• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara F/P Oranı Yüksek MTL Atomizer Önerisi İstiyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fthsmsk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fthsmsk

Community
Merhabalar. Forumu taradım ama bununla ilgili bir konu bulamadım.
Pico+serpent mini kullanıyorum ve tatmin ediyor. Arada mtl de kullanmak istiyorum pil/coil ömrü likit tüketimi ve daha az buhar vermesi açısından. Elimde gus phenomenon yazısız klon var fakat aromayı iyi alamıyorum likit ne olursa olsun aroma aynı gibi geliyor. Muhtemelen klon olduğu için.
Soruya gelirsek;
Fiyat performans oranı yüksek olan mtl atomizer arıyorum. Mtl atomizer grubu fiyat olarak biraz yukarda olduğu için böyle bir soru soruyorum. Tecrübeli kullanıcılar önerilerini yazarlarsa sevinirim. Bir de merlin mini sigara içimi ve troy 1xV3 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir. Mtlde tatmin ediyor mu? Yanımda likit gezdiriyorum damlatmalı olması problem değil. Teşekkürler şimdiden ????

Oyla 0
Merlin mini MTL de sıkıntı çıkartabiliyor. Hatalı bir seriye denk gelirseniz sürekli akıtan bir atomizeriniz olur
Serpent miniye MTL kit yaparak deneyebilirsiniz. Tokaı çakmak gaz çıkış metal sibopundan yapıyorlardı.
MTL fiyat performans ürünü Siren V2 dir. Driptipini değiştirirseniz ve coil sarım ve konumlandırmasina dikkat ederseniz, yüksek boğaz vurumu yanında aroma da alırsınız.
1xV3 damlatmali bir sistemdir. Likit tüketiminiz günlük 1-2 ml civariysa hiç dert değildir. Ama 6-8 ml falan gibi yüksek likit tüketiyorsanız can sıkıcı olabilir.
Bir süre beklerim derseniz Majör ve Drop kit alırsınız her yola gelir.
Beklemem ama yerli bir ürün derseniz Sıfırı 195₺ ikinci eli 150₺ olan Penodat var. Aroma, boğaz vurum dengeli ve iyidir.
Sıkı içim sevmiyorsanız, 1.2-14 mm lik hava kanallarıyla içim yapıyorsanız Fakirs İon Jr serisi işinizi görür.
Yurt dışından alırım derseniz Berserker mini 1.5 oldukça övgü alan, sorunları az bir MTL atomizer.

Penodat orta seviyede boğaz birimi ve aroma
Ubertoot uta 2 yüksek seviyede boğaz vurumu ve ortanın biraz üstünde aroma der çekilirim.

Hocam ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve deneyiminiz nedir bilmiyorum ama dl kullanıcısı olduğunuz için mtl aroma olarak farklı gelmiş olabilir size. Phenomenon serisi aroma olarak en iyilerdendir aslında. Yeni bir atomizer almadan önce phenomenon da farklı sarımlar denemenizi öneririm. Yeni bir atomizer olarak ise orjinal troya mv2 tavsiye ederim. Fiyat belki yüksek gelebilir ama kurulum kolaylığı, aroma performansı, sıkılığı vs.. bence yeterince tatminkar..

Yüzlerce değişik model var ve o yüzlerce modelin hitap ettiği binlerce insan var.
Bence biraz kümeyi küçültmemiz gerek.
Size hemen "MTL atomizer tavsiye" testini yazayım siz doldurun. Ona göre önerelim.
1-Boğaz vurumu çok mu yüksek olsun?
2-Ne tarz likit tüketiyorsunuz? Pastane ağırlıklı-tütün ağırlıklı?
3-Sıcak buhar mı soğuk buhar mı?
4-Boyutu önemli mi? 60mm atomizer kullanır mısınız?
5-Sıklık derecesi çok mu olsun? Yoksa biraz havadar mı olsun?

Bu arada Troy 1xv3 aroma konusunda MTL de en beğendiğim RDA olabilir. (hatta çok fazla veriyor aromayı, bana fazla gelir)

Yüzlerce değişik model var ve o yüzlerce modelin hitap ettiği binlerce insan var.
Bence biraz kümeyi küçültmemiz gerek.
Size hemen "MTL atomizer tavsiye" testini yazayım siz doldurun. Ona göre önerelim.
1-Boğaz vurumu çok mu yüksek olsun?
2-Ne tarz likit tüketiyorsunuz? Pastane ağırlıklı-tütün ağırlıklı?
3-Sıcak buhar mı soğuk buhar mı?
4-Boyutu önemli mi? 60mm atomizer kullanır mısınız?
5-Sıklık derecesi çok mu olsun? Yoksa biraz havadar mı olsun?

Bu arada Troy 1xv3 aroma konusunda MTL de en beğendiğim RDA olabilir. (hatta çok fazla veriyor aromayı, bana fazla gelir)

Hocam bi öneride bana yaparsanız memnun olurum
1) Aroma daha ön planda benim için.
2) Her türde likit tüketiyorum
3) Soğuk ve ılık. Sıcak sevmedim
4) DL RTA kullanıyorum. Çoğu büyük zaten sıkıntı yok.
5) Sıkı ve orta iksini de zaman zaman kullanıyorum.

Hocam bi öneride bana yaparsanız memnun olurum
1) Aroma daha ön planda benim için.
2) Her türde likit tüketiyorum
3) Soğuk ve ılık. Sıcak sevmedim
4) DL RTA kullanıyorum. Çoğu büyük zaten sıkıntı yok.
5) Sıkı ve orta iksini de zaman zaman kullanıyorum.
Tebrikler, test sonucunuz Flash 4.5v çıktı.
Aroması genel olarak bütün aroma tarzlarında başarılı.
Buharı genel olarak soğuk denilebilecek seviyede.
Düzgün afc vidaları bulunursa hem istenilen sıkılığı her türlü yakalarsınız. :)

Hocam fiyat performans olarak kullandigim ve sattığıma pisman olduğum tek atomizer siren 2 dır belki aroması biraz kötüdür ama vurum istiyorsan siren derim

Tilemahos Armed
Soğuğa yakın buhar
Çok yüksek Boğaz burumu
Normal aroma
Tilemahos Armed Eagle
Soğuğa yakın buhar
İyi derecede Boğaz vurumu
İyi derecede aroma
Her iki ürün fiyat performans ürünüdür.
Klonları 100 lira bandında bulunabilir.

Hocam bütçe olarak sıkıntı yoksa,

Fakirs mod İon V2 derim.
Kolay kurulum
Az parça
Tel ve pamuklamasi asiri basit.
Tatminkar bir aroma ve bence çok iyi vuruma sahip.
2 dezavantajı var bana göre, bol pamuk seviyor. Atomizer çapı 23mm olmasına karşın, yuzukdeki cikintidan dolayı 25mm e çıkıyor stealth bir mod kullanıyorsanız, yada pico tarzı sığmaz.

Ekli dosyalar

• IMG_20190915_180002.jpg
    IMG_20190915_180002.jpg
    41.2 KB · Görüntüleme: 28
Özellikle MTL atomizerlerde bir çok farklı etken var atomizeri öne çıkartan. Kimisi aroma performansında başarılıyken, kimisi boğaz vurumu ya da pratiklik, kullanıcı dostu olma v.b. özellikleriyle öne çıkıyor. Bu bağlamda tüm etken faktörlerde en iyi denebilecek bir atomizer henüz yapılmadı diyebiliriz, :) çünkü, klişe olacak ama renkler ve zevkler farklılık gösteriyor beklentiler gibi. Bu yüzden net bir şekilde bir kişiye sizin için bu uygundur demek son derece zor. Şöyle bir yol izlenebilir;

MTL atomizeri öne çıkartan özellikler listelenebilir;
- İçim sıkılığı (MDTL kullananlar için tam tersi, havadarlık)
- Kolay kurulum,
- Pratiklik,
- Fiyat,
- Tasarırm,
- Malzeme kalitesi,
- Dayanıklılık,
- Stabilite (Isı modu dahil)
- Aroma performansı,
- Aroma yorumu,
- Boğaz vurumu,
- Buhar ısısı,
- Nikotin tatmini,
- Yedek parça temini,
- Temizlenebilirlik,

ilk aklıma gelenler. 14 farklı kategori yazmışım örneğin ben. Her kategoride en iyisini bulmak maalesef imkansız bazı kategoriler subjektif olduğu için. Mesela buhar ısısı, TC'de örneğin titanyum tel kullanan bir kullanıcı ısıyı istediği gibi sabitleyebilir. Bu yüzden de atomizerin buhar ısısı performansı kriter olarak son sıralarda gelebilir. Ya da aroma performansı. Ağız tadı fazlasıyla farklılık gösteriyor, aroması çok yüksek olan bir atomizerin aroma yorumu size kötü gelebilir. Örneğin kendi adıma konuşmam gerekirse Penodat. Kendisi severek kullanıyorum, aroma müptezeli olduğum da kesinlikle söylenemez ama Tribeca yorumunu hiç mi hiç beğenmiyorum. Cdd aromalarını ise severek tüketiyorum.

Konumuza dönmek gerekirse, MTL atomizer arayan bir kişi kategoriler içinden, önem sırasına göre kendine bir liste yapmalı ve buna göre arayışa girmeli diye düşünüyorum. Siren V2 örneği mesela, içim sıkılığı, boğaz vurumu, fiyat, kolay kurulum, pratiklik gibi kategorilerde iyi notlar alsa da, aroma performansı, malzeme kalitesi gibi başka kategorilerde orta - vasat notlar alıyor. Boğaz vurumu, uygun fiyat, içim sıkılığı ve pratiklik arayan biri için Siren V2 oldukça iyi bir alternatifken, aroma performansı, malzeme kalitesi, tasarım, aroma yorumu arayan biri Siren V2'den uzak durabilir. Bu noktada yapılan objektif değerlendirmeler fazlasıyla önemli. Atomizer incelemeleri takip edilerek en azından hangi kategorilerde öne çıktığı tahmin edilebiliyor. Benim yakın zamanda peşine düştüğüm bir kaç atomizer var. Tayfun GTR bunlardan biri. Temel beklentilerim ve önemli kategorilerimde hep olumlu eleştiriler alıyor ama bazı aromaları yorumlaması konusunda, örneğin yakın dönemde çıkan Patibulum'um gerisinde kaldığı belirtiliyor ki bu kategori benim için bir hayli alt sıralarda geliyor. Bu sebeple benim radarımda GTR varken, aroma performansı arayan biri Patibulum,u radarına almış olabilir.

Özetle, o kadar yazdıktan sonra böyle yapmama da gıcık oluyorum, madem sonuç cümlesi kuracaksın ne diye o kadar saçmalıyorsun diye. Böyle konuşmaktan da nefret ediyorum kendimden 3. şahıs gibi. Neyse özetle, kim ne tavsiyede bulunursa bulunsun, maalesef kendi önem sıralamamızı hazırlayarak araştırma yapmadan, kendimize en uygun atomizeri bulmamız bir hayli zor.

mdtl den mtl ye sıkılık ayarı olan,
sessiz,
boğaz vurumu iyi,
aromayı iyi yansıtan (ne çok hafif, nede aşırı olmayacak),
likiti aşırı şekerli vermeyecek,
coilden tanka likit geri sızmıycak,
akıtma, fokurdama yapmayacak,
sıcak buhar olmayacak,
kurulumu kolay,
çok büyük olmayacak,
yakışıklı olacak,
22mm den geniş olmayacak..
buharı talaşsız ipek gibi verecek..
ato dediğin böyle olacak aga :geek: ????

sessiz,
boğaz vurumu iyi,
sıcak buhar olmayacak,
kurulumu kolay,
çok büyük olmayacak,
yakışıklı olacak,
İon s tarifi gibi geldi bana :)

sessiz,
boğaz vurumu iyi,
sıcak buhar olmayacak,
kurulumu kolay,
çok büyük olmayacak,
yakışıklı olacak,

Chopping kitli Fev V4.5 bu :) Tek sıkıntı 23mm olması ama 22mm olan hemen her moda 23mm'de oluyor.

Geri