• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

İncelemeler Derdim SKT Olarak 2022 Yazan Tedarikçiyle İlgili...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan simyacı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

simyacı

Community
Merhaba forum ahalisi.
Derdim son kullanma tarihi olarak 2022 yazan tedarikçiyle ilgili...

Konuyu @Koba ya 3 hafta kadar önce bildirdim, sağolsun ilgileneceğini ve bir karara bağlanacağını söyledi.Bir zaman sonra kendisinden cevap alamayınca tedarikçilerle ilgili alana şikayet başlığı açtım ve sessiz sedasızca başlık silindi.

Sümen altı etmeyelim, eğriyi doğruyu el birliğiyle bulalım.
Velhasılıkelam skt olarak 2022 yazan üreticinin art niyetli olduğuna inanıyorum.

Şikayet başlığının hiçbir geri dönüş olmadan silinmesini de anlamış değilim... ki bu konuyla ilgili yönetimle görüşmem olmuştu.

Likit evyap mi hocam? Premium mu biraz daha aydınlatın bizi, sümen altı olmasın sonuçta sağlık söz konusu...

3 yıl dayanır mı bilmem dener miyim denemez miyim bilmem 3-4 yıl unuttuğu likitleri dolap arasında bulunca içeni de duydum ama 2 yıldan fazla skt basanı da yeni duydum :) :)

likit satis konusu ile ilgili zaten bir baslik acilmisti ve belli kurallar ile siniri cizilecekti ama son durumu bilmiyorum. gerci oraya da yazdim buraya da yazayim. su an londradayim ve 2-3 hafta once internet uzerinden aldigim 5 likitin 3'u 2022 son kullanma tarihli. hepsi de tutun turevi.

Şikayet başlıklarının anasayfada çıkması lazım bence. Esf gibi linç girişimi olur çekincesi varsa içimiz rahat olsun bence. Burası öyle bir yer değil.
mesela bahsi geçen başlık anasayfada olsa üzerine konuşulur, tartışılır. Haklıyı, haksızı belirlemekten bahsetmiyorum. Mevzuyu enine boyuna ölçüp, biçip, tartalım hep birlikte.

Dediginiz likit firmasini bende denemek için tedarik edip aldim. Tarihi gordum ama hic takılmadim desem yeridir. 6 aya bitmesse huy oldu galiba cope atarim

Başka başlıkta da yazdım, burada da yazıyorum.
Bence likit sktsinde ki en önemli kıstas nik. ve aroma sktsi.
Likitin karıştıırldığı tarih değil.

Şikayet başlıklarının anasayfada çıkması lazım bence. Esf gibi linç girişimi olur çekincesi varsa içimiz rahat olsun bence. Burası öyle bir yer değil.
mesela bahsi geçen başlık anasayfada olsa üzerine konuşulur, tartışılır. Haklıyı, haksızı belirlemekten bahsetmiyorum. Mevzuyu enine boyuna ölçüp, biçip, tartalım hep birlikte.
+1

Nasty juice likitlere bakiyorum en son aldigim hepsi 2022 yaziyor. Fakat premium un krali olsun bir likit acildigi taktirden sonra max 6 ay gider. Tecrubelerime dayanarak soyliyorum. 2016 agustos ayindan beri ecig kullaniyorum deliksiz.
Eger raf omru gibi bir seyden bahsediliyorsa bilemem. Oyle de 2022 etmeyecegini dusunuyorum. Nasil muhafaza edeceksin ki gunes ve isi yuzu gostermeden

Şurada yazdım, yönetim konuyu birleştirise daha sağlıklı olur.

Yazan son kullanma tarihleri kullanılan hammaddelerin son kullanma tarihlerine uygun olmakla birlikte geçmişte çok daha uzun sürelerden kalan likitleri denedik. Hatta özellikle numune olarak sıcakta bıraktığımız likitleri deneyerek böyle bir tarih yazmayı göze alabildik.

Erste sahne likitleri vardı, hatırlıyorum skt 3 yıl idi. Neden yabancı likit 3 yıl boyunca içilebilirken bizimki 6 ay - 1 sene olsun?

Peki o zaman son kullanma tarihi ne olsun siz söyleyin.

Likit içeri konusunda yanlış bilmiyorsam en kısa ömürlü olan VG. İlk imalattan itibaren paketi açılmadan 5 yıl raf ömrü olan VG'ler var ama çoğunluğu 2 yıl. PG, nikotin ve artificial flavor içerikli aromalar (kimyasal, natural extract olmayan) içinde yine 5 yıl raf ömrü olan ürünler var ama nikotin ve VG için genel kanı paketi bir kere açıldıktan sonra 12-18ay arası raf ömrü biçiliyor. Nikotinde azot v.b. paketleme yöntemleri ile süre uzatılabiliyor ama kullandığımız likitlerin %50 ve fazlası VG'den oluşuyor. Bitmiş bir ürünün de %50sinin son kullanma tarihi dolmuş, %50'sinin dolmamış olması bir şey ifade etmeyeceğine göre :) bence olması gereken dolumdan itibaren 1 yıl, kapalı paket VG alınıp likit karışımı için açılıyorsa.

Şimdi bu ilk bakış açısı. Bir de diğerini ele almak gerekirse :)

Hali hazırda kullandığımız sigaralarda da VG ve PG var. Tükettiğimiz gıdalarda da bir hayli VG kullanıyor. İşe bu açıdan bakacak olursak, tükettiğimiz bir çok ürünün paketindeki son kullanma tarihlerini biliyoruz, içerisinde kullanılan malzemelerin son kullanma tarihlerinin bitimine ne kadar kalmışken imal edildiler bilmiyoruz. Bu açıdan bakınca, besinlerde bile 1.5 - 2 yıl gibi raf ömrü olan ürünler varsa, likitlerde de 3 yıllık raf ömrü olması mümkün.

Kendi düşüncemi paylaşmam gerekirse, her seri hazırlanan likit hızlı yaşlandırma testine sokulup çıkan sonuca göre raf ömrü belirlenmeli. Maliyetli ve zahmetli bir süreç evet ama sonuçta likit imalatı yapan kişiler/topluluklar/firmalar bunu millete faydam olsun diye yapmıyor, kar amacı güderek yapıyor. Her hangi bir vergiye de tabii değiller, denetime de. En azından denetim gideri olarak düşünülerek böyle bir maliyetin ve zahmetin altına girilmeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Acaba link nerede? Tıklayınca silinmiş gibi? Kim neden silmiş acaba o konuyu? Çünkü muhteşem cevaplar vardı o konuda...

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, yanlışlık için de özür dilerim, Sabah baktığımda gözükmüyordu. uyku mahmurluğu mudur sistemsel hata mıdır bilemedim. Yanlış anlaşılmasın, benim buradaki oluşuma güvenim tam, güvensizlik tedarikçiye karşı...
Her hangi bir kesin hükmüm olmasada bozulmasıyla ilgili
Ben 2016 üretimini bulsam şuan alırım
@Nasreddin Hoca m 2016 üretim varsa om atabilirsiniz
Efkar bekledikçe güzelleşiyor
Üzerindeki basit etikete bakmayın.elinizdeki 2019 üretimidir ve ben o likitleri güneş görmeyen bi yerde hiç ağzı açılmamış olması şartıyla 2022 de içerim

Geri