diye düşünüyorum, nasıl bir çõzüm bulunabilir?
Desteklerinizi esirgemeyeceğinizi umuyorum. Herkese selam.
Dediğiniz şekilde senelerdir kullanan @Cemetery Üstad var, o da Kuyum atölyesinde yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ben de farkı bir şekide çözmüştüm sorunu, klon ida rda in deck altı hava kanalına çelik tüp takıp ucunu coile yatay gelecek şekilde ezmiştim içim sırasında hava coile tüp genişliğinde ince yarıktan vuruyordu.

1-2mm matkap uclari genelde bulundurulmaz. Özel iş varsa alınır. Sizin icin alsalar da astari yüzünü geçer atomizerin sıfır fiyati kadar para isterler :)

Dediğiniz şekilde senelerdir kullanan @Cemetery Üstad var, o da Kuyum atölyesinde yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ben de farkı bir şekide çözmüştüm sorunu, klon ida rda in deck altı hava kanalına çelik tüp takıp ucunu coile yatay gelecek şekilde ezmiştim içim sırasında hava coile tüp genişliğinde ince yarıktan vuruyordu.
Bende onu diyecektim :)

Saatçide deldirdim çok afedersin...! :) Lâkin sonradan farkettim ki Cap 'i değil base 'i delirmek daha doğru bir hareket olurmuş... Umarım işine yarar, saygılar...
Bu fikir (base'de delik açmak) hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler.
Bu vesileyle katkılarını esirgemeyen diğer buhardaşlarıma da çok teşekkür ederim. Eksik olmayın.

Bu fikir (base'de delik açmak) hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler.
Bu vesileyle katkılarını esirgemeyen diğer buhardaşlarıma da çok teşekkür ederim. Eksik olmayın.
O zaman şu andaki kullanımımı söyleyeyim (sonradan aklıma geldi kusura bakma) hava ayarını kolay yapmak için deliğe gerek yok, bir kez topcap ile ayarladıktan sonra ağızlığı çıkarıp başlığı yan yatırarak az miktarda likit koyarsanız, akıtma yapmıyor, konulan likit iç yüzeyden süzülerek havuza ulaşıyor... E bir süre kullandıktan sonra da pamuğun kurumaya başladığını anlayabiliyorsunuz zaten...

Gözlük atölyelerinde oluyor 1 mm uç hocam, kuyumcularda da bulunuyordur elbette. Arkadaşım gözlük işinde olduğundan ben onun atölyesinde yapıyorum bu işleri. Bir sorun tanıdığınız varsa

Geri