POD konusunda oldukça dar bir bilgi dağarcığına sahip olduğumu belirterek başlayayım. Şu ana kadar bir cevap alamadığınız için mevcut bilgilerimi paylaşmak istedim.
* Drag S'te durum nedir bilmiyorum ancak Caliburn de benim bildiğim kadarıyla tam "MTL" bir POD değil. Yani eğer POD ile hatta özel olarak Caliburn ile MTL deneyimi yaşamak istiyorsanız sizin için bu da çok doğru bir tercih olmayacaktır.
Tam anlamıyla MTL deneyimi sunabilecek spesifik POD'lar varsa da sayıca çok az durumdalar muhtemelen. Sizin de ifade ettiğiniz gibi "MTL" etiketiyle satılan POD'lar ve/veya coil'leri geleneksel MTL ile çok da alakalı değiller. Bunu aşmak adına Aspire'ın ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim. Aspire'ın meşhur BVC coil'lerini kullanan pod modelleri çıkmıştı yakın zamanda. Geleneksel MTL içime en yakın çözümü şu an için bunlar sunabilir diye düşünüyorum. Tabi bu ürünleri bulmak da ayrı bir mesele.
* Yine bildiğim kadarıyla Caliburn ve Caliburn Koko aynı POD'ları kullanmaktalar. Aralarında şeklen bir fark mevcut sadece o kadar. Dolayısıyla Caliburn Koko modeli için satılan POD tamir kit'lerini Caliburn POD'ları için de kullanabilirsiniz. Ama bu işe kalkışmadan önce bu bilginin doğruluğundan emin olmanızı tavsiye ederim. Sonra boşa masraf yapmış olmayın.
* Salt likit kullanmak ya da kullanmamak bir tercih. Size kimse kullanmalısın ya da kullanmamalısın diye bir direktifte bulunamaz. Kendi adıma konuşacak olursam, ben kullanmıyorum (hoş POD kullanmıyorum gerçi) ve kullanılmasını da uygun bulmuyorum. Araştırdım, gözlemledim, yeri geldi deneyimledim ve edindiğim sonuç bu. Siz de bunu yapmalı ve ona göre kararınızı vermelisiniz.
* Caliburn direkt olarak satan var mı bilmiyorum ama buradaki tedarikçilerin ürünlerini gezerek alışverişlerinizi yapabilirsiniz:
SBTV Tedarikçi Forumları