Özellikle MTL atomizerlerde bir çok farklı etken var atomizeri öne çıkartan. Kimisi aroma performansında başarılıyken, kimisi boğaz vurumu ya da pratiklik, kullanıcı dostu olma v.b. özellikleriyle öne çıkıyor. Bu bağlamda tüm etken faktörlerde en iyi denebilecek bir atomizer henüz yapılmadı diyebiliriz,
çünkü, klişe olacak ama renkler ve zevkler farklılık gösteriyor beklentiler gibi. Bu yüzden net bir şekilde bir kişiye sizin için bu uygundur demek son derece zor. Şöyle bir yol izlenebilir;
MTL atomizeri öne çıkartan özellikler listelenebilir;
- İçim sıkılığı (MDTL kullananlar için tam tersi, havadarlık)
- Kolay kurulum,
- Pratiklik,
- Fiyat,
- Tasarırm,
- Malzeme kalitesi,
- Dayanıklılık,
- Stabilite (Isı modu dahil)
- Aroma performansı,
- Aroma yorumu,
- Boğaz vurumu,
- Buhar ısısı,
- Nikotin tatmini,
- Yedek parça temini,
- Temizlenebilirlik,
ilk aklıma gelenler. 14 farklı kategori yazmışım örneğin ben. Her kategoride en iyisini bulmak maalesef imkansız bazı kategoriler subjektif olduğu için. Mesela buhar ısısı, TC'de örneğin titanyum tel kullanan bir kullanıcı ısıyı istediği gibi sabitleyebilir. Bu yüzden de atomizerin buhar ısısı performansı kriter olarak son sıralarda gelebilir. Ya da aroma performansı. Ağız tadı fazlasıyla farklılık gösteriyor, aroması çok yüksek olan bir atomizerin aroma yorumu size kötü gelebilir. Örneğin kendi adıma konuşmam gerekirse Penodat. Kendisi severek kullanıyorum, aroma müptezeli olduğum da kesinlikle söylenemez ama Tribeca yorumunu hiç mi hiç beğenmiyorum. Cdd aromalarını ise severek tüketiyorum.
Konumuza dönmek gerekirse, MTL atomizer arayan bir kişi kategoriler içinden, önem sırasına göre kendine bir liste yapmalı ve buna göre arayışa girmeli diye düşünüyorum. Siren V2 örneği mesela, içim sıkılığı, boğaz vurumu, fiyat, kolay kurulum, pratiklik gibi kategorilerde iyi notlar alsa da, aroma performansı, malzeme kalitesi gibi başka kategorilerde orta - vasat notlar alıyor. Boğaz vurumu, uygun fiyat, içim sıkılığı ve pratiklik arayan biri için Siren V2 oldukça iyi bir alternatifken, aroma performansı, malzeme kalitesi, tasarım, aroma yorumu arayan biri Siren V2'den uzak durabilir. Bu noktada yapılan objektif değerlendirmeler fazlasıyla önemli. Atomizer incelemeleri takip edilerek en azından hangi kategorilerde öne çıktığı tahmin edilebiliyor. Benim yakın zamanda peşine düştüğüm bir kaç atomizer var. Tayfun GTR bunlardan biri. Temel beklentilerim ve önemli kategorilerimde hep olumlu eleştiriler alıyor ama bazı aromaları yorumlaması konusunda, örneğin yakın dönemde çıkan Patibulum'um gerisinde kaldığı belirtiliyor ki bu kategori benim için bir hayli alt sıralarda geliyor. Bu sebeple benim radarımda GTR varken, aroma performansı arayan biri Patibulum,u radarına almış olabilir.
Özetle, o kadar yazdıktan sonra böyle yapmama da gıcık oluyorum, madem sonuç cümlesi kuracaksın ne diye o kadar saçmalıyorsun diye. Böyle konuşmaktan da nefret ediyorum kendimden 3. şahıs gibi. Neyse özetle, kim ne tavsiyede bulunursa bulunsun, maalesef kendi önem sıralamamızı hazırlayarak araştırma yapmadan, kendimize en uygun atomizeri bulmamız bir hayli zor.