• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket Evyap Likit Hazırlarken Kendi Reçeten Mi, Hazır Mixler Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Evyap Likit Hazırlarken Kendi Reçeten Mi, Hazır Mixler Mi?

• Kullanılan toplam oy
    135
bu arada Melih üstadı burada saygıyla anmadan olmaz. buhara başladığımda ilk onun videoları denk gelmişti.
onu seyrederek kendime bi minnak laboratuvar kurmuş. miligram damla hesabı yapıp, terazide tarta tarta aroma mixleri yapmıştım.
biraz uğraşınca sıkıldım. kolaya kaçtım artık. :D

Son düzenleme:
Ben hiç bir zaman tam bir evyap insanı olamadım. Doğrusu reçete peşinde koşmak kişisel olarak pek ilgimi çekmiyor.

Bu nedenle mix aromaların yaygınlaştığı 2018 yılına kadar hazır likitlere güzel para gömmüşümdür. :) Bu dönemde ekonomiyi hazır likitlerle beraber nbase tüketerek sağlıyordum. Mix aromaların yaygınlaşmasıyla beraber ben de onlara geçiş yapıp nbase tüketimini de bıraktım.

Ek olarak arada bir tek aroma demlediğimde oluyor bu arada. FE - French Pipe falan gibi şeyler tabi onlar da.

Hiç netten hazır bir reçeteyi bulup yapmadım ama özellikle sbtv sakinlerinin deneyip paylaştığı reçeteleri deneyeceğim ilerleyen zamanda.

4-5 çeşit kendim deneyip sevdiğim reçetem dışında genelde ya tekil tütün yada tütünlü mix aromalar kullanıyorum.

1-2 yila yakin tekil aromalar alip kendi kendi mixlerimi yaptigim oldu bunlar recete degildi tabi ki
Hatta o donemden tespit etmistim
Sut aromasi cikolata aromasi tarcin aromasi portakal aromasi custard aromasi vs vs diye giden ve bunlari iceren mixleri tuketemedigimi
Ucundan denesemde uzun soluklu kullanamadigimi....
Sonrasinda bir tasinma sirasinda ne olduysa tum notlarim kayboldu çöpe gitmis olmasi buyuk olasılık
O zamandan aklimda kalan birkac temel sey dışında karisim işlerini biraktim
Ve nihai olarak mix diylar yada aromalarla yola devam

Yerli firmalarımızın Mix aromaları bana her zaman çok güzel gelmiştir, hem de büyük kolaylık açıkçası.
En sevdiğim firmalar Keyf, Arion ve Türkbuhar.
Keyf - Parliament Blue
Arion - Longend Blen, Coffe Cream Cigar, Noble, Raven
Türkbuhar - Nut Tobacco

Hazır karışımlardan istifade ediyorum... Kendi karışımını yaparken oranlar bir müddet sonra işi çıkmaza götürüyor kanımca... Örneğin bir reçete bulup hazırlamak istiyorsun falancadan bol miktarda varken bir diğerinden yeterli miktarda yok...

7 yıldır demliyorum, çektiğim ızdırapların, mide kalkmalarının, hüsranların, ekşimiş surat ifadelerinin bağrından kopup gelmiş naçizhane formüllerimi artık (birkaç yıldır) sebil miktarlarda, litreler ve şişesinden direk boca edilen aromalar mertebesinde iki dakikada hazırlayıp aylarca tüketiyorum :D Uzun bir yoldan geldim, son birkaç yıldır "0" pişmanlık "0" hayalkırıklığı :D

Son düzenleme:
Geri