• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Epetite Ekranı

OzdmrSelman

Community
Keyifli buharlar üstadlar, uzun zaman önce aldığım ve severek kullandığım epetite cihazım buhara ortalama 1 - 1,5 sene civarı ara verince durduğu yerde silik gibi bir hale gelmiş. Ekran genel olarak silik görünümde, bazı yerler çizgi şeklinde ölü piksel gibi bir vaziyette. Epetite kronik sorunuydu bu ekranlar zaten bilenler bilir. Cihazımı eskisi gibi keyifle kullanabilmek istiyorum. Tamir edebilmek için herhangi bir yol var mı ? Şayet yoksa öncelik yurt içi olmak üzere epetite ekranı bulabileceğim yer var mı ? Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler...

Herhangi bir tamirci halledebilir, bildiğim kadarıyla dna 40/60/75 aynı ekrana sahip ama yinede aklınızda olsun çözüm bulamazsanız ve gözden çıkarırsanız ben talip olabilirim.

Hocam bu tarz işlerden anlıyorum, tamir edilebilme imkanı varsa bizzat halletmeyi düşünüyorum. Ancak daha önce ekranlı bir şey tamir etmediğim için nasıl bir yol izleyebilirim diye çözüm arıyorum
Herhangi bir tamirci halledebilir, bildiğim kadarıyla dna 40/60/75 aynı ekrana sahip ama yinede aklınızda olsun çözüm bulamazsanız ve gözden çıkarırsanız ben talip olabilirim.

epetite ekranı (sanıyorum diğer DNA modlar da öyle) soketle chipe ayrı monteli oluyor hocam. ekranı tamir etmeniz çok olası durmuyor ama harici olarak ekran temin edip sorunu çözebilirsiniz. Aliexpresde vardı hatırladığım kadarı ile.

Dış Bağlantı

önceden kendi sitesinde chip ayrı, ekran ayrı satılıyordu hatta. kendi sitesinde 19 dolar gibi bişeydi ekran.

Son düzenleme:
Elimde epetite yok ama yeterli sayıda dna75 ve 75c var, her iki chipin de ekranını söküp taktım, sizin sorununuzla alakalı araştırma yaptığımda dna60 için hem dna75 chiplerde kullanılan 0.91" 128x32 8pin ekranın hem de 0.69" 96x16 ekranın kullanıldığını gördüm, DNA 75 ler için kullanılan 128x32 ekranlar aliexpressde var ama DNA 60'da kullanılan evolv sitesinde "small screen" diye geçen 96x16 ekran göremedim, bu tip yedek parçalar genelde Çin'den alınıyor, zaten yurtiçinde satan varsa da internette gözükmüyor

epetite ekranı (sanıyorum diğer DNA modlar da öyle) soketle chipe ayrı monteli oluyor hocam. ekranı tamir etmeniz çok olası durmuyor ama harici olarak ekran temin edip sorunu çözebilirsiniz. Aliexpresde vardı hatırladığım kadarı ile.

Dış Bağlantı

önceden kendi sitesinde chip ayrı, ekran ayrı satılıyordu hatta. kendi sitesinde 19 dolar gibi bişeydi ekran.
Haklısınız hocam. Mümkün olsa bile 'astarı yüzünden pahalıya gelmesi' gibi bir durum olacak sanki. Ae.de 2.95$ görmüştüm ama elin çinlisi neyi kaliteli neyi kalitesiz yapacağı belli olmuyor :) düşünceliyim

Son düzenleme:
Elimde epetite yok ama yeterli sayıda dna75 ve 75c var, her iki chipin de ekranını söküp taktım, sizin sorununuzla alakalı araştırma yaptığımda dna60 için hem dna75 chiplerde kullanılan 0.91" 128x32 8pin ekranın hem de 0.69" 96x16 ekranın kullanıldığını gördüm, DNA 75 ler için kullanılan 128x32 ekranlar aliexpressde var ama DNA 60'da kullanılan evolv sitesinde "small screen" diye geçen 96x16 ekran göremedim, bu tip yedek parçalar genelde Çin'den alınıyor, zaten yurtiçinde satan varsa da internette gözükmüyor
Hocam tahmini 5 sene önce almıştım, ilk defa farkediyorum iki farklı ekran tipi detayını :) cihaz yanımda değil hangi tip olduğuna ilk fırsatta bakacağım. Yurtiçi dememin sebebi forumun çoğu eskilerden oluşuyor belki bu vesileyle bulurum ümidi...

Hocam tahmini 5 sene önce almıştım, ilk defa farkediyorum iki farklı ekran tipi detayını :) cihaz yanımda değil hangi tip olduğuna ilk fırsatta bakacağım. Yurtiçi dememin sebebi forumun çoğu eskilerden oluşuyor belki bu vesileyle bulurum ümidi...
TRY 25.35 8%OFF | LEORY 1 adet 0.91 inç OLED ekran 128X32 nokta OLED ekran 8Pin Plug-in beyaz ışık çıplak kurulu
Yukarıdaki ekran dna75 lerde çalışıyor hocam, kendim denedim.

şunu buldum ama iş görür sanırım
96x16 oled

TRY 8.84 89% İndirim | XABL 0.69 inç OLED modülü çözünürlük 96*16P OLED ekran modülü 14Pin SSD1306 fabrika çıkışı özel boyut

Sizin ilacınız bu hocam. Ama epetite'in ekran film kıvrımı çok ince işçilik istiyor. Eliniz çok yatkın değilse, telefon tamiri yapan kişilere taktırmanız daha iyi olur.

Hocam inanır mısınız beni düşündüren film şeritten ziyade, lehimleme işlemi :) bağlantı kabloları eskiden söküp yenisine lehimlemek :unsure::LOL:
Edit: hepsini aştık diyelim, kargosu üründen pahalı ????????

şunu buldum ama iş görür sanırım
96x16 oled

TRY 8.84 89% İndirim | XABL 0.69 inç OLED modülü çözünürlük 96*16P OLED ekran modülü 14Pin SSD1306 fabrika çıkışı özel boyut
Hocam teşekkürler. Henüz bakamadım ancak bendeki decha hocamın attığı linkteki 128x32 8pin ekran tipi uyumlu olan sanırım. Ama işte kargosu üründen pahalı onu düşünüyorum. ????

Hocam inanır mısınız beni düşündüren film şeritten ziyade, lehimleme işlemi :) bağlantı kabloları eskiden söküp yenisine lehimlemek :unsure::LOL:
Edit: hepsini aştık diyelim, kargosu üründen pahalı ????????
Cmz hocamın attığı epetite'e olmaz. Hem boyutu küçük hem filmi kısa hem de pin sayısı fazla. Sokete uymaz. O yüzden diyorum ya cüzi bir rakama telefon tamiri ile uğraşan kişiler yapabilir. Siz boşuna riske girmeyin bence. Eğer alacaksanız da 2 veya daha fazla alırsanız iyi olur. Malum bozuk çıkabilir yada takılma işleminde zarar görebilir vs. tekrar tekrar arayışa girmeyin. Gülü seven dikenine katlanır hocam :)

Bendeki 0.91 inç ekranlı modelse uyumlu çalışabilir mi diyorsunuz yani hocam ????
Evet hocam, 0.91" ise çalışır, ayrıca yurtiçinde bulacağınız ürün de en az 50TL+kargo fiyatına gelecektir ki yurtdışından 2-3 tane sipariş ettiğinizde tane başı maliyet çok daha az olacaktır sizin için. Ben boya için sökerken ekranı kırdığım sbody macro için aldığımda 4 tane sipariş etmiştim mesela birini bir arkadaşa verdim diğerini sbody macro'ya takarken kırdım diğerini de elimdeki dna75 (3 squonk, 4 normal mod) ler için yedek tutuyorum. Bu arada sbody macro'ya ekranı takıp kasayı yerine yerleştirmek cidden zor.

Evet hocam, 0.91" ise çalışır, ayrıca yurtiçinde bulacağınız ürün de en az 50TL+kargo fiyatına gelecektir ki yurtdışından 2-3 tane sipariş ettiğinizde tane başı maliyet çok daha az olacaktır sizin için. Ben boya için sökerken ekranı kırdığım sbody macro için aldığımda 4 tane sipariş etmiştim mesela birini bir arkadaşa verdim diğerini sbody macro'ya takarken kırdım diğerini de elimdeki dna75 (3 squonk, 4 normal mod) ler için yedek tutuyorum. Bu arada sbody macro'ya ekranı takıp kasayı yerine yerleştirmek cidden zor.
Haklısınız hocam olası aksilikleri ve kargoyu düşününce yedekli sipariş vermek daha mantıklı.
Ben yanlış okumuşum 96x16 aradığınızı sandım ondan dolayı buluncada ileteyim dedim :)
Kusura bakmayın
Estağfirullah ????

Geri