Genel Sohbet ÇİN'E SINIR KAPILARIMIZ KAPANSIN! İMZALA DESTEK OL!

körpebuhar

Community
Çin’in Wuhan şehrinde başlayan corona virüsünün kuluçka dönemi 11-15 gün arası. Bugün virüs kapmış bir kişide tesirini 11-15 gün arasında gösteriyor. Ülkemize gelen Çinli turistler bu sebeple ülkemiz için büyük bir tehdit oluşturuluyor termal kameralardan geçilmesi için ağrı kesici ateş düşürücü kullanılması yeterli oluyor. keza Çin’e sınır komşusu olan Moğolistan sınır kapılarını çift taraftan kapattı bizim ise sadece Wuhan şehrine kapatıldı halbuki Çin tümüyle bizim için taşıyıcı potansiyelde acilen bu duruma müdahale edilip sınırlarımızın Çin’e kapatılmasını arz ediyorum

imzala destek ol

Çin’in Wuhan şehrinde başlayan corona virüsünün kuluçka dönemi 11-15 gün arası. Bugün virüs kapmış bir kişide tesirini 11-15 gün arasında gösteriyor. Ülkemize gelen Çinli turistler bu sebeple ülkemiz için büyük bir tehdit oluşturuluyor termal kameralardan geçilmesi için ağrı kesici ateş düşürücü kullanılması yeterli oluyor. keza Çin’e sınır komşusu olan Moğolistan sınır kapılarını çift taraftan kapattı bizim ise sadece Wuhan şehrine kapatıldı halbuki Çin tümüyle bizim için taşıyıcı potansiyelde acilen bu duruma müdahale edilip sınırlarımızın Çin’e kapatılmasını arz ediyorum

imzala destek ol
Taifun, kayfun bunu sevdi.
Dicodes.. çok da şeetmedi.
Benim gözüm Kastamonu sarımsağı fiyatında.

Papazı bulduk, markette fasulye nohut mercimek çin malı, forumda ato mod öyle, tuvalet kâğıdı bitmesin neme lâzım idareli kullanayım belki çinden gelir bundan sonra filan diye tuvalete gitmekte tereddüt edecem gibi bi his geldi.
Farkındayım biraz garip oldu mesajının altına ama işte duramadım yazdım öyle, kusuruma bakma.

Taifun Kayfun Dicodes Çin malı değil ya, çok da komatsu demek istedi sanırım :D

Ben imzaladım, çevremde de paylaşacağım fakat bizim bunu buradan imzalamamız ne değiştirir bilemeyiz. Çinden gelen kargolarda tırnağını unutan, saç telini düşüren özensiz paketlemelere sebep veren insanlar çok. Alışverişi de komple kesmemiz lazım.

Papazı bulduk, markette fasulye nohut mercimek çin malı, forumda ato mod öyle, tuvalet kâğıdı bitmesin neme lâzım idareli kullanayım belki çinden gelir bundan sonra filan diye tuvalete gitmekte tereddüt edecem gibi bi his geldi.
Farkındayım biraz garip oldu mesajının altına ama işte duramadım yazdım öyle, kusuruma bakma.
kargolar veya tüketilen ürünler eğer canlı organizmanın yaşayacağı normlara sahipse evet haklısın. ben farkındalık olsun diye paylaşım yapma gereği duydum yoksa elbette tüm türkiyede imzalasa birşey değişmeyecek. teşekkürler

Yapmayın arkadaşlar! Ne yapıyorsunuz? Olmaz, olamaz! Mazallah İstanbul'dan Bodrum'a giderken en kısa yol ÇİNE'den geçer. Kapatamazsınız. O köfteleri nerde bulacaksınız! ( yöresel reklam içerir )

kargolar veya tüketilen ürünler eğer canlı organizmanın yaşayacağı normlara sahipse evet haklısın. ben farkındalık olsun diye paylaşım yapma gereği duydum yoksa elbette tüm türkiyede imzalasa birşey değişmeyecek. teşekkürler

Virüsler canlı organizmalar değiller hocam. Adam kutu üstüne hapşırsın, kargoyu elleyip yüzüme sürdüğüm an virüs benim bünyemde. Virüsler bakteriler kadar masum değiller malesef.

virüsler nemli olmayan cansız varlıklar üzerinde etkilerini yitirirler diye bir haber okudum bir profösörün açıklaması var bu konuda o yüzden kargo vs. ile taşınamazlar diye düşünmekteyim

Virüsler canlı organizmalar değiller hocam. Adam kutu üstüne hapşırsın, kargoyu elleyip yüzüme sürdüğüm an virüs benim bünyemde. Virüsler bakteriler kadar masum değiller malesef.
Şimdi Dostum senin dediğin bir görecedir çünkü virüsler aslında bir çok formda bulunabilir canlı-cansız ayrıca bu ikisinin arasında virion formunda . Senin dediğin olayın gerçekleşmesi elbette olağan bir durum olabilir farkındaysan ben bulaşmaz demedim.

Soyle kucuk bir habere denk geldim.

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Aksaray'da meydana gelen 'Koronavirüs' şüphesi ile ilgili açıklamalarda bulunuyor:
"Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim"
(Koronavirüsü) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu."
Çin'deki Türk Vatandaşlarını ambulans uçak ile getireceğiz"

Yillar evvel SARS virusu de galiba orada cikip bir cok ulkeye sirayet etmisti fakat Turkiye'de vaka gorulmemisti diye hatirliyorum. Coronanin tehlike boyutu sars kadar degil deniliyor. Uluslararasi saglik orgutu de henuz alarm vermedi.

Ya ben napim Londra'da. Trene biniyorum vagonda en az 10 tane cekik gozlu var :ROFLMAO:

Hakkinda o kadar cok soylenti var ki. Umarim yayilmaz.

Koronaviruslar, diğer virüsler gibi, aktivitelerini ancak insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda çok kısa bir sürede aktivitelerini yitirirler. Bu nedenle virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir” yanıtını verdi. Bakan ????

Geri