Ayrıca Gürcistan özelinde konuşayım, çok garip ama burada da şu sıralar tek kullanımlık esigaralar inanılmaz revaçta, geleneksel cihazları gösterdiğinizde hala kafalarında bir acaba oluşuyor. Bizim yüzüne dahi bakmadığımız tek kullanımlık esigaralar ise şu an en ufak bakkallarda dahi bulunabiliyor.
Blog bölümünde var, özellikle pandemi döneminde tek kullanımlık esigaralara talep inanılmaz şekilde artış göstermiş. Daha önce sıklıkla yazdım, bizler marjinal kullanıcılarız. Olaya çok düz bakanların bizim konuya eğildiğimiz kadar eğilmesi imkansız. Bizde dahi yasal olsa tek kullanımlıkta satış patlaması yaşanacağını düşünüyorum.
üstat disposable denen meretin bizde tutması imkansız
hani baya baya imkansız
hemen açıklayalım
öncelikle bizim durumdan bahsedelim
1500 puff bir tek kullanımlık cihaz 10usd civarında
kargo bedava olsun, ülkeye sokan babasının hayrına iş yapsın, son satıcı da emlak zengini olsun para pulda gözü olmasın 135tlye gelir
günde 250puff rahat gider de biz bir hafta yeter diyelim
günlük maliyeti 20tl (hani doların artması, günde 300-500puff çekilmesi vb. durumlar yok diyelim)
e sigara ile maliyeti aynı
peki bu adam likit alsa?
1500puff takribi 6ml likit yapar, 210liraya ithal salt likit alsa bu adam 30ml tek kullanımlığın mantığı ile 5hafta içer
haftalık likit maliyeti 42tl, pod kartuşuna (hadi sarmasın üst maliyetleri hesaplayalım) 100tl versin hadi bu kartuşla rahat 30ml içer haftalık kartuş maliyeti 20tl
toplamda 62tl
yarı yarıya fark var, evyap likit + tel pamuk ile bu fark uçar gider
tek kullanımlık podlar bizim ülkemiz için çok elverişsiz
gürcistanı bilemem ama hollanda için hesaplama yapıvereyim
kuzen en son 7eur (8de olabilir emin değilim) w..... alıyorum diyordu
bu adam 10eur disposable pod alır mı? 2gün içse bile ciddi kar ediyor, bir hafta içse 60eur karda haftalık
evet kuzen alır, dinner lady bile içer çünkü sigara pahalı pod ucuz
biz fakir milletiz üstat, herşey serbest bile olsa çoğunluk evde likit yapacak, tel saracak pamuk ıslayacak
ben şahsen ayda 200tl vermek varken 500-600lira harcayamam