• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Doğru bilinen yanlışlar (mı)?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uldız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Uldız

Community
Bu konuda bir çoğumuzca doğru kabul edilen davranışları sorgulamanın faydalı olacağını düşünüyorum. Gerçekten doğru mu, kral çıplak mı? Örneğin:
1- Demlenen likiti veya nbase yi buzdolabında saklamak faydalıdır, ömrünü uzatır. (Ben yaptım, likitte acımsı bir tat hissettim. Bariz bir şekilde buzdolabına koymadığım likite nazaran olumsuz anlamda tat farklılığı vardı.)
2- Likitleri demlerken süt beyazı olana kadar karıştırmak lazım. (Sadece çalkalayarak demlediğim likitlerden son derece iyi sonuçlar aldım)
3- Kanthal tel uzun kullanımda daha sağlıklı. (3-4 pamuklamada bir değiştirmezsem metalimsi bir tat alıyorum)

Liste uzatılabilir. Yorumlar faydalı olacaktır. Selametle.

Atomizerden çekmeden önce iki püflemek bir gereklilik değil artislik olaun diye yapılan müsrüflüktür

;)

Sabahları yapılan "purge" (ecnebi kardeşlerimiz bu dışa üfleme olayına "purge" diyor) geceden kuruyan likiti uzaklaştırmak adına gerekli olabiliyor ortama göre. Öte yandan bende kendi içim stilimden tamamen çıkardım purge olayını neredeyse.

nbase tamam ama demlenmiş likiti bir keresinde tat azalması sorunu gözlemlediğim için buzdolabında saklamıyorum. Tütünlü idi hatırladığım kadarıyla, ve evet oda sıcaklığında beklettim denemeden önce.

Sabahları yapılan "purge" (ecnebi kardeşlerimiz bu dışa üfleme olayına "purge" diyor) geceden kuruyan likiti uzaklaştırmak adına gerekli olabiliyor ortama göre. Öte yandan bende kendi içim stilimden tamamen çıkardım purge olayını neredeyse.
Neyden arınılıyor
Ters üflediğinde oluyormu ki
Hani açarsın atoyu verirsin ateşi üfürürsün anlarım da kuruyan likitin dumanını tekrar tankın veya caps midir adı her neyse içine üfürdüğünde oraya yapışmıyor mu damlacık olup yekrar coile damlamıyor mu
Akşamdan vakumlu poşete koyuyorum atoyu kompresörlede çektiriyorum oksijeni misss

Kıhh kıhh kıaha

Neyden arınılıyor
Ters üflediğinde oluyormu ki
Hani açarsın atoyu verirsin ateşi üfürürsün anlarım da kuruyan likitin dumanını tekrar tankın veya caps midir adı her neyse içine üfürdüğünde oraya yapışmıyor mu damlacık olup yekrar coile damlamıyor mu
Akşamdan vakumlu poşete koyuyorum atoyu kompresörlede çektiriyorum oksijeni misss

Kıhh kıhh kıaha

Yahu ne ettin, terse üflenen buhar varıp da yanma odasının içinde birikiyor değil ya? Eh yahu. :D

Hocam benim dolapta duran 3-4 senelik likitlerim var tütün tabanlı ???? ve neredeyse tüm likitlerimi dolapta saklarım. Sizin dediğiniz acılaşma sorun ile karşılaşmadım şu ana kadar.

Geri