• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Forumda Kılıf Üreten Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pantera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pantera

Community
Merhaba arkadaşlar, forumda özel kılıf üreten veya üreten birini tanıyan var mı?
3 modum var hepsine kılıf yaptırıcam:)

Yine instagramda emre yenidoğan leathervape var birde ordan fiyat al istersen.
adama bir gün önce yazdım mesajı okumadı bile aktif değil sanırım, cevap verse bile artık yaptırmam sanırım sıkıntı yaşarsam ulaşamadığım adamın malı yaramaz bana
craft66 arkadaşla görüştük, renk seçtim gibi
bu ay maddi sıkıntıdan dolayı diğer aya erteledim alımı işleri güzel gibi duruyor umarım sağlıklı birşey yaptırabilirim

Ben craft66dan aldım 2 tane kılıf. Ürünler gayet güzel. Fakat benim şansızlığım mı yoksa satıcının umursamazlığı mı bilemedim siparişi verdikten sonra ne arayan ne soran ne bir bilgilendirme var. 4. Günün sonunda kendisine WhatsApp üzerinden ulaştım önce mesajımı görüp cevap vermedi. Daha sonra üsteleyince makina arızası olduğunu 2 gün sonra kargolanacağını söyledi. Tamam dedim. 2. Günün sonunda tekrar ulaştım kendisine (tabi yine bana bir bilgilendirme yapılmadı.) Arızanın yeni çözüldüğünü ptesi kargolanacağını söyledi. Ptesi akşam ürün kargolandı fakat bu sefer de üzerine isim yazılması için gerekli bölümleri doldurmama rağmen ismin yazılmadığını farkettim. İstersem geri gönderecekmişim yeni isim yazan kılıf gelmesi 1 haftayı bulurmuş. Bende gülüp geçtim artık. Ürünlere lafım yok gayet güzel ama esnaflığı hakkında çekincelerim oluşmadı değil. Süreç yönetimi bence sıfır. Ürünlere ait görsel de bırakayım. Belki işinize yarar.
IMG_20220215_162927.jpg

Ben craft66dan aldım 2 tane kılıf. Ürünler gayet güzel. Fakat benim şansızlığım mı yoksa satıcının umursamazlığı mı bilemedim siparişi verdikten sonra ne arayan ne soran ne bir bilgilendirme var. 4. Günün sonunda kendisine WhatsApp üzerinden ulaştım önce mesajımı görüp cevap vermedi. Daha sonra üsteleyince makina arızası olduğunu 2 gün sonra kargolanacağını söyledi. Tamam dedim. 2. Günün sonunda tekrar ulaştım kendisine (tabi yine bana bir bilgilendirme yapılmadı.) Arızanın yeni çözüldüğünü ptesi kargolanacağını söyledi. Ptesi akşam ürün kargolandı fakat bu sefer de üzerine isim yazılması için gerekli bölümleri doldurmama rağmen ismin yazılmadığını farkettim. İstersem geri gönderecekmişim yeni isim yazan kılıf gelmesi 1 haftayı bulurmuş. Bende gülüp geçtim artık. Ürünlere lafım yok gayet güzel ama esnaflığı hakkında çekincelerim oluşmadı değil. Süreç yönetimi bence sıfır. Ürünlere ait görsel de bırakayım. Belki işinize yarar.
Ekli dosyayı görüntüle 57985
bilgi için teşekkür ederim hocam:)
bana cihazı saran kılı demişti anlattı çok az ama resimlerde ekran bölümü tam sarmamış sanki bi tık çekincem oldu
alakasız esnafsa çok ciddi bir sıkıntı, ae satıcıları kırk takla atıyo 3-5 dolarlık malı satmaya...
Emre yenidoğan hocamla iletişime geçin işçiliği harikadır.
hocam pazartesi yazdım kendisine instadan hala dönüş yok, bi sitesi veya wp hattı da yok
kendisine ulaşabişeceğim alternatif bir yol var mı?

bilgi için teşekkür ederim hocam:)
bana cihazı saran kılı demişti anlattı çok az ama resimlerde ekran bölümü tam sarmamış sanki bi tık çekincem oldu
alakasız esnafsa çok ciddi bir sıkıntı, ae satıcıları kırk takla atıyo 3-5 dolarlık malı satmaya...

hocam pazartesi yazdım kendisine instadan hala dönüş yok, bi sitesi veya wp hattı da yok
kendisine ulaşabişeceğim alternatif bir yol var mı?

Telegramdan ulaşabilirsiniz adı ve soy adı ile.

buraya ekleme yapıcam
önce süreci anlatayım malzeme gelince önce kılıfı paylaşıcam sonra takılmış halini eklerim
bugün olanlar şu (neden bekledin derseniz ödeme anca yattı param yoktu yani:( )
emre yenidoğan leathervape arkadaşa 18şubatta yazdım, kısa sürede dönüş yaptı işyerindeki işlerin yoğun olduğunu belirtti hangi mod için sordunuz diye yazdı aegis x ve pico 2 dedim ve yanıt vermedi...
bugün bir şans daha vermek için günaydın yazdım gördü ve yazmadı...
bende craft66 arkadaşa yazdım işlerim bitince, 3saat sonra dönüş yaptı (sonuçta insanız işimiz var meşguliyetimiz var, ama görüp bir dakikasını ayırmamazlık etmedi)
renkleri belirttim, materyali sordum yanıtladı
siparişimi verdim
emre yenidoğan arkadaş belki daha iyi materyal kullanıyodur belki dandik malzemesi vardır, belki işçiliği daha iyidir belki daha kötüdür, belki fiyatı daha ucuzdur veya pahalıdır bişey diyemem
kimseyi de yönlendirmek veya satın aldığımı övüp diğerini yermek gibi bir amacım yok kimsenin hayranı değilim ama bu sürede başımdan geçeni anlatayım dedim

flood yapalım
kılıflar geldi, ilk denemede çok az sıkıntı yaşadım ama deriyi ıslatıp yapmam lazımmış (cumartesi takıcam haftaiçi zor benim için, takınca paylaşıcam)
işçiliği 10 üzerinden 10 alamaz ama 9alır bence, fiyatı makul kargo bedava (hani yeri geliyo 900tl mod alıyoruz 600tl pod alıyoruz ama kargo ödüyoruz)
fiyatı kendi sitesinde olduğu için paylaşayım 360tl ödedim iki kılıf için
ucuz diyemem ama pahalı da diyemem bir pantolon paçasını 40-50liraya yapıyor terziler malzeme masrafı 0 bu açıdan bakınca fiyatı makul buldum
yaşadığım sıkıntıyı çözemezsem ki çok basit hallederim yeniden yaparım dedi arkadaş, malının arkasında durdu kendileri
şimdilik deneyimim bu yönde 50liraya aliexpten silikon kılıf alıp 20-30gümrük ödeyeceğime deri alırım misler gibi dedim aldım memnunum:)

Ekli dosyalar

• IMG_2022-03-17-17-55-42-190.jpg
    IMG_2022-03-17-17-55-42-190.jpg
    11.8 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_2022-03-17-17-55-38-597.jpg
    IMG_2022-03-17-17-55-38-597.jpg
    19.8 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_2022-03-17-17-55-46-773.jpg
    IMG_2022-03-17-17-55-46-773.jpg
    11.5 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_2022-03-17-17-55-50-666.jpg
    IMG_2022-03-17-17-55-50-666.jpg
    10.9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_2022-03-17-17-55-23-080.jpg
    IMG_2022-03-17-17-55-23-080.jpg
    21.7 KB · Görüntüleme: 42
son eklememi yapayım
üreticinin dediği gibi kılıfları hafifçe ısladım taktım
verdim baskıyı modun şeklini aldı
pico 2 için bazı ufak hataları vardı onu da yazdım arkadaşa bundan sonra sipariş veren daha hatasız bir kılıf alır sanırım:)
aegis x için o arka taraftaki kıvrımların şeklini aldı kılıf pek güzel oldu

Ekli dosyalar

• IMG_2022-03-20-12-33-05-419.jpg
    IMG_2022-03-20-12-33-05-419.jpg
    18.5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_2022-03-20-12-32-26-923.jpg
    IMG_2022-03-20-12-32-26-923.jpg
    16.6 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_2022-03-20-12-32-22-629.jpg
    IMG_2022-03-20-12-32-22-629.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 34
son eklememi yapayım
üreticinin dediği gibi kılıfları hafifçe ısladım taktım
verdim baskıyı modun şeklini aldı
pico 2 için bazı ufak hataları vardı onu da yazdım arkadaşa bundan sonra sipariş veren daha hatasız bir kılıf alır sanırım:)
aegis x için o arka taraftaki kıvrımların şeklini aldı kılıf pek güzel oldu
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın
teşekkür ederim:)
kısa dönem kullanım deneyimi yazayım almak isteyenler düşünenler için
deri kılıf moda öyle bir yerleşti ki sanki japonla yapıştırdık:) bu bir avantaj mıdır dezavantaj mıdır size bağlı
pil kapağı atta olan, mod üzerinden şarj etmeyen/şarj girişi bozuk olan, gün içerisinde pil değiştiren insanların kullanmasını tavsiye etmiyorum
pico için gelen kılıfı da revize edicem kendim, zira pil kapağını çok iyi sardı ve maalesef kapak dönmüyor o kısmı terzi abiye kestiricem mecburen iplerini de bağlicaz tekrar (kendim yamuk keserim diye korkumdan terziye gidiyorum)
avantajları yazayım, öncelikle yıllarca metal plastik tutmanın bir güzelliği yokmuş derinin hissiyatı pek güzel:)
renk hoşunuza giderse görsel olarak da sizi tatmin ediyor
vejetal deri gibi bir ismi olan deri kullanmışlar az araştırdım bu derideki boya çıkabiliyor ve boyanabiliyormuş akrilik boya ile ki şişesi amazonda 16-17lira akrilik boyanın
renkten bir yıl sonra sıkılırsam vericem boyayı vericem boyayı
silikon kılıf çok kaba duruyor aslında onu da görmüş oldum, aegix x veya l200 üzerine birde silikon kılıf taksam iyice kaba olacaktı, deri kılıfın tutuş hissiyatı gerçekten güzel
uzun dönem kullanımı da bir ay sonra yazarım

ve son durum:)
aman arkadaşlar bu craft66 denen yerden sakız bile alınmaz bwn uyarayım
öncelikle boyası 3ay dayanmadı, wp ile yapan arkadaşa ulaştım
arkadaşa hangi marka ile boyayayım diye yazdım farketmez dedi... yahu ben 3ayda bir boya mı atıcam tabakhane mi işletiyoruz... boyası çıktı dedim bakım yaptın mı dedi arada yaptım dedim siyah boya çıkmaz diye düşünüyorum dedi bana baya baya dalga geçti
lan siyah istesem niye mavi yaptırayım sana mal mıyım ben? ne boya türü biliyor ne markası biliyor ne çıkmaması için tavsiye veriyor ne de sorumluluk alıyor... ha amazondan boyayı aldım (eşim karamel rengini seçti) yarın boya atıcam tutarsa buraya yazarım yine...

Üstadım az buçuk deriyle uğraşan biri olarak eklemek istediklerim var;

- Görseldeki kılıflarda aman yaman işçilik yok, fena sayılmaz ama sitedeki resimlerle arasında hayli fark var. Bu arada fiyata bakarak satıcıyı çok da yermek istemem.
Deri ürün aldığınızda dikkat etmeniz gereken yerlerden ilki dikişler, ikincisi açık uçlar. Dikişler çok zahmetli değil biraz alışınca yapılır ama açık uçlar düzgün yapılmamışsa ürünün işçiliği kötü demektir. Uçların yuvarlanmış, parlatılmış ve aynı renkle boyanmış olması iyiye; silikonsu/kaplayan bir boya ile kaplı olması kötüye işaret; hiçbir işlem yapılmadan açık bırakılması ise baştan savma yapıldığına işarettir.

- Deriyi ıslatın diyen kişinin gözden kaçırdığı nokta ıslatılan derinin her yönden çekeceğidir, yani ekran ve tuş yerleri de çeker. (hem siz ıslatıp yapacaksanız hazır kılıf değil diy kit diye satması lazım). Islatıp çektirdikten sonra kesim ve dikişler yapılabilir o ayrı.
Deri çanta vb ürünlerde özellikle belirtilir sudan koruyun diye.
Ayrıca deri ıslandıkça sertleşir ve takıp çıkardıkça modu çizer. (deri metali çizer mi diyorsanız eski usturaların nasıl honlandığına bir bakın derim)

- Boya/renk olarak doğal renkleri tercih etmenizde fayda var zira sürekli elde olduğundan rengi atar deri, (ben öyle kullanılmış/yıllanmış görüntüyü daha çok seviyorum bu arada). Su bazlı deri mont boyası kullanıyorum şahsen, çok şikayetim olmadı ama tam memnun da değilim.

- Vaketa-vegetal deri kılıfa çok da uygun bir tercih değil; vegetal yerine kimyasal tabaklanmış deri çok daha elverişlidir. Basit örnekle vegetal deri güzel kemer olacak kadar sert, kimyasal tabaklanmış deri ise deri mont olacak şekilde esnek/yumuşak deridir.

Kılıf yaptıracaklara veya yapacaklara tavsiye olarak da kendi yaptığımı tavsiye edeyim; tuş veya ekran yerleri kapalı olsun kılıfın. sert veya kalın deri kullanılsa bile tuş yerleri içten dikiş oluğu açılarak yapılabilir, bu şekilde kılıf eskise de çekse de estetiği çok bozulmaz. Ayrıca o kesiklerden içeri tüy/toz birikmesi olmaz.

Ekleme: boya yaparken altaki rengi çıkarmazsanız ikisinin karışımı enteresan bir renk çıkabilir ortaya, ayrıca önceden rengi kalkan yerlerde yeni renk daha hakim olacağından tek rengi tutturmak zahmetli olabilir.

@İbrahimK hocam bilgiler için çoook teşekkür ederim
planım şöyle, aldığım boya birçok kez boyayacak kılıfı 130ml aldım (artebella markası) bu boya ile ilk birkaç boyamada tam renk alamam ama mavi ile de uyumsuzluğu yok haliyle belki 3 belki 5. boyada istediğim rengi alırım diyorum ama bu kadar boya zarar verir mi bilemedim, deneyeceğiz artık tecrübe kolay kazanılmıyor
benim derdim adamın umarsızlığı, elimden geleni bu hocam malum şartlarımız ağır fiyatımız düşük boyaya çok para veremedik ama şu marka kraldır al ve şunları uygulayıp boya dese bana yetecekti (bu bilgileri siz de verseniz keşke:) ) ama adam siyah sür çıkmaz dedi bu saygısızlık bilmiyorum de geç en kötü...

Geri