Genel Sohbet Covid-19 İkinci El & Sıfır Ürün Almalı mısın ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sagoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sagoo

Community
Merhabalar dostlar, uzun süredir sadece okur olarak takip ettiğim sbtv de, bir nöbeti devir sırasında paylaşmazsam vicdanen rahatsız olacağım konu hakkında paylaşımda bulunmak istedim.
Malum artık bu meşhur corona virüsünden kaçışımız yok ve an itibarı ile ülkemizde 18 vaka bulunmakta. Üzülerek söylüyorum ki bu sayı artacaktır. Hükümet olarak önlemleri almaya çalışsak da halk olarak bilinçli değiliz.
Alınan bu önlemler bir tatil değildir. Piknik yerleri, eğlence yerleri, avmler kamu kurumlarında ki işleriniz dahil erteleyebildiğiniz kadar erteleyin ve kendinizi izole edin.
Bu kısa bilgilendirmeyi her defasında duyduğunuzu biliyorum ama her an bunları tekrarlamakta fayda vardır. Belki işin ciddiyetini anlayamayanlar için bir ışık yanar.
Tamda bu günlerde Özellikle vape dünyasında özellikle ikinci el ürünlerde olan rağbet ve ilgi de bu riski ülke geneline yayma konusunda önemli etkenlerden birisi.
Elinizde ki ürünler ile idare edin, yetinin. Elzem olmadığı sürece ürün almayın ve satmayın. Bende bir sağlık sorunu yok ki neden satmayayım demeyin. Biliyorsunuz kuluçka dönemi 14 gün ve siz bilmeden bu 14 günün içerisinde olabilirsiniz. Sıfır ürünler içinde erteleme yapabiliyorsanız yapın. Her ne kadar riski az dahi olsa aldığınız her ürünün paketini çıplak el ile açmayın, sıfır dahi olsa dezenfekte ettiğinizden emin olmadan kullanmayın.
Allah yar ve yardımcımız olsun ülke olarak. Biz sağlık çalışanlarına da duanızı eksik etmeyin :)
Sağlıcakla kalın.

corona_virusu.jpg

Valla dün bir şeyler bakınırken aklıma geldi ve vazgeçtim. Kendi kullandığım ürünler de günlük sirkeli su ile temizliyorum. Cebe giriyor çıkıyor neticede. Tedbirli olmakta fayda var.
Bir kişinin olası hastalığı pek çok kişiye ecel olabilir. Kendiniz için değil çevreniz için tedbirli olunuz.

Şu sıralar ürün almayacak olsamda bu konuda forum da en korkusuz kişi benim sanırım her türlü enfeksiyonlu virüslü malzemeyi alırım arkadaşlar tabi piyasadan uygun fiyatlı olursa :D:D:D

Öyle metaller atolar güzel temizlendiği sürece pek sıkıntı çıkmaz (ama insanın içinde hep bi acaba kalır )
Önemli olan vg,pg ve aroma dolum almamak lazım
Vg toz tutuculuğula meşhur
Mikrop ve bakteri hakkında pek bi bilgim yok olan arkadaşlar yazarsa sevirim

Son düzenleme:
Corona virüslü kişilerden değerinin bayağı altında olmak kaydı ile vinci x ve rbası, orijinal dvarw 22 mm, orijinal husdar x, pipo tipli set alınır [emoji2][emoji2][emoji2]. Alınan ürün satılmaz itina ile kullanılır ve istenirse videosu da atılır [emoji23][emoji23][emoji23]

Gereksiz abartılıyor bu virüs işi ve yine birileri voleyi vuracak bu işten. Tıpkı domuz gribi ve kuş gribi gibi

ELE-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle alim satimda dusus olacaktir. Fakat, yapilan bilimsel aciklamalarda cansiz yuzeylerde virusun etkisinin 8-12 saat araliginda surebilcegi bahsediliyordu. Veya alkollu/sabunlu temizlikte etkisini kaybedecegi. Bu tarz temizlige dikkat edilirse istediginiz urunu ancak boyle alabilirsiniz.
Onun disinda acik pamuk veya likit takasi vs tarzi seyler yapmak daha buyuk sorun.

sadece ticaretini yaparken degil. Biz de kendi cihazlarimizin drip tiplerinin temizligine dikkat etmeliyiz.

Corona virüslü kişilerden değerinin bayağı altında olmak kaydı ile vinci x ve rbası, orijinal dvarw 22 mm, orijinal husdar x, pipo tipli set alınır [emoji2][emoji2][emoji2]. Alınan ürün satılmaz itina ile kullanılır ve istenirse videosu da atılır [emoji23][emoji23][emoji23]

Gereksiz abartılıyor bu virüs işi ve yine birileri voleyi vuracak bu işten. Tıpkı domuz gribi ve kuş gribi gibi

Eğer 55 yaşının üzerindeyseniz ve bir kaç rahatsızlığınız varsa hiç de gereksiz abartılıyormuş gibi gelmiyor biliyor musunuz. Oldukça korkutucu gelmeye başlıyor. Hele bir de babanız 80 yaşındaysa ve akciğer rahatsızlığı varsa bayağı dehşete düşürüyor insanı.

İlle alacak olanlar ön temizliği ihmal etmeyin, 0 ürün bile olsa silin paklayın hatta sirkeli suya yatırın elektronik olmayan parçaları.

Eğer 55 yaşının üzerindeyseniz ve bir kaç rahatsızlığınız varsa hiç de gereksiz abartılıyormuş gibi gelmiyor biliyor musunuz. Oldukça korkutucu gelmeye başlıyor. Hele bir de babanız 80 yaşındaysa ve akciğer rahatsızlığı varsa bayağı dehşete düşürüyor insanı.
Haklısınız hocam işin bu boyutu da var. Bu şekilde lanse edildi hastalık. İrrite edici gelmiş olabilir size gönderim. Ancak gerçekten abartıldığını ve bunun altında başka şeylerin olduğunu düşünüyorum. Bu da benim fikrim. Umarım ben yanılmam ve benim düşündüğüm kadar etkisizdir.

Yok hocam. irrite edici gelmedi. Aslında ben de sizin gibi altında bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Ama risk sınırının içinde olduğunuz söylenince korku daha öne geçiyor. Şu anda tek dileğim çok az hasarla Türkiye'den uzaklaşması. Ve insanların konunun ciddiyetine varması. Ölüm oranı az deniyor. Sizin evde biri öldü mü sizin evde oran %100 oluyor.

Bir kurtulalım, bence sonra verilmesi gereken çok cevap ve çok hesap olacak. Mesela şu kolonya fiyatlarını birden artıranlar... Bir örnek vereyim. İnternette Eyüp Sabri Tuncer marka bir kolonya gördüm. 1 litre. 139 liraydı. Kolonya fiyatlarını da bilmiyorum. Tam alacaktım ki acaba kaç derece diye merak ettim. Google'a yazınca şirketin kendi sitesi çıtı ve orada 139 liraya satılan 1 litrelik kolonyanın asıl fiyatının 24 lira olduğunu gördüm. Tabii kalmamıştı... Koronadan kurtulduktan sonra bence bu ülke bu virüslerden de kurtulmalı.

Eski eşim doktor. Aramız iyidir, Koronayla ilgili risk grubunda olduğum için sık sık arayıp durumumu soruyor sağolsun. Öyle şeyler anlatıyor ki inanamazsınız. Biraz önce Tıp bayramı kutlamasına gitmiş hastanede. Yüzlerce doktor küçücük bir yemekhaneye tıkışıp birbirlerinin ellerinden küçük kanepeler yediler, diyor. Dehşete kapılmış. Virüsü birbirimize bulaştırmak için daha güzel yer olamazdı, diyor. Üstelik burası gayet bilindik bir özel hastane. İstanbul'un göbeğinde.

Önce ciddiye alalım bence bu hastalığı, en az zararla kurtulalım. Sonrası güzel olacak.

Geri