• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Etil Maltol ve Sweetener Nedir?

Eski sevilen youtuberlardan birinin açıklaması çok hoşuma gitmişti; “bir çilek düşünün, buna etil maltol eklerseniz olgun daha tatlı bir çilek olur, sweetener eklerseniz üzerine şeker serpilmiş çilek olur”. Mealen bu şekilde anlatmıştı :) Genel olarak etil maltol aromaların hissiyatını bir tatlılık ile arttırırken, sweetener şeker tatlılığı veriyor. Bunlar efektör sınıfında sayılıyorlar ama aslında aromalardan pek farkları yok. Her ikisininde kullanım yüzdelerine çok dikkat etmek gerekir, fazla kullanımda likiti çöp edebilir, ayrıca coil killer, yani coilin üzerinde hızlıca tortu bırakıp ömrünü kısaltırlar.

Eski sevilen youtuberlardan birinin açıklaması çok hoşuma gitmişti; “bir çilek düşünün, buna etil maltol eklerseniz olgun daha tatlı bir çilek olur, sweetener eklerseniz üzerine şeker serpilmiş çilek olur”. Mealen bu şekilde anlatmıştı :) Genel olarak etil maltol aromaların hissiyatını bir tatlılık ile arttırırken, sweetener şeker tatlılığı veriyor. Bunlar efektör sınıfında sayılıyorlar ama aslında aromalardan pek farkları yok. Her ikisininde kullanım yüzdelerine çok dikkat etmek gerekir, fazla kullanımda likiti çöp edebilir, ayrıca coil killer, yani coilin üzerinde hızlıca tortu bırakıp ömrünü kısaltırlar.
Hocam değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim sadece aroma nbase kesmiyor tatlı olması çok hoşuma gidiyor şimdiden bir öğreniyorum evyap işine başladığımda kullanmak istiyorum normal aromalarda tadı tuzu yok gibime geliyor o yüzden ve hocam ne kadar kullanılıyor bu konu hakkında bir bilginiz varmı yani diyelim ki 100 ml likit var nbase ye aromayla beraber koyup mu demliyoruz yoksa demlenmiş likite mi koyuyoruz

Rica ederim hocam forumun amacı bilgi paylaşımı ve yardımlaşma, ne öğrendiysek bu forumlar sayesinde öğrendik. Evyapa yeni başlıyorsanız kendiniz sıfırdan bir reçete oluşturmak yerine daha önce denenmiş reçeteleri uygulamaya başlayın bence. Aromaların karakterini öğrendikten sonra reçetelerde değişiklikler yapmaya başlarsınız. Eliquidrecipe gibi reçete sitelerine göz atın, ratesi yüksek reçeteleri sıralatıp size hitap edeceğini düşündüğünüz reçeteleri deneyin. Bu sitelerde kolayca reçeteler üzerinde oynama da yapabilirsiniz, siteyi doğru-verimli şekilde kullanmayı öğrenin. Bütün aromalar hakkında detaylı bilgi var.( min-max kullanım oranları dahil) Ayrıca beğenmeme ihtimaline karşı ilk defa yaptığınız bir reçeteyi 30 ml gibi küçük miktarlarda yaparak deneyin, beğenmeniz halinde o reçeteyi yüksek hacimli yapıp tüketirsiniz. Reçetelerdeki oranlara, demleme sürelerine vs. riayet edin. Bahsettiğiniz efektörkerin kullanım oranları reçeteye göre %0,5’ten %3’e kadar çıkabiliyor, likite tüm aromalar ile birlikte karıştırabilirsiniz. Forumda evyap ile ilgili üstadların bilgi paylaştığı başlıklar var onları okuyun. 3 yıldan fazla süre hep tekil aromalar ile reçetelerimi kendim oluştururdum artık tembelleştim herhalde çoğunlukla mix aroma alıp demliyorum : ) Bazı vazgeçilmez likitlerim için henüz mix aroma hazırlayan satıcı olmadığı için onları mecburiyetten tekil aromalar ile kendim mixliyorum. Ayrıca size tavsiyem hassas terazi kullanın tabi ml-gr ayrımına dikkat ederek.. Oldukça fazla öğrenilmesi gereken değişkenin olduğu, zevkli ve bir o kadar da maliyetli olacak bir serüvende kolaylıklar diliyorum..

Elimde tfa sweetner var 10 ml 1 damla şeklinde kullanıyorum, nasıl kullanmalıyım. Etil maltol hiç kullanmadım, pg de mi çözümlüyorsunuz? Tavsiyelere açığım.

Şöyle bir şey eklemiştim başka bir başlığa. Faydası olabilir diye buraya da aktarayım,

FLV Sweetener: PG, (~%5) Sucralose, Water

TPA Sweetener: PG, Maltol, (~%5) Sucralose, Water

FW Sweetener: PG, (%30-%40) Sucralose, Flavoring

CAP Super Sweet: Water, (~%10) Sucralose, Citric Acid, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Etil Maltol için kendi tecrübem hep deneme-yanılma üzerine kurulu. Çalıştığım tarifte katlar arası kopukluk varsa (yani, vücuttan yoksunsa) ve/veya rahatsız edici bir keskinlik varsa, özel bir durum olmadığı sürece, <%0.5 kullanımını denemeye değer bulduğum zamanlar oluyor.

Bazı aromalar kendiliğinden-kompleks yapıya sahip olabiliyor. Solo test sonucunda başarılı bulup, tek başına kullanabileceğimi düşündüğüm aromalarda %0.5 kullanıp, acaba nasıl olacak diye test ettiğim zamanlar da oluyor.

Geri