Genel Sohbet Crispr-Cas9

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SuLh!
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SuLh!

Community
Arkadaşlar dün malum dizi ve film servisine yeni bir mini dizi düştü.
Öncelikle Crispr-Cas9 Nedir? Evrim Ağacı açıklamış.
Adı: Doğal Olmayan Seçilim.

İnsanlar garajlarında kendi genlerini düzenliyorlarmış.
Ana hatlarıyla Biyo Korsanlar normal tedaviler bir kaç büyük ilaç şirketi tarafından geliştirildikçe tedavilerin/özelliklerini geliştirmenin zenginler için kalacağını, amaçlarının çok ucuza insanların kendilerini tedavi edeceği yada özelliklerini geliştirebileceği bir dünya oluşturmak olduğunu söylüyorlar.

Fakat bu iş bir teröristin eline geçerse biyolojik saldırılardan nasıl korunulacak? Ya da gen değiştiriyim derken daha korkunç patojenler oluştururlarsa neler olacak? Sorularını aklıma getiriyor.

Siz bu duruma ne diyorsunuz?

Bahsettiğiniz belgeseli izledim. Soyağacından bi kaç kişinin üreme hücrelerindeki gen değişikliğiyle kalıcı olacak ve soy üzerinde devam edebilecek değişikliklerden söz ediliyor. Bu durumun yol açabileceği şeyler tahminlerimizden çok daha beter olacak ve engelleyemeyeceğimiz çok aşikar.

İyi yönünden bakarsak hastalığa sebep olacak birçok geni düzeltilebilecek iyi birşey kötü yönünden bakarsak biyolojik saldırılarda insanlar eline 1 kere bile silah almadan bütün bir ülkeyi yok edebilecek gelecek ürkütücü ne yazık ki

Bahsettiğiniz belgeseli izledim. Soyağacından bi kaç kişinin üreme hücrelerindeki gen değişikliğiyle kalıcı olacak ve soy üzerinde devam edebilecek değişikliklerden söz ediliyor. Bu durumun yol açabileceği şeyler tahminlerimizden çok daha beter olacak ve engelleyemeyeceğimiz çok aşikar.

Üreme hücrelerindeki değişiklikler kalıcı olacağı için nesilden nesile aktarılabilecek, renk,ırk ayrımı derken şimdi birde süper insan - insan ayrımı olacak mı? Bu beni çok ürkütüyor.

İyi yönünden bakarsak hastalığa sebep olacak birçok geni düzeltilebilecek iyi birşey kötü yönünden bakarsak biyolojik saldırılarda insanlar eline 1 kere bile silah almadan bütün bir ülkeyi yok edebilecek gelecek ürkütücü ne yazık ki

Garajda geliştirilebilecek bir biyolojik silah, hakikaten dünyanın sonunu bile getirebilir. Bu durum nasıl kontrol edilecek çok merak ediyorum.

Garajda geliştirilebilecek bir biyolojik silah, hakikaten dünyanın sonunu bile getirebilir. Bu durum nasıl kontrol edilecek çok merak ediyorum.

Çok ütopik gelmezse muhtelemen beklenen gelecek insanlık dışı varlıklar oluşacak dünya yaşanamayacak hale gelecek sonunda marsta yaşamayı başarıp orayıda bitireceğiz gibi geliyor belki de çok film izliyorda olabilirim ????

Klasik bir giriş yapayım ???? bunlar bizim gördüklerimiz bide görmediklerimiz var ????????
Bunları film dünyasından yavaş yavaş aşılıyorlar zaten terminatör filmin deki droneler gibi

Hitler de ari ırk yapmak istemiş zamanında.
Bu konuya benzeyen %3 isminde bir dizi var öneririm

[emoji110][emoji1009] SSCB'den Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri