• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum | E-Likit Hangi Tip Likit?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Birkaç çıkarım yapayım bununla ilgili. Eğer yanılmıyorsam MTL de meyve tek başına pek içilmiyor, kendi adıma da sadece tütüne efektör oranında ekliyorum, tek başına meyve çok nadir. Meyveyi zaten bir şeylerle karıştırınca artık pastaneye dönüşüyor. Buraya kadar doğruysa, ecnebiler de DL içim yurduma göre daha yaygın olduğundan demek ki sanılanın aksine DL ile de elektronik sigara bırakılabiliyor. Kendi adıma %60-70 MTL, %30-40 DTL tüketiyorum, 6 yıldır Elektronik sigara kullanıyorum. 2-3 yıl kadar ağırlıklı DL tükettim. Yeri gelmişken yaşım 42 ve bu yaşta adam DL içemez diyen arkadaşlara, yaş ile içim şeklinin arasında doğrusal, fiziksel, kovalent yada kan bağı dahil bir ilişki olduğunu düşünmüyorum.

Bence bu argümanı Türkiye için düzenleselerdi kesinlikle 1. Sırada pastahane, 2. Sırada tütün grubu çıkardı. @hammersmith hocamın yorumundan yol alayım bende; yaşım 37, 3 yılı doldurucam elektronik sigarada, bende %80 Mtl %20 Dl tüketirim tercih ettiğim likitlere ve çevremde tercih edilenlere baktığımda genellikle pastahane tütün ağırlıklı olduklarını görüyorum. ( bu arada her yaşta dl yapılabilir ???? )

Son düzenleme:
Bence bu argümanı Türkiye için düzenleselerdi kesinlikle 1. Sırada pastahane, 2. Sırada tütün grubu çıkardı. @hammersmith hocamın yorumundan yol alayım bende; yaşım 38, 3 yılı doldurucam elektronik sigarada, bende %80 Mtl %20 Dl tüketirim tercih ettiğim likitlere ve çevremde tercih edilenlere baktığımda genellikle pastahane tütün ağırlıklı olduklarını görüyorum. ( bu arada her yaşta dl yapılabilir ???? )
Bu listeyi Türkiye için olsa idi....kesin sek nbase iyi bir yüzde alırdı :)

Londra'da da DL çok yaygın, vape shoplar yada internet satıcılarının çoğunun ürün skalasinda tekli meyve içeren likitler mevcut. Hatta ufacık bakkallarda bile likit standı var. En çok tüketilen meyve kilitleri blueberry ve strawberry. Bizim her satıcıda var olan klon likit aroma mixleri yok yada çok nadir başka isimde satıyorlar. Sırf keyif için içen çok zira 0mg shortfill dedikleri 50 ml'lik likitler yaygın. Ayrıca 18mg satılan nic shot ile karıştırıp içen de çok.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dlci dayılara sormuşlar hep ???? Elma armutu sadece dl de içebiliyorum sırf meyve için dl rda aldım. Mtlde pastane tütün ve tütün içiyorum. Kek böreği hiçbişekilde içemiyorum ????

konuyu anket şeklinde açsaydınız en azından bizde kendi içimizde bir değerlendirme yapardık

Tablo gündemdeki aroma yasağı ile alakalı galiba. Tütün ve mentol dışındakileri yasaklıyorlar. Esigaranın sigarayı bıraktırma başarı oranı, kağıt üzerinde, %10’lara geriliyor.

Bir de yanlış hatırlamıyorsam, 20mg gibi bir sınırlama tasarısı veya teklifi olacak. Avrupa’daki TPD benzeri bir etkiyle, nikotine erişim de zorlaşırsa fena olur gibi duruyor.

Çok organizeler ve market verileri üzerinden giderek, nokta atışı yıldırma, bezdirme ve karalama politikalarını uyguluyorlar. Esigara topluluklarının da tüm bunlara hazırlıksız yakalanması da cabası.

“Market verileri” kısmı havada kalmasın diye şunu da ekleyeyim,
0E6C6E27-D91D-4C93-B121-5BA64DDDA24D.png

Bu veri ne kadar sağlıklı (data set, vs.) bilemiyorum, ama medyada yer alan Philip Morris CEO’sun 2021/22 “sert market düzenlemesi” sözleriyle ve de arkasında ilginç isimlerin olduğu “Hale” gibi cihazların tahmini çıkış tarihleriyle örtüşüyor.

Aroma/buhar yasağı gündemiyle ilgilenenler için ekliyorum.

Doğrudan etki üzerine,
Dış Bağlantı

Dolaylı etki,
Dış Bağlantı

Gündeme yeni düşen bir haber,

“China has banned online sales of e-cigarettes in the latest blow for the nascent vaping industry, which has come under intensifying scrutiny around the globe.

All websites and apps selling e-cigarettes should be shut down and all online marketing campaigns halted, according to a statement by the State Tobacco Monopoly Administration and State Administration for Market Regulation on Friday. The measures are aimed at protecting adolescents from vaping, it said.[...]” (Bloomberg, China Bans Online Sales of E-Cigarettes)

Aroma/buhar yasağı gündemiyle ilgilenenler için ekliyorum.

Doğrudan etki üzerine,
Dış Bağlantı

Dolaylı etki,
Dış Bağlantı

Gündeme yeni düşen bir haber,

“China has banned online sales of e-cigarettes in the latest blow for the nascent vaping industry, which has come under intensifying scrutiny around the globe.

All websites and apps selling e-cigarettes should be shut down and all online marketing campaigns halted, according to a statement by the State Tobacco Monopoly Administration and State Administration for Market Regulation on Friday. The measures are aimed at protecting adolescents from vaping, it said.[...]” (Bloomberg, China Bans Online Sales of E-Cigarettes)

Ergenleri korumak için yasaklanıyormuş. Dünyaya yakarsa ergenler yakar zaten. Çin'de e-sigara online satışı yasaklanınca açılacak ilanları tahmin edebiliyorum. Dicodes - 1500TL, Sx Mini - 1000TL, Pico - 750TL

Geri