Genel Sohbet Corona Express, Ürünü Almalı mıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Madao
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Madao

Community
Evet malum aliden alışveriş yapiyoruz arkadaslar gumrukten gecen bi paketim var ve virusten dolayi alsam mi almasam mi diye tereddüt içerisindeyim siz neler düşünüyorsunuz

Yani ülkede kullanılan gıda, kozmetik, teknoloji v.b. bir çok ürünün hammaddesi, yarı mamulü, bitmiş ürünü v.b. Çin'den geliyor. Dünyada imal edilen hemen her şeyin içinde Çin'e ait bir şey var. Korunmak için bir kargoyu teslim almamak ne kadar makul bir çözüm, bilemedim :)

Yani ülkede kullanılan gıda, kozmetik, teknoloji v.b. bir çok ürünün hammaddesi, yarı mamulü, bitmiş ürünü v.b. Çin'den geliyor. Dünyada imal edilen hemen her şeyin içinde Çin'e ait bir şey var. Korunmak için bir kargoyu teslim almamak ne kadar makul bir çözüm, bilemedim :)
Valla oyle hocam da heryerde frlaket senaryolari yazilinca insan tedirgin oluyo

Virüsler için aslında temelde canlı ya da cansız demek yanlış olur diye biliyorum. Canlılık faaliyetlerini aktif ve deaktif edebilirler. Bahsi geçen virüsün ise şartlar uygun olduğunda 28 gün süreyle faal kaldığı kanıtlanmıştı. Linkini bırakayım hatta aşağıya.

Bu çok kompleks bir konu, paketin içerisindeki üründen çok paketin kendisi risk taşıyor aslında. Bir çok kişiye, objeye, yere v.b. temas edecek bize ulaşmadan önce. Dahası kargoyu kapımıza getirecek kişi de temas edecek :) Yani o virüs cidden ben kargo ile Türkiye'ye gideceğim, elektronik sigara içen biridir zaten sipariş eden, ona bulaşır oradan da tüm ülkeye yayılır ele geçiririm, sonrada ver elini Avrupa diyecek olursa teoride yapabilir. Dünyayı ele geçirme fantazisi olan sosyopat bir virüsse kimse duramaz önünde hatta :D

Bunun yanı sıra kullandığımız hemen her şeyde Çin ile alakalı bir şey var. Gündelik olarak kullandığımız, tükettiğimiz o kadar çok şey var ki, virüsten kaçarak korunmak pek mümkün değil özetle. Aslında yanlış oldu cümle, Çin'de olsaydık virüsün yaygın olduğu yerlerden kaçmak, uzaklaşmak tabii ki bir korunma yöntemi olabilirdi ama ülkemizde henüz böyle bir durum yok, inşallah da olmaz.

Korunmak için yapılabilecek bir çok şey var. Kişisel hijyene normalden daha fazla özen gösterme, sağlıklı beslenme, immün sistemi güçlü tutma v.b. Bunları daha odaksal hale getirebiliriz. Düzenli el yıkama, olabildiğince yakın temastan kaçınma, kıyafetlerin günlük temizlenmesi, yüz yıkama, kalabalık ortamlarda maske ve eldiven kullanma, gereksiz yere ilaç kullanmama, gerçek vitamin/protein v.b. değeri olan besin ve gıdaları tüketme v.b.

geçmeyen atolar modlar şimdi paket açılmadan geçer artık
bu sekilde dusunuluyor ilk başta. rahat rahat geçer diye.
maalesef ancak siyasi iradenin ptt uzerinde uyguladığı kontrolü bir bilseniz. hatta paket sayısı azalınca iyice denetim sıklaşacak

ornek vermeyeceğim uc atomizerimden haber olmadığı gibi direksiyon kılıfını yasaklı urun diye altı ay sonra geri göndermişler . memur yasaklı urun geçiriyor mu diye Kameralarla izleniyor . yakında bırak yasaklıyı falan hiç bir sey geçmeyecek kendi aracı tuttukları ithalatçıları dışında.
Tek-tük gecenler zannederim iş yoğunluguna bağlı olarak şansına geçiyor
. başarısızlığın faturasını, ekonomik darboğazı , krizi, e sigaraya, kontrolsüz gümrüğe, izinsiz ithalata bağlayan hukumet bırak virüsü falan zombi olsa bile telin parçasını geçirmeyecek :)

not:konu gumruk olunca mutlaka siyaset gümrük ekseninde yazılmıştır.siyaset yapma amçlı değildir.

Son düzenleme:
bu sekilde dusunuluyor ilk başta. rahat rahat geçer diye.
maalesef ancak siyasi iradenin ptt uzerinde uyguladığı despotizmi bir bilseniz. hatta paket ayısı azalınca iyice denetim sıklaşacak ibir deneyin isterseniz. ornek vermeyeceğim uc atomizerimden haber olmadığı gibi direksiyon kılıfını altı ay sonra geri göndermişler yasaklı urun diye. Kameralarla izleniyor memur yasaklı urun geçiriyor mu diye. yakında bırak yasaklıyı falan hiç bir sey geçmeyecek kendi aracı tuttukları ithalatçıları dılşında.
Tek tuk gecenler zannederim iş akışı yogunluguna bağlı. damatın bir tek bedeni yok avpimde diğer ptt burolarında. polit buroya rahmet okuturlar. başarısızlığın tum faturasını, ekonomik darboüzaı, krizi, kaçak esigaraya bağlayan hukumet bırak virüsü falan zombi olsa bile telin parçasını geçirmeyecek.

not:konu gumruk olunca mutlaka siyaset gümrük ekseninde yazılmıştır.siyaset yapma amçlı değildir.
İyi ki siyaset yapmamışsın hocam yav. :)

Fasttech uyariyi girmis.

Service alert: the ongoing coronavirus spread is placing China under defecto lockdown.
Local labor policy currently prevents staffs from returning to work as scheduled.
Customer service is available with limited capacity at this time as we work from home.
Shipping is now expected to resume normal service on February 10, 2020. More details to follow.

ozet olarak: virus yuzunden kitlendik kaldik. yerel guvenlik polikasi nedeniyle personelimiz programlanildigi gibi isbasi yapamiyor, musteri hizmetlerimiz kisitli kapasite ile evlerinden calisiyor. 10 subatta sevkiyatlar normale donecek diye umut ediyoruz ama hadi hayirlisi....

Bundan sonra satıcıya oyuncak peluş ayıcığın yada sahte bir radyo içine sakla diyeceğim az kaldı ne olacak bakalım sonuçları sizinle paylaşacağım önce şu 210 TL yı kurtarayım da

şuan gönderim yapılmıyor diye biliyorum ben...
corona ilk çıkış yaptığında sipariş vermiştim ve suan 20 günlük bekleme sürecinde daha gönderim yapılmadı gün geçtikce satıcı süreyi malum sebeplerden ötürü gönderimi uzatıyor. sıkıntı olacağına zannetmiyorum.

2 hafta önce bellcap driptip falan aldım bi haftada geldi. Haftasonuda aegis solo için kılıf aldım ama hala yola çıkmadı.

Geri