• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Demleme Sorunsalı

Herkese selamlar,

Aşağıda gördüğünüz gibi demlenmekte olan likitlerimin hepsi tek renk oldu. 2,5 yıldır ilk defa yaşıyorum bunu. Sebebini bilenler aydınlatabilirler mi?

Bileşenler: Wilmar / Ineos / Siegfried
Oranlar: 80/20/12mg
Aroma Oranları: %10
Demleme Koşulları: İlk karıştırma sonrası 7 gündür ışık görmeyen kutuda muhafaza.

sorunsal 2.jpgsorunsal.jpg

Son düzenleme:
1.5 yil once ben de bir Turk tedarikciden bu klonlari denemistim ve hatirladigim kadariyla tribeca ve grandmaster hemen hemen ayni renk, castle biraz daha koyuydu. Surekli kullandiginiz icin sizin gozunuz yanilmaz ve her halini bilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Nik orani arttirmak bana gore direkt tadi olumsuz etkileyen bir faktor fakat burada yasanan sorunun kaynagi oran degil. Ben de @Kanthal gibi oksidasyon ihtimalini dusunuyorum ki eger boyle bir durum varsa (sise kapagi kusuru yada direkt nbase) gittikce koyu kahverengine donecektir. Tatta da bariz degisim olacaktir.

Firma ile iletisime gectiginizi dusunuyorum ve bilgi gelirse bizimle de paylasin lutfen.

Oksitlenmeden doğru şeyi mi anlıyorum bilmiyorum fakat bugüne kadar hiç likit oksitlendirmedim sanırım.. Yani gırtlak yakan, tadı bozulan likitim olmadı hiç. Bu demlenenler de bugüne kadar ki yaptığım şekilde demlemeye alındı. Oksitlenmeye sebebiyet verecek bir şey yapmadığım halde oksitlenirler mi sizce? Az buz bir miktar değil çünkü. Akıbetlerini merak ediyorum...

Kendi tecrubeme gore o oksitlenme bazen ileri duzeyde oluyor ve gercekten hem aci hem yakan bir tat olusuyor. Uzun vadede her likit oksitleniyor, renk degistiriyor ama icim keyfini fazlasiyla bozacak hale gelmiyor.

Ben de merakla bekliyorum gelisimlerini.

Bu arada gecenlerde dolaptaki bir likitim gozume carpti. sanirim 1 yil oldu alali ve kapagini hic acmama ve icinde nik olmamasina ragmen acik sari olan likit koyu turuncu olmustu. tadina bakmadim ama nik olmadan bu degisim ilginc geldi. Zira 2 sise alip birini bitirmis ve ikinciye gecmemistim.

Genel kanı o yönde hocam.

Çözümü tam olarak bilinmeyen anlamında hocam.
Şimdi bende ariondan alıp demlediğim 4 mixi masaya koydum ve 4 5 tane fe aromalarıyla demlediğim likiti yanına koydum. Farklı bir firmadan iki kere farklı bileşenli nbase almıştım bu mixlerle ve fe aromalarıyla likit yaparken. Fe aromalılar apayrı renklerde, arion mixlerin hepsi aynı renkte. Bu başlık sayesinde dikkatimi çekti, daha önce hiç bakmamıştım bu açıdan. Neyse ki tadında hiç bir sorun yok, aynı şekilde rahatsız edici bir yakma veya tat değişikliği de hissetmedim. Bir tadım yapmanız sizinde gönlünüzü bir nebze rahatlatacaktır.

Şimdi bende ariondan alıp demlediğim 4 mixi masaya koydum ve 4 5 tane fe aromalarıyla demlediğim likiti yanına koydum. Farklı bir firmadan iki kere farklı bileşenli nbase almıştım bu mixlerle ve fe aromalarıyla likit yaparken. Fe aromalılar apayrı renklerde, arion mixlerin hepsi aynı renkte. Bu başlık sayesinde dikkatimi çekti, daha önce hiç bakmamıştım bu açıdan. Neyse ki tadında hiç bir sorun yok, aynı şekilde rahatsız edici bir yakma veya tat değişikliği de hissetmedim. Bir tadım yapmanız sizinde gönlünüzü bir nebze rahatlatacaktır.
Sizde de durumun aynı olması faydalı oldu hocam. Tatlarda sorun yok benimkilerde de.

Geri