Genel Sohbet Evinizin Altından Fay Hattı Geçiyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YollarınSonu..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Evinizin Altından Fay Hattı Geçiyor Mu?

• Evet

Oy: 6 46.2%
  • Hayır

Oy: 4 30.8%
  • Şöyle ki;

Oy: 3 23.1%

• Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .
Y

YollarınSonu..

Misafir
Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin ER Vatandaşların Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) İnternet Sitesine Girerek, Evlerinin Altından Veya Yakınından Fay Hattı Geçip Geçmediğini Rahatlıkla Öğrenebileceklerini İfade Etti.

Haberin Sosyal Medyada Yayılmasının Ardından Siteye Erişimde Güçlük Çekiliyor.

Dış Bağlantı

Sahil şeridinin tamamı fay hattında sayılır. İçlerde çok sıkıntı olmadığı söyleniyor. Fakat en önemli olan hırsız, bilgisiz, ahlaksız, insanlıktan nasibini almamış, vicdansız birinin yaptığı eve denk gelmemek. Devlet devlet olsa yapan, yapılmasına müsade eden , kontrolünü yapmayan kim var ise müebbet yemeli cinayetten farkı yok.
Not: Veli Göçer 7.5 yıl hapis yattı ve çıktı! 195 kişinin ölümünden sorumlu olan kişi! Şimdi nerede mi ? İNŞAAT işlerine devam.

Yaşadığım yer olduğu gibi tepelik yer. Yukarıdan 4 bina yuvarlansa, b.ku yedik. Domino eder bütün semti.

Evimizin fay hattında olup olmaması tabiki bir etken ama evin sağlam olup olmaması da önemli başka bir etken
Deprem değil binalar öldürüyor
Malesef balık hafızalı bir toplum olduğumuzdan bizde tedbir alma huyu pek yok
Başımıza geldiğinde 2-3 gün dövünür ahh ah vah vah der sonra yine aynı umursuzluk ile devam ederiz
Böyle tekerrürden ibaret

Fay hattı altından geçiyor diye bir etken olur mu bilemem ama sağlam olmayan bina ve zemin , 5,5 ile 6,5 lik değerdeki bir depremi 7 ve üzerinde hatta 9 şiddetinde bir sarsıntı olarak hisseder. Deprem değil bina ve yapıldığı bozuk zemin öldürür. Vesselam.

1999 Gölcük ve Düzce depremlerini Bolu'da yaşadım. Fay hattına uzak sayılabilecek bir bölgede oturuyorduk ve Bolu'da ağır hasar gören binaların çoğu bizim mahalledeydi. Oturduğumuz binaya da orta hasarlı raporu verilmişti. Üzerinden 20 yıldan fazla zaman geçti. Bazen Bolu'dan geçerken hala mahallemi göresim gelir ve sırf bu yüzden şehir merkezine girer, iki dakika eski evime bakar, sokaklarında dolaşır, yoluma devam ederim.

Kimse fay hattına uzak olduğunu zannedip sevinmesin bence. Türkiye'de yaşıyoruz. Gölcük merkezli deprem Düzce'de yıkılmalara sebep olmuştu. İlk depremde Düzce'de yıkılmayıp hasar gören binaların tamamı Düzce depreminde yıkıldı. Şimdi o bölgede yaşanacak yeni bir depremle birlikte benim eski evimin de yıkılacağını tahmin edebiliyorum.

İstanbul'da yaşanacak depremde çok insan ölecek. Kurtulanlar da ölmek isteyecek. İnsanlar şehirden kaçamayacak, sokakta yakalananlar evlerine ulaşamayacaklar. Akşam trafiğinde evine iki saatte gidenler depremden sonra nasıl gidebilecekler sizce? Düşünsenize... Yağma, hırsızlık, gasp her şey gözümüzün önünde yaşanacak. İmkanım olsa 2 saat yaşamam şu şehirde.

Bu depremle ilgili birkaç yıl önce ekşi sözlük'te yazılan bir entry var. Çok uzun bir yazı. Üşenmeyin, mutlaka okuyun.

Uzun yıllar önce depremi merkez üssünde yaşamış biri olarak deprem kelimesini her duyduğumda uzun uzun konuşasım gelir. Faydan bahsediyorduk çenen düşmüş diyenler kusura bakmasın. :)

Son düzenleme:
1999 Gölcük ve Düzce depremlerini Bolu'da yaşadım. Fay hattına uzak sayılabilecek bir bölgede oturuyorduk ve Bolu'da ağır hasar gören binaların çoğu bizim mahalledeydi. Oturduğumuz binaya da orta hasarlı raporu verilmişti. Üzerinden 20 yıldan fazla zaman geçti. Bazen Bolu'dan geçerken hala mahallemi göresim gelir ve sırf bu yüzden şehir merkezine girer, iki dakika eski evime bakar, sokaklarında dolaşır, yoluma devam ederim.

Kimse fay hattına uzak olduğunu zannedip sevinmesin bence. Türkiye'de yaşıyoruz. Gölcük merkezli deprem Düzce'de yıkılmalara sebep olmuştu. İlk depremde Düzce'de yıkılmayıp hasar gören binaların tamamı Düzce depreminde yıkıldı. Şimdi o bölgede yaşanacak yeni bir depremle birlikte benim eski evimin de yıkılacağını tahmin edebiliyorum.

İstanbul'da yaşanacak depremde çok insan ölecek. Kurtulanlar da ölmek isteyecek. İnsanlar şehirden kaçamayacak, sokakta yakalananlar evlerine ulaşamayacaklar. Akşam trafiğinde evine iki saatte gidenler depremden sonra nasıl gidebilecekler sizce? Düşünsenize... Yağma, hırsızlık, gasp her şey gözümüzün önünde yaşanacak. İmkanım olsa 2 saat yaşamam şu şehirde.

Bu depremle ilgili birkaç yıl önce ekşi sözlük'te yazılan bir entry var. Çok uzun bir yazı. Üşenmeyin, mutlaka okuyun.

Uzun yıllar önce depremi merkez üssünde yaşamış biri olarak deprem kelimesini her duyduğumda uzun uzun konuşasım gelir. Faydan bahsediyorduk çenen düşmüş diyenler kusura bakmasın. :)
Epey bir kısmını okudum gerçekten tam herkesin anlayabileceği şekilde yazmış ev bakıyorum sahilden uzaklaşayım yeni bir apartumana taşınayım :) Cidden taşınacağım.

Aynen şöyle yani.

The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. Much that once was is lost; for none now live who remember it.

Her satırını sonuna kadar okudum. Olabilecekler gözümün önüne geldi. Yaşanması muhtemel olan şeyler yazılmış. O gün resmen kıyamet günü gibi bişey olacak.
İstanbul vatandaşların hiç tahmin edemeyeceği büyük bir yıkım yaşayacak ya. Allah evlatlarımızı korusun. Ölüm insanı her yerde yakalar ama en mantıklısı istanbul'u terk etmek

Biraz önce arabamında kasko sigortasını yapan kardeşimin yanındaydım.
DASK ve ev sigortası hakkında bilgi ve fiyat alayım dedim. Edindiğim bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.
DASK yaklaşık 500 lira civar tutuyor ve teminat bedeli 240 bin lira.
Ev sigortasıda 1200 lira civarı teminatıda 210 ev 200 eşya olmak üzere 400 bin civarı.
Fiyatları alınca aklıma kasko geldi hemen.
70-80 bin teminatı olan kaskoya 2100 lira öderken, 650 bin lira teminat için 1700 lira ödememişim şimdiye kadar.
Hemen yap dedim ve çıktım.
Sizleride bilgilendirmek istedim :)

Bu arada asıl sorun şu, resmi makamlar bütün olumsuzluklara rağmen fayın geçtiği güzergah üzerinde bulunan yerlere imar izni verip kullanıma açıyor. Tabi bu eskiden de olduğu gibi halen de devam ediyor. Çeşitli inşaat firmalarının yanı sıra TOKİ de aynı yerde binalar dikti.
Ha benim evim bulunduğum ilçenin Jeoloji mühendisleri tarafından en sağlam zemin denilen yerinde ama akrabalarım, arkadaşlarım, eşim, dostum fay hattının tam üzerinde.
Şimdi, Allah esirgesin bir olumsuzluk durumunda sorumlu kim? İmara açan mı, imar eden mi, bile bile ikamet eden mi?

Geri