• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Cahilim Yardım Edin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Josef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Josef

Community
E-sigaraya başlayalı yaklaşık 1 ay oldu. Çevremde juul ve juul tarzı podlar kullanan vardı. Bende sigarayı çok tüketmeyen biri olarak küçük bir cihazın yetişeceğini düşündüm. Vape Pen V2 aldım. Almadan önce bahsettiğim podlarıda almayı düşündüm ama uzun vadede podların fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı mantıklı gelmediğini düşündüm. Vape Pen kullanırken çektiğim dumanın direk ciğere gittini fark ettim ve bu beni üzdü. Sonra sigara içimi ve nargile içimi e-sigaralar olduğunu fark ettim ama artık çok geçti. En sonunda own'un heısenberg likitini aldım. Cihazı kullanırken güç düğmesine bastıktan sonra yavaş şekilde içe çekim yapıldıgında hem boğaza vurumun daha çok olduğunu ve aroma tadının daha güzel hissettiğimi fark ettim. Galiba bu durum içe yavaş çekim yapıldığından dolayı dumanın daha çok ısınmasından kaynaklanıyor. Bu şekilde kullanmanın bi zararı varmı? Çay içerken dilin ucunda hafif bir uyuşma olur ya o tarz bir uyuşma oluyo buharı öyle sıcak çekince. Ama tadı ve vurumu daha güzel oluyor. Aklıma takıldı ve soran bir başkasını görmedim. Ve coili değişiminin 10-15 günde yapılması gerektiğini söylüyor. 1aydır aynı coildeyim. Likiti değiştirdigim için likitte bir renk değişimi oldugunu fark etmedim. Yanık bir tadda almadım. Gerçekten coili değişimini ne zman yapmam gerekiyor gereksiz bir harcama yapmak istemiyorum. Son olarak dc ve mesh coil arasındaki fark nedir?

Yanlış anlamadıysam bahsettiğiniz içim şekli DL, tuşa basıp ciğere inene kadar çekip ardından direkt üfleme şeklindedir.
Dl içim mtl'den daha zararlıdır ama ateşlinin topuğuna erişemez, yani ateşli kullanmaktansa DL içim kat be kat evladır.
Coil değişimi içime ve likide göre değişir. Bazı likitlerde bir haftada pert olurken sizinki gibi bir ay da dayanabilir. Tadı bozana kadar değiştirmeyin.
Dc'yi bilmem ama mesh coil daha çok "cloud chasers" yani dumanın dibine vuran DL içiciler içindir, aynı şekilde "sub ohm" içimde de olduğu gibi yüksek watt-düşük ohm ile bol buhar-aroma arayanlar içindir.

Hazır bobin, pod cihaz vb. ekipman ile uzun süreli bu işi götürmek düşük ve zor bir ihtimal. Sigara içim (MTL) bir RTA almak en mantıklısı. Hazır bobin/kartuş bütçemi zorlamıyor diyorsanız yedekli gitmenizi öneririm, bir süre sonra tedarik konusunda sorun yaşayabilirsiniz.

DL içimi zaten ateşli simülasyonu ile benzer olmadığı, çıkan buharın çirkin görüntüsü vb. bir çok özelliğinden dolayı şahsen tavsiye etmem. Öellikle sıcak buhar ise diş ve diş eti sağlığı için çok zararlıdır, bunu unutmayın.

Coil değişimi kullanılan likite ve yapılan tüketime göre aşırı değişkenlik gösterir ama genel anlamda tat kaybı/değişimi yaşandığında değişmeniz doğrudur.

Yanlış anlamadıysam bahsettiğiniz içim şekli DL, tuşa basıp ciğere inene kadar çekip ardından direkt üfleme şeklindedir.
Dl içim mtl'den daha zararlıdır ama ateşlinin topuğuna erişemez, yani ateşli kullanmaktansa DL içim kat be kat evladır.
Coil değişimi içime ve likide göre değişir. Bazı likitlerde bir haftada pert olurken sizinki gibi bir ay da dayanabilir. Tadı bozana kadar değiştirmeyin.
Dc'yi bilmem ama mesh coil daha çok "cloud chasers" yani dumanın dibine vuran DL içiciler içindir, aynı şekilde "sub ohm" içimde de olduğu gibi yüksek watt-düşük ohm ile bol buhar-aroma arayanlar içindir.

Hocam dl ve mtl arasındaki bu fark neden oluyor biliyormusunuz ? Demek istediğim biri direk ciğere giderken diğeri sigarada olduğu şekilde içe çekiliyor ? Yani içine koyulan likitten dolayımı? Yada sadece cihazın neden olduğu bir şeymi ?

Dış Bağlantı diye bir cihaz buldum. Bu ürünü almak istiyorum ama e-sigaralarda büyük bir fiyat bandı var buda bana ürünün kalitesi hakkında şüpheye düşürüyor. Ürün yaklaşık 1000 lira bu arada.

Hocam bahsettigim coiller bu. Belki görsel anlamana yardımcı olabilir. Bunlar arasındaki farkı anladım. Avantajları ve dezavantajları.
Screenshot_2.png

Hocam dl ve mtl arasındaki bu fark neden oluyor biliyormusunuz ? Demek istediğim biri direk ciğere giderken diğeri sigarada olduğu şekilde içe çekiliyor ? Yani içine koyulan likitten dolayımı? Yada sadece cihazın neden olduğu bir şeymi ?
Direkt bana sorulmamış ama cevap vereyim.
Atomizer açısından bakılınca DL ile MTL arasında geometrik olarak fark mevcut. DL atoda hava akışı yüksektir(aksi halde direkt içinize çekmeniz mümkün olmazdı), bobin yapısının yüzey alanı çok yüksektir çünkü bu yüksek hava akışını tatmin edebilecek kadar buharlaşma sağlayabilmesi gerekmektedir; MTL için bunların tersini düşünün, hava akışı az ve bobin yüzey alanı düşük.

Güç sağlayan cihaz açısından bakarsanız da aradaki fark pil oluyor. DL için daha yüksek akıma sahip piller tercih edilir çünkü yüksek güç tüketirler(güç dediğimiz bobin yüzey alanı ile doğru orantılı), sayı olarak da kapasite arttırmak amacıyla genellikle birden fazla olması istenir; MTL için de tam tersini düşünün, tek pilli düşük akıma(akım ile kapasite ters orantılıdır) sahip tek bir pil yeterli gelecektir.

Çok mu karışık oldu ? :)

Hocam bahsettigim coiller bu. Belki görsel anlamana yardımcı olabilir. Bunlar arasındaki farkı anladım. Avantajları ve dezavantajları.
Ekli dosyayı görüntüle 60188
Mesh coil demek yüksek yüzey alanı demek, bu da yüksek güç ihtiyacı demektir.
Ayrıca mesh plaka veya flat/düz teller geometrik olarak yuvarlak tellere nazaran pamuğa daha çok temas ettikleri için "yüzey alanı" kullanımı açısından çok daha verimlidirler.

Son düzenleme:
Direkt bana sorulmamış ama cevap vereyim.
Atomizer açısından bakılınca DL ile MTL arasında geometrik olarak fark mevcut. DL daha atoda hava akışı yüksektir(aksi halde direkt içinize çekmeniz mümkün olmazdı), bobin yapısının yüzey alanı çok yüksektir çünkü bu yüksek hava akışını tatmin edebilecek kadar buharlaşma sağlayabilmesi gerekmektedir; MTL için bunların tersini düşünün, hava akışı az ve bobin yüzey alanı düşük.

Güç sağlayan cihaz açısından bakarsanız da aradaki fark pil oluyor. DL için daha yüksek akıma sahip piller tercih edilir çünkü yüksek güç tüketirler(güç dediğimiz bobin yüzey alanı ile doğru orantılı), sayı olarak da kapasite arttırmak amacıyla genellikle birden fazla olması istenir; MTL için de tam tersini düşünün, tek pilli düşük akıma(akım ile kapasite ters orantılıdır) sahip tek bir pil yeterli gelecektir.

Çok mu karışık oldu ? :)

Mesh coil demek yüksek yüzey alanı demek, bu da yüksek güç ihtiyacı demektir.
Ayrıca mesh plaka veya flat/düz teller geometrik olarak yuvarlak tellere nazaran pamuğa daha çok temas ettikleri için "yüzey alanı" kullanımı açısından çok daha verimlidirler.

Anladım. Peki cihazımdaki hava deliklerinin bir anlamı varmı. Kısılıp açılabiliyor. Yani daha yavaş bir hava akışı demek değilimi? Ben bu hava kanallarından doğrusu bir şey anlamdım. Bi fark yok sadece çekim zorlaşıyor. Bi nevi sigara filtresi takılmış sigarayı çekmek gibi oluyor. Ve yukarda attıgım görselde bobinlerin kalınlıklarında değişiklik oluyor anladıgım kadarıyla. Bu ne anlama geliyor? Yüzey alanı küçülmüş oluyor zannedersem. Buda mtl tarzı bir içime daha benzer bir içim sunmazmı. Teşekkürler.

Peki cihazımdaki hava deliklerinin bir anlamı varmı. Kısılıp açılabiliyor. Yani daha yavaş bir hava akışı demek değilimi? Ben bu hava kanallarından doğrusu bir şey anlamdım. Bi fark yok sadece çekim zorlaşıyor.
Bazısı da sıkı içim seviyor, zevk meselesi yani. DL içimde hava akışı azalırsa aroma artar ama beraberinde sıcaklık da artar. Gücü bir tık düşürmek isteyebilirsiniz güç ayarlı bir cihazınız varsa.
Buda mtl tarzı bir içime daha benzer bir içim sunmazmı.
MTL çok çok çok ayrı bir kulvar, o hissiyatı DL ato ile elde edemezsiniz.

Geri