• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara E-sigaraya Başladığınızda En Çok Zorlandığınız Konu veya Konular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sotw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sotw

Council
Neredeyse hemen hepimiz, senelerdir alışkın olduğumuz kolay yoldan nik ihtiyacımızı karşılıyorduk. Ne zaman ki e-sigara ile tanıştık, birden bire farklı bir dünyanın kapısından içeri girdik. Lakin hayatımızın büyük bir kısmını onunla birlikte geçiriyoruz ve kolaylıkla da kurtulamıyoruz.

Geleneksel yoldan farklı bu yöntem beraberinde daha önceden pekte aşina olmadığımız birçok yeniliği de bizimle tanıştırdı. Tabi ki bununla birlikte birçok zorlukta karşımıza çıktı. Doğru setup kurmaktan başlayıp, damak tadınıza uygun likit bulup ta buharlayana kadar geniş bir yelpaze içinde en çok zorlandığınız konu ya da konular nelerdi?

Yine hem muhabbet edip, hem de eski günleri anacağımız bir konu olması temennisi ile…

Son düzenleme:
Oyla 0
Hep yedek pil unuturdum yazlığa gelirken,geçende yedek tel unutmuştum ,bişeyi zorlarken az kaldı dağılacaktı tek tel,yav dedim bu sefer tam takım gelecem,3 pil,şarj cihazı,2 mod 2 ato,tool kit setim ,dl-mtl teller,5 dl 5 mtl likitle geldim,ama pamuğu unutmuşum,fıttıracam.Annemde diyoki bende pamuk var niye üzülüyorsun:)ders olsun bana, evdekinin haricinde arabada torpidoya da her daim tel pamuk pil ve tool kit güvenlik stoğu olarak zulalayacağım.

@sotw üstat, Ben bu sorunların hepsini yaşadım.

2000mah çubuk mod ile 50-60 watt lik coil Ile DL kullandım haliyle 1-2 saat ancak dayandı, çift pili mod aldım, bir sürü likit denedim olmadı. Tabi hedef farklı kullandığım ürünler farklı. Veselam DL/MTL farkını öğrenene kadar buharda kalmakta zorlandım yani, bir sürü olumsuzluk üstüne olumsuzluk yaşayıp memnun olmasamda direndim. Neyse ki sonunda düzene girdi herşey.

İşin muhabbet kısmında ise;
Hala zorlandığım bir husus var ki meyveli likitler. Aslında bu işin keyfi noktası aromalar/likitler fakat DL döneminden kalma bir tiksinti ile bir hevesle sepete attığım ve "bu kez alacağım" dediğim meyveli likitlerin hepsini son anda sepetten silip yine tütün ve kuruyemişli tatlarla değiştiriyorum ????????‍♂️ sonra da kendimi kısıtlanmış hissediyorum.

Tamam hazır likitler seçici damaklar için risk evet. Damağıma uygun likitler bulmak adına o kadar çok likit denedim ve attım ki. Epeydir kendi yaptığım yada düzenli satın aldığım likitler ile mutlu olsam da değişiklik istiyorum fakat hala kıramadım o zinciri ????????‍♂️

Son düzenleme:
En başa gidersek Likit bulamamak, Avrupadan rica minnet dünya paralara düzgün likit getirtmeye çalışmak. Üstüne uyuşturucu kaçakçısı muamelesi görüp birton dil dökmek. Devamında avrupada yaşayan bir soydaşımızdan likit yapımını öğrenmek ama kaliteli hammade tedarik edememek. Oturmamış reçetelerle zehirsel likitler yapmak, dökülen likitler. Mod ve atomizer bulamamak, yurtdışından eşe dosta ricalar, aldırmak ama aylarca Türkiyeye gelecek birilerini beklemek. Şuan herşey çok güzellll.

Çok araştırırım her konuyu. Bundan dolayıdır ki nargile-DL tuzağına düşmedim başlarken.

Nedir, nasıl yapılır konusunda zorlanmadım açıkçası. Hazır bobinden sonra RTA kullanmaya başladık, ama aklımda hep FEV var bir yandan. Ekipmanları çok karışık gelmişti bilmediğimden, biri de çıkıp şunlar lazım diyemedi. O yüzden de edinmem en az bir sene gecikmişti. Öğrendik topladık gerçi ama artık zaten tek pakette her şey set geliyor.

En çok zorlayan o dönemlerde ki kısıtlı pazardı.
Pilleri, şarj aletlerini, likitleri dahi çok zor ve ciddi pahalıya temin ediyorduk.
Hatta seve seve DL içmeme rağmen ayda 100ml nbase ve 2 aroma alabiliyordum.
Her ay da bir ürün alabiliyordum en fazla oda 4 pilli cihaz kullandığım için her ay 1 pil :) Yedeklemek için, 4'ünü birden alamıyordum çünkü.
Ne zaman masabaşı iş nasip oldu, DL içimin zevkinden MTL'in emcüklü dünyasına girmek zorunda kaldım.
En azından pil sarfiyatım çok düştü :)

Ahh Azeroth ahh..

Ben evyap konusunda çok sıkıntı yaşadım. Tedarik kısmında değil de, yöntemler ve saklama koşulları konusunda bir süre sıkıntı çektim.
Şöyle ki; birinin ak dediğine, diğeri kara diyordu. Karıştırıcı kullan diyen, günde bir kez havalandırmak lazım diyen, mutfak mikseri kullanıyorum diyen vardı. Ultrasonic olayını hiç anlatmıyorum.
Saklama koşullarına gelecek olursak o tamamen benim hatam oldu. İlk yaptığım likitleri yaz ayında yaptığım için, nispeten daha serin olan odaya yerleştirmiştim. Kışında oraya koydum fakat aşırı nemli bir oda olduğu için likitler bozulmuştu (sanırım nikotin oksitlendi).
Bunun haricinde doğruyu bulana kadar da zorlandım tabi. Hangi atomizer hangi tel ile, hangi likit yüzde kaç ile falan... Sonuç olarak bir yol tutturduk gidiyoruz bakalım. Nereye kadar giderse artık :)

Atomizer pamuklamak kabus gibiydi ilk başladığım zamanlar. Muji pamuğu hep yanlış yöne kestiğim için daha bobine geçirirken elimde kalır lime lime olurdu. Hanım bile ilk başladığım zamanların muhabbeti açıldığında bütün akşam bi pamuk takıcam diye uğraşırdın diyor. Hey gidi günler şimdiki cotton bacon lar kendo lar yoktu o zamanlar ????

Ben başlamadan önce çok okuyup araştırmıştım, öğrendim dl nedir mtl nedir süper bilgiliyim yani. Sonra benden daha bilgili bir arkadaştan RevengerX aldım kendi nrg tankıyla kit olarak, birde eline nerden geçmişse ince metal bir driptip onuda hediye etti sağolsun, bu da sigara içim marpuçu dedi ????
Bende engin bilgimle dl bana uymaz ben metele ci olmalıyım diyip, tütüncüden aldığım 12 mg kanzi ile 45 watt la metele ye başladım sayesinde ????????

Ben başlamadan önce çok okuyup araştırmıştım, öğrendim dl nedir mtl nedir süper bilgiliyim yani. Sonra benden daha bilgili bir arkadaştan RevengerX aldım kendi nrg tankıyla kit olarak, birde eline nerden geçmişse ince metal bir driptip onuda hediye etti sağolsun, bu da sigara içim marpuçu dedi ????
Bende engin bilgimle dl bana uymaz ben metele ci olmalıyım diyip, tütüncüden aldığım 12 mg kanzi ile 45 watt la metele ye başladım sayesinde ????????
Abi sen olaya yannis başlamışın gunde uc öğün sundan lazımmış ????????????
96761C46-8811-4045-8689-79F07D4DAF7B.jpeg

Maalesef o zaman sektörde çok art niyetli insanlar vardı. Nbase olarak bize neler neler içirmişlerdi, ağzımız hep aft doluydu, şuan en son ne zaman aft çıkmıştı hatırlayamıyorum bile belki yıllar önceydi. Ha birde premium tadında evyap likit satanları da unutmamak lazım.

Nefsime hakim olmakta zorlanıyorum ????????????

Bir yığın ürün elden çıkardım. Hala aktif kullandığım 5 setup haricinde elimde olanlarla birkaç kişi elektronik sigaraya başlar ????????????

Bu ara tutucam kendimi almayacağım diyorum daha yeni dvarw aldım. Allah sonumuzu hayır etsin

Geri