Genel Sohbet Dolandırılmadan Ipotekli Ev Nasıl Alınır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Çelebi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çelebi

Community
Selamlar,

25 yıl çalışmanin karsiligi olarak bir daire satın almak istiyoruz. Uzun aramalarin sonucunda aradigimiz bir daire bulduk lakin; Konut kredisi kullanildigi icin daire uzerinde kredinin cekildigi bankanin koymus oldugu ipotek var. Dairenin bedeli 330.000 kullanilan kredi 200.000 (emin degilim, Pazartesi banka ve tapu dan soruşturacağim). Ben peşin alacagim. Adama guveniyormuyum: Kesinlikle HAYIR. Para bizim milletimize enteresan şeyler yaptirmaya başladi. Özellikle tapu da calisan, avukat, bankaci ya da gayrimenkul danismani arkadaşlarin bilgisine basvurmak istiyorum. Goygoy ya da polemik konusu degildir, bilgisi olmayan yazmasin lütfen. Baska daire al fikri de ihtimal dışı.

Şimdiden tesekkurler..

Tapu bilgileriyle (satıcıya da açıkça söyleyin tapunun bir fotoğrafını alıp kontrol ettirmek istiyorum diye) tapuya gidip bir memurdan rica ederseniz rehin veya ipotek olup olmadığını veya belediyeyle bir problem olup olmadığını size söyleyecektir.

Bende tam tersi ipotekli evi satarken nasıl yol izleyeceğimi bilmiyorum bakalım konu bizede bir ışık olur inşallah

Satıcı muhtemelen sizden aldığı parayla krediyi ödeyecektir. Eğer banka, kredi tutarı ödenir ödenmez ipoteği kaldıracaksa, satıcıdan size vekalet vermesini isteyebilir, o vekaletle birlikte krediyi kapatıp ipoteği kaldırır kaldırmaz tapuyu kendi üzerinize geçirebilir, sonrasında da kalan (eğer kalırsa) miktarı banka havalesiyle satıcıya havale edebilirsiniz. Satıcı size vekalet vermek istemezse, sizin tanıdığınız bir avukat üzerinden de işlemler gerçekleştirilebilir.

Vekaletin amacı, ipotek kalktıktan sonra satıcının satıştan caymasını engellemek içindir.

Merhaba ben bankacıyim
Öncelikle 60 70 tane ipotegi başka bankadan olan gerek krediyle gerek kredisiz çok konut satışı yaptırdım. Yukarıda bazı bilgiler yanlış

Öncelikle ipotek kaldırılması gerekiyor denmiş. Kısmen Yanlış. (açıklayacağım)

Dairenin normal değeriyle ipotekli olması yüzünden değeri arasında fark vardır denmiş. O da yanlış. (açıklayacağım)

3.su ipotekli konutların satiisi yapılamaz denmiş ki baya yanlış.

Lütfen yonlendirirken kesin bilgilerle konuşmayın. Ben size tek tek anlatacağım.

İpotek kaldırılması gerekmiyor satış yapılırken. AYNI konut üstünden 1 2 hatta 3.derece bile ipotek konularak kredi kullandirilabilir ve satılabilir. . Bu tez nasıl mı çürük anlatayım.
Sen ev satiosun ben alıyorum. Senin konut kredin var o yüzden x bankası 1 veya bazen hatta 2.derece ipotek bile yapmış. Ben de. Kredi kullancam. E benim de bankam ipotek koyacak. Ama senin bankan da ipotek var o nasıl olacak? X bankası 1. Derece koyar y bankası yani benim bankam 2.derece.satis gerçekleştirdikden sonra gerekli prosedürler yapıldıktan sonra x bankasının ipotegi kalkınca y bankasının ipotegi 2den 1 e otomatik çıkar. YANİ arkadaşın dediği gibi olsaydı evde hala 1. Derece ipotek olmasına rağmen satilmamasi gerekiyordu değil mi ama satıldı. Alakası bile yok yani.

İkincisi tapudaki ipotekli değer ile satılıyormus da düşük flanmis. Külliyen yalan. Ekspertiz raporlarında 2 değer olur. Piyasa değeri ve yasal değer. Yasal değer üzerinden verilir. Yasal değeri 500bin olup müteahhitler vergiden kısmak için 150 bine satılmış diye tapuda gösterdiği çok eve denk geldim. Banka bakar yasal değerine 500binmi. Yüzde 80 i kaç 400mu.verir 400. Tapuda 150mis falan bankayı bağlamaz. Tapudaki fiyatı da ekspertiz raporunu bağlamaz.ha kimi bağlar satışı yapanlara. Sen 400bin konut kullandirilan yere tapuda 150 dersen vergiden kaçtığın anlaşılır. O yüzden çoğu müteahhit firması müşteriden 150 çekmesini ister. Üstünü de ipotekli tüketici kredisi ile 2.bi krediyle tamamla der

İpotek de öyle ha deyince kalkmaz. Herkes işini 4 4 luk bile yapsa min 3 gün max 1 hafta sürebilir. Gerçi artık elektronik ipotek koy kaldıra döndü ama gene insan faktörü varsa gecikme de. Olabilir. Neler yapabilirsiniz ben anlatayım.

Bir kere baştan parayı ver adam. Kredisini kapatsın banka da ipotegi kaldırsın sende git satış yap gibi ogutlerden uzak durun olmaz öyle şey dünyanın en saçma fikri olur.

2 yol var:kredili ve kredisiz
Yukarıdaki nadir doğru bilgilerden olan kredili de sen de eğer kredi kullaniosan senin bankan 3 kişiden imza alır

Alicidan yani senden alır. Ben satisdan sonra karşı ipotegi kaldirilmasinda sorumluyum ve takibini yapacağım diye
Saticidan alır. Satisdan sonra ben de sorumluyum bankamın takibini yapicam diye
Karşı bankadan alır. Bak sana paranı yolladım. İpotegi 2.koydum. Sen de kaldircaksin dimi ona göre kredi vericem dedikten sonra onlar da tmm kapıcam diye.

Bu kolay kısmı

Senin meselen de hocam senin arkanda kimse yok nakit olacağı için. Yapman gereken. Adamın bankasından antetli imzalı üst yazı iste söyle adama.

Yazıda şu yazar :

1. Bankamız müşterisi x in q ili w Mahallesi a pafta b parsel Ç ada VB....... da yer alan 1
Derece 300 binlik ipotegi kaldirmamiz için şu hesaba bu kadar yollanmasi halinde müşterimizin de sorumluluklarını yerine getirmesine müteakip ipotek kaldırılacakdir diye yazı al.

2 satisdan hemen sonra o hesaba havale yap ve adamla bankaya git

3 derhal işlemlere başlatın. Tapu terk harcı 31 32 TL falanda yatıracak cunku

Ondan sonra 1 hafta boyunca e devletten bak

Ben kendi abime ipotekkli ev aldırdım senin gibi o da nakit verdi.aatis öncesi ipotek kaldirilsaydi turkiyede ki evlerin yarısı ipotekli. Herkes önce ipotek mi kaldırıyor sonra ev almaya tapuya gidiyor sanıyorsunuz? Önce ev alıp sonra ipotek kaldırıyor. Ha kısmen doğru dememin sebebi çok güveniyorsan güvendiğin biriyse öyle de yaparsın. Ver adama parayı kaldırsın sonra 1 hafta sonra gidin satışı yapın. Ama bunu yapan kişi sayısı yok denecek kadar azdır takdir edersiniz ki

Rehin ve ipotek karıştırılıyor bizim ülkemizde. Satışı yapilamayacak durum sadece rehindir. Otomobil alsan ve araçta rehin olsa mesela kesinlikle rehnin satıştan önce kapatılması gerek mesela yoksa satış olmaz. Ama ipotek öyle bir şey değil

Olmaz diyenlere aldırma yani

Son düzenleme:
@Kirkhammett
Ellerinize sağlık hocam güzel açıklamışsınız.
Sallayanlar yorumları kaldırmış !
Konu sahibi ev alıcam demiş fikir istemiş bu kadar ciddi konuda boşa sallanmaz ayıptır.
@MUSASHI hocam bu konuyu uzmanlardan destek alarak çözmeniz yararınıza olacaktır. Küçük memlalarla süreci yönetebilirsiniz.
Gayrimenkul sektörünün kulaktan dolma bilgilerle yürüdüğünün çok güzel kanıtı oldu bu konu.

@Kirkhammett
Ellerinize sağlık hocam güzel açıklamışsınız.
Sallayanlar yorumları kaldırmış !
Konu sahibi ev alıcam demiş fikir istemiş bu kadar ciddi konuda boşa sallanmaz ayıptır.
@MUSASHI hocam bu konuyu uzmanlardan destek alarak çözmeniz yararınıza olacaktır. Küçük memlalarla süreci yönetebilirsiniz.
Gayrimenkul sektörünün kulaktan dolma bilgilerle yürüdüğünün çok güzel kanıtı oldu bu konu.

Yazdığım Yorumları Tartışma Ortamı Doğmasın Diye Kaldırdım Bildiğimi Yazdım Bu Şekilde Ev Alıp Satımına Şahit Olduğum İçin Yazdım.

Herkesin Bir Bilgisi Vardır İnsanlar Buna Saygı Duymak Zorundadır. (En Azından Seviyeli İnsanlar)

Heyecanlı Bir Şekilde Yazılan Cevaba Aksi Halde Ben de Karşılık Verebilirdim Gerek Yok Hiçbir Zaman Karşı Karşıya Gelmeyecek İnsanların Bura da Egolarını Klavye de Tatmin Etmesine.

Sallama Konusuna Gelince Bu Tabiri Aynen İade Ediyorum Size Tanımadığınız İnsanlar Hakkında Yorum Yapma Hakkını Kendinizde Nasıl Buluyorsunuz? Anlamış Değilim.

Ben Size Soruyor muyum? memlalar İlk Defa Duyduğum Bu Kelimenin Türkçe Sözlükteki Karşılığını? Soramam Sormam! Nitekim Hadsiz Değilim!

Haddimi Bilirim Ben.

Son düzenleme:
Merhaba ben bankacıyim
Öncelikle 60 70 tane ipotegi başka bankadan olan gerek krediyle gerek kredisiz çok konut satışı yaptırdım. Yukarıda bazı bilgiler yanlış

Öncelikle ipotek kaldırılması gerekiyor denmiş. Kısmen Yanlış. (açıklayacağım)

Dairenin normal değeriyle ipotekli olması yüzünden değeri arasında fark vardır denmiş. O da yanlış. (açıklayacağım)

3.su ipotekli konutların satiisi yapılamaz denmiş ki baya yanlış.

Lütfen yonlendirirken kesin bilgilerle konuşmayın. Ben size tek tek anlatacağım.

İpotek kaldırılması gerekmiyor satış yapılırken. AYNI konut üstünden 1 2 hatta 3.derece bile ipotek konularak kredi kullandirilabilir ve satılabilir. . Bu tez nasıl mı çürük anlatayım.
Sen ev satiosun ben alıyorum. Senin konut kredin var o yüzden x bankası 1 veya bazen hatta 2.derece ipotek bile yapmış. Ben de. Kredi kullancam. E benim de bankam ipotek koyacak. Ama senin bankan da ipotek var o nasıl olacak? X bankası 1. Derece koyar y bankası yani benim bankam 2.derece.satis gerçekleştirdikden sonra gerekli prosedürler yapıldıktan sonra x bankasının ipotegi kalkınca y bankasının ipotegi 2den 1 e otomatik çıkar. YANİ arkadaşın dediği gibi olsaydı evde hala 1. Derece ipotek olmasına rağmen satilmamasi gerekiyordu değil mi ama satıldı. Alakası bile yok yani.

İkincisi tapudaki ipotekli değer ile satılıyormus da düşük flanmis. Külliyen yalan. Ekspertiz raporlarında 2 değer olur. Piyasa değeri ve yasal değer. Yasal değer üzerinden verilir. Yasal değeri 500bin olup müteahhitler vergiden kısmak için 150 bine satılmış diye tapuda gösterdiği çok eve denk geldim. Banka bakar yasal değerine 500binmi. Yüzde 80 i kaç 400mu.verir 400. Tapuda 150mis falan bankayı bağlamaz. Tapudaki fiyatı da ekspertiz raporunu bağlamaz.ha kimi bağlar satışı yapanlara. Sen 400bin konut kullandirilan yere tapuda 150 dersen vergiden kaçtığın anlaşılır. O yüzden çoğu müteahhit firması müşteriden 150 çekmesini ister. Üstünü de ipotekli tüketici kredisi ile 2.bi krediyle tamamla der

İpotek de öyle ha deyince kalkmaz. Herkes işini 4 4 luk bile yapsa min 3 gün max 1 hafta sürebilir. Gerçi artık elektronik ipotek koy kaldıra döndü ama gene insan faktörü varsa gecikme de. Olabilir. Neler yapabilirsiniz ben anlatayım.

Bir kere baştan parayı ver adam. Kredisini kapatsın banka da ipotegi kaldırsın sende git satış yap gibi ogutlerden uzak durun olmaz öyle şey dünyanın en saçma fikri olur.

2 yol var:kredili ve kredisiz
Yukarıdaki nadir doğru bilgilerden olan kredili de sen de eğer kredi kullaniosan senin bankan 3 kişiden imza alır

Alicidan yani senden alır. Ben satisdan sonra karşı ipotegi kaldirilmasinda sorumluyum ve takibini yapacağım diye
Saticidan alır. Satisdan sonra ben de sorumluyum bankamın takibini yapicam diye
Karşı bankadan alır. Bak sana paranı yolladım. İpotegi 2.koydum. Sen de kaldircaksin dimi ona göre kredi vericem dedikten sonra onlar da tmm kapıcam diye.

Bu kolay kısmı

Senin meselen de hocam senin arkanda kimse yok nakit olacağı için. Yapman gereken. Adamın bankasından antetli imzalı üst yazı iste söyle adama.

Yazıda şu yazar :

1. Bankamız müşterisi x in q ili w Mahallesi a pafta b parsel Ç ada VB....... da yer alan 1
Derece 300 binlik ipotegi kaldirmamiz için şu hesaba bu kadar yollanmasi halinde müşterimizin de sorumluluklarını yerine getirmesine müteakip ipotek kaldırılacakdir diye yazı al.

2 satisdan hemen sonra o hesaba havale yap ve adamla bankaya git

3 derhal işlemlere başlatın. Tapu terk harcı 31 32 TL falanda yatıracak cunku

Ondan sonra 1 hafta boyunca e devletten bak

Ben kendi abime ipotekkli ev aldırdım senin gibi o da nakit verdi.aatis öncesi ipotek kaldirilsaydi turkiyede ki evlerin yarısı ipotekli. Herkes önce ipotek mi kaldırıyor sonra ev almaya tapuya gidiyor sanıyorsunuz? Önce ev alıp sonra ipotek kaldırıyor. Ha kısmen doğru dememin sebebi çok güveniyorsan güvendiğin biriyse öyle de yaparsın. Ver adama parayı kaldırsın sonra 1 hafta sonra gidin satışı yapın. Ama bunu yapan kişi sayısı yok denecek kadar azdır takdir edersiniz ki

Rehin ve ipotek karıştırılıyor bizim ülkemizde. Satışı yapilamayacak durum sadece rehindir. Otomobil alsan ve araçta rehin olsa mesela kesinlikle rehnin satıştan önce kapatılması gerek mesela yoksa satış olmaz. Ama ipotek öyle bir şey değil

Olmaz diyenlere aldırma yani
Ellerinize sağlık,

Sizin açıklamalarınızdan sonra gerek kalmadı ama; birde yukarıdaki mesajlardan birinde daire sahibinden vekaleti alarak ipoteği kaldırır kaldırmaz kendiniz alım satım yapabilirsiniz demiş arkadaşımız, şöyle bir sıkıntı ile karşılaşılabilir,

Eğer tapuya vekalet ile işlem yapılamaz şerhi konulmuşsa ev sahibi gelmeden vekalet alınsa bile işlem yapılamaz.

Birde ayrıntı olarak vekalet alan ile üzerine alım yapıcacak kişiler farklı olmalı. Vekalet alan kişi kendi adına taşınmazı satın alamaz.

Birde yapanın ellerine sağlık :) (www.tapu-kadastro.net) in forum sayfası var. Taşınmazla ilgili soruları genellikle Müfettişler cevaplıyor orada.

Son düzenleme:
Bak şimdi yazıyorsun, siliyorsun, düzeltiyorsun sonra seviye, had, ego klavye karıştırıyorsun.
Forum burası tabiki tartılaşılacak.
Doğru bildiğiniz şeyin hatasız olduğunu düşüp kanun gibi yazmanız beni rahatsız etti.
Gerçi ortada mesaj da yok :)
Konu sahibinden özür dilerim konusunu kirlettim.
TDK' den ayrıca özür dilerim yazım hatasından dolayı.

Geri