• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit El Blender VeyaBenzer Ürünlerle Likit Demleme?

Faydası olmasından ziyade aynısının kahverengisi olur.
Sadece likitin içinde çok hava kabarcığı olduğu vakit kapağını kapatmadan biraz havalandırıp o kabarcıkların sönmesini bekleyin kafi.
Ha ben ne yapıyorum, 2 salla koy yerine geç :)

• Vg,pg,n ayrı alınmadığını varsayarak büyük ölçekli alım yapıyorsanız base i dolapta saklamak en iyisi...Ama dolaba atmadan once tek kullanimda ne kadar demleme yapiyorsaniz orn:100-50 ml boyle bölerek saklamak daha iyi...
  • Zaten hazirlama asamasinda 50 ml cikarip hazirlik yapmak daha pratik ve geri kalan base icin endise duymamanizi sağlar...
  • Hazirlik aşamasında;
  • Mikser tarzi hizli devirli alet kullanmayin!
  • Bunun icin en uygun yöntem:
  • Size bir sir vereyim ????
  • Agir devirde 1 gun hava almadan karismasini saglamak... karisim yaptiginiz kap veya siseden demlenmesi icin baska siselere alin,bu siselerde en fazla %5-7 bosluk kalacak sekilde doldurun,sonra demleme bitene dek birakin dinlensin.Demleme bitene dek kapagini acmayin...
  • Bu sekilde harika likit elde edebilirsiniz????
  • Hazirlama asamasinda likitin icinde kabarcik olusmamasina özen gösterin!
  • Hazirligimiz bitti gelelim saklama ve kullanima
  • Burada bir iki seye dikkat ettiginizde likitiniz siz bitirene kadar guzel ve sorunsuz kalacaktir.
  • Mumkunse demleme bitene kadar 19-27.5 derece araliginda sabit bir sicaklikta saklayin.
  • İsiga fazla maruz kalmamasına özen gösterin.
  • Direk güneş ışığında bırakmayın.
  • Demlememiz bittiginde yine en basta yaptigimiz gibi demlenmis likiti 10,20 lik siselere bölüp kullanacagimiz kadar alip kalanlari yine ayni yerde saklayin.
  • Hazırlık aşamasında ki imkan yok ise en uygun yöntem elle bir hafta hergun 2,3 dk karsimasini saglamak
  • Afiyet olsun

Son düzenleme:
İllaki bilen vardır ama bilmeyenler için evyap çözüm sunayım,

5-10 liraya burun kıl temizleme aleti alıyoruz. Ucunu çıkarınca kulak çubuğu girecek kadar bir çıkıntı oluyor orada. Kulak çubupumuzu alıp uçlarını kesiyoruz, kestiğimiz uçlardan birini pervane gibi açıyoruz. Kesmediğimiz ucu aletin çıkıntısına oturtuyoruz (japon veya silikon ile sabitliyoruz) evyap likit karıştırıcımız hazır.

yazı uzun bakmayın yapması 5dk sürmez. Aynı şekilde elektrikçiden motor alınıp kulak çubuğu ona da takılabilir.

5-10 liraya burun kıl temizleme aleti alıyoruz. Ucunu çıkarınca kulak çubuğu girecek kadar bir çıkıntı oluyor orada. Kulak çubupumuzu alıp uçlarını kesiyoruz, kestiğimiz uçlardan birini pervane gibi açıyoruz. Kesmediğimiz ucu aletin çıkıntısına oturtuyoruz (japon veya silikon ile sabitliyoruz) evyap likit karıştırıcımız hazır.

yazı uzun bakmayın yapması 5dk sürmez. Aynı şekilde elektrikçiden motor alınıp kulak çubuğu ona da takılabilir.

Bende $2'lik kahve karistiricilarindan aldim, 1-2 defa kullandim ama sonra vazgectim. Elle calkalayip koyuyorum karanlik dolaba. Aksamdan aksama 20-30 calkalayip koyuyurum yine yerine.

Bunlara gerçekten hic gerek yok ????
Hatta likitinizin icerisine ne kadar az oksijen girerse o kadar iyidir

kullandigimiz karistirici;sise yada kap neyin icinde yapiyorsak likitin tamamina oksijen temasi saglayacaktir.
Bu islem oksidasyonu hizlandirmaktan baska ise yaramayacaktir.
İlk mesajimda belirttigim gibi
Agir agir ve oksijen temazsiz karisim en iyisidir

Anlıyorum ki mikrodalga dönemi çoktan geçmiş????
Sorma abi hep bunlar yüzünden ortaligi toparlamaya uğraşıyoruz baksana ????
Bazen garip şeyler oluyor hakkaten
Birde aklim almiyor bizim millet hep ergen kafa merak var ama arastirmiyor
-oglum bak tabagin icine sicak suyu koyuyosun -ee...orda 5 saat bekletiosun -eee...ayni premium bizde bundan sonra böyle yapioz taam mi laa taam kanka
La ona orda oylece durunca bi halt olmuyorr olmuyor
Hadi gelde anlat ????????

Zaten karıştırdığımız ürünler birbirine bağ yapabilen ürünler illa zamanı gelince birbirine homojen şekilde karışıcak biraz sabır fanteziye gerek yok :) Sadece demlemede dikkat ettiklerim kabın cam olması ve yüksek nic. demlemelerde hava boşluğunun çok kalmaması

Geri