• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket Flash 23mm 4.5 s hangi clon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alpay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alpay

Community
Merhaba,

Flash 23mm 4.5 s icin bir çok clon alternatifi mevcut.

Mümkünse birden fazla markaya ait flash kullanıcıları yorumlayabilirse çok memnun olurum.

hangi Markanın ürünü daha iyi ?

Merhaba ;
Ben yftk 4.5 s+ kullanıyorum bu zamana kadar çok fazla clon ato kullanmadım bende tavsiye üzerine yftk aldım işçilik çok kaliteli parçaların birbirine oturması dişler vs bana göre orta segment orijinal bir ato kalitesi var. Herkes diğer clon firmalardan aldıkları atolar için oring değiştirme yoluna gitmiş ancak yftk nın oringleri bana göre çok kaliteli sıfır hava kaçağı var. YFTK yı tavsiye ederim.

4.5s+ ytfk ve sxk kullandım. Coolvape de arkadaşımda vardı deneyimledim. Gümüş renk için konuşmak gerekirse ytfk ve sxk aynı tezgahtan çıkmış gibi parçalar işçilik neredeyse birebir. Tek fark çekimde çıkardığı sesleri, siyah olana gelecek olursak en iyisi sxk mat ve heryeri siyah. Coolvape kullanan arkadaşımdaki siyah renkte ise yer yer soluk renkler açık siyah gibi ve iç kısmı gümüş renkte. Ses kısmına gelecek olursak aynı mm hava vidası ile coolvape çok fazla ses çıkarıyor ıslık şeklinde. ytfk ise daha az ses çıkarıyor. Sxk da ise neredeyse ses yok.

Ek olarak eklemem gerekirse coolvape de ytfknın da oringlerinin değişmesi gerekiyor. Ytfkda oringleri değişerek kullandım. Uzun zamandır da siyah sxk var oringleri çok iyi değişmedim.

Shenray ve Ulton versiyonları elimden geçti.

• Çelik İşçiliği:
Ulton'da yivler dışında her şey çok iyiydi ancak yivler aşırı derecede pürüzlüydü. Tankı yanma odasına bağlayan ana yiv baya canımı sıkıyordu. Shenray, Ulton'a oranla bir tık daha geride bir çelik işçiliğine sahipti ancak yivleri daha düzgündü, daha rahat sökülüp takılabiliyordu yivli bağlantılar.

• Hava Tüpleri
Ulton'da hava tüplerinin bazılarında ıslık/ötme sorunu yaşadım. Shenray'da bu yoktu.

• Oring Kalitesi
İki markanında oring kalitesi korkunçtu. Ancak yeni ve düzgün bir oring seti alıncaya kadar kullanılabilecek durumdaydı.

• İletkenlik
İki markada da iletkenlik olarak en ufak bir sorun yaşamadım. Direnç oynaması gibi sorunlar kesinlikle yoktu.

Shenray, Ulton ve Yftk kullandim. Halen Ulton 4.5 ve yftk 4.5 s+ kullaniyorum.
Shenray'ı malzeme kalitesi olarak kapsam dışı tutuyorum. Gercegine en yakın klon olarak duymustum ama digerlerinin yanında teneke gibi duruyor.
@Anton ustadın tersine bende yiv kalitesi en iyi olan Ulton klonu. Demekki ayni markanın farklı serileri bile cok farklı olabiliyor.
Yftk'da da 4.5 s ile son cikan 4.5 s+ arasinda daglar kadar fark var. Son serinin hava pinleri de orjinalle ve diger klonlarla uyumlu. Oncekiler hicbirine uymuyordu. Malzeme kalitesi, hatta oringler bile cok başarıli. Yivler de Ulton kadar olmasa da oldukca iyi geldi bana.
Kisacası benim tavsiyem kesinlikle Yftk 4 5 s+ olur.

Coolvape klonu aldım. İlk kullanımda vidanın biri bozuktu. Yedekle değiştim. Deck deki 2 direkten biri de vida ile birlikte çıkıyor. Post u pense ile tutup öyle açmak gerekiyor vidayı. Bu sorunun bir çözümü var mıdır acaba? Satıcı beyefendiye göre ytfk ile coolvape aynı üründü güya. Neyse sağlık olsun

Oyumu Ytfk 4.5s ten yana gönül rahatlığı ile kullana bilirim.
Kullanılan çeliğin kalitesi olsun yivleri olsun herşeyi ile 4/4lük yapılmış.
Ağırlıklı olarak orjinal atomizer kullanan biriyim. Bu şekilde bir clon var iken bence orjinaline gerek yok.
F70A0EE6-8222-4150-BA4C-CF9C9A74AED2.jpeg

ne orjinal ne başka bir clone kullandım direk yftk 23 4.5s+ aldım herşeyin
ile iyi siyah aldım @inFiniTy arkadaşıma atıfta bulunarak yftk da her yer mat olmasada siyah hiç bir yerinde ss renk yok yani full siyah

flash-e-vapor-v4-5s-fev-mtl-rta-cerny-mat-klon-1-1-od-sxk-97543381.jpeg
SXK klonu mat siyah. Çok iyi değil mi ? Malum yurtdışı sitelerinde stok dışı. Bundan bulma şansımız var mı acep?

Geri