Nickim10Harf
Community
Bu konu hakkında detaylı bilgisi olan bir arkadaşımız varmı acaba
Hocam değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim sadece aroma nbase kesmiyor tatlı olması çok hoşuma gidiyor şimdiden bir öğreniyorum evyap işine başladığımda kullanmak istiyorum normal aromalarda tadı tuzu yok gibime geliyor o yüzden ve hocam ne kadar kullanılıyor bu konu hakkında bir bilginiz varmı yani diyelim ki 100 ml likit var nbase ye aromayla beraber koyup mu demliyoruz yoksa demlenmiş likite mi koyuyoruzEski sevilen youtuberlardan birinin açıklaması çok hoşuma gitmişti; “bir çilek düşünün, buna etil maltol eklerseniz olgun daha tatlı bir çilek olur, sweetener eklerseniz üzerine şeker serpilmiş çilek olur”. Mealen bu şekilde anlatmıştı Genel olarak etil maltol aromaların hissiyatını bir tatlılık ile arttırırken, sweetener şeker tatlılığı veriyor. Bunlar efektör sınıfında sayılıyorlar ama aslında aromalardan pek farkları yok. Her ikisininde kullanım yüzdelerine çok dikkat etmek gerekir, fazla kullanımda likiti çöp edebilir, ayrıca coil killer, yani coilin üzerinde hızlıca tortu bırakıp ömrünü kısaltırlar.
%10 oranında pg içinde çözdürebilirsiniz. Veya hazır çözülmüşü olan tfa cotton candy aromasını alabilirsiniz.Elimde tfa sweetner var 10 ml 1 damla şeklinde kullanıyorum, nasıl kullanmalıyım. Etil maltol hiç kullanmadım, pg de mi çözümlüyorsunuz? Tavsiyelere açığım.
FLV Sweetener: PG, (~%5) Sucralose, Water
TPA Sweetener: PG, Maltol, (~%5) Sucralose, Water
FW Sweetener: PG, (%30-%40) Sucralose, Flavoring
CAP Super Sweet: Water, (~%10) Sucralose, Citric Acid, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate