• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara ByPass Modu Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sihirbaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sihirbaz

Council
Acemice sorularımdan birini daha sorayım, regüle cihazlarda bulunan ByPass modu, cihazın mekenik mod hissiyatı vermesini sağlıyormuş, bu şekilde kullanmak mekanikteki gibi riskli/tehlikelimidir.
Yada açıkçası benim gibi acemi biri merakını gidermek için bypass mod deneyebilirmi

Oyla 0
Güç kaynağındaki (pil) gücü olduğu gibi vermesi hocam, aradaki devrelerde düzenlenmeden (devreleri bypass ediyor yani) akım direk atomizere ulaşıyor. Pil yeni doluysa 4.2'ye yakın verir, pil azaldıkça düşer, sarımınızla akım belirlenir bu durumda mekanik gibi. Güvenlik önlemleri yine devrede oluyor, mekanik mod gibi bir tehlike söz konusu değil ama yine de sağlıklı pil kullanmak ve ohm'a dikkat etmek yerinde olur sanırım.

Bir defa Aegis"te Drop RDA ile denemiştim, tekrar kullanmadım. Mekanikteki kadar pürüzsüz olmuyor kanaatimce.

Birde AIO, pod ve V/W ayar olmayan cihazların çoğu bu modda calışıyor. Pil azalınca buhar az geliyor denmesi bu yüzden.

Ama böyle olup sabit akım verebilen cihazlarda mevcut, sarım ne olursa olsun 3.2, 3.7, 4.1 gibi.

Birde AIO, pod ve V/W ayar olmayan cihazların çoğu bu modda calışıyor. Pil azalınca buhar az geliyor denmesi bu yüzden.

Ama böyle olup sabit akım verebilen cihazlarda mevcut, sarım ne olursa olsun 3.2, 3.7, 4.1 gibi.

Puma baby kullanıyorum ona güvenip macera yapmaya gerek yok, biraz daha a tecrübe kazanınca eşten dosttan deneyip merakımı gideririm artık

mtl de pil sağlamsa önce w bir iki çektikten sonra sıkıntı yoksa bir riski oldugunu düşünmüyorum zaten 0.1 lerde falan içmiyoruz zaman zaman kullanıyorum bir sıkıntı olmadı pil bitikse zaten ateşleme yapmıyor

Konuda çok net bilgi sahibi olmamamla birlikte yanlış bilmiyor isem;

Mekanik modun, regüle çipler ile korunmuş hali olarak düşünebiliriz. Çip'in bir çok özelliğini göz ardı ( bypass ) edip pil doluluğu oranında ateşleme yapıyor ama yine de bir tedbir mekanizması var. Ani boşalma veya ısınma gibi durumlar için tedbir mekanizmaları var.

kısa ve öz olsun kolay olsun.
bizim piller 4,2 volttur
pil tam dolu iken 4,2 ateşler
pil azaldıkca volt değeri azalır ve pil 3,2 lerde hiç keyif vermemeye başlayabilir.
Regüle mantığında 1 ohm 15 watt ateşlediğimizi varsayalım
bayypass pil tam dolu 4,2 voltken 18-19 watt ateşler
pil azaldıkca o watt değeri düşer.
10 watt ve altına inecek kadar pilin sarjı azalınca keyif almamaya başlarız

burada örnek değer 1 ohm
burada gecenler mekanik modda da geçerli

Bypass modunun olayı söylemiş olduğunuz gibi regule modda mekanik hissiyatı vermesidir. Ama bana göre sadece hissiyatta kalır :)

MTL kullanıyorum ve boru tipi dahili pilli mekanik mod tercih ediyorum. Bir kez sarım yaptıktan sonra hazır üzerindeyken regüle modda bypass denedim, aşırı miktarda güç veriyor ve asla mekanik mod gibi tutarlı değil. Tarif etmem gerekirse 15 watt isteyen sarımı 50 watt ateşlemek gibiydi. Serbest arkadaşın da dediği gibi hazır coilli anında pert eder.

MTL kullanıyorum ve boru tipi dahili pilli mekanik mod tercih ediyorum. Bir kez sarım yaptıktan sonra hazır üzerindeyken regüle modda bypass denedim, aşırı miktarda güç veriyor ve asla mekanik mod gibi tutarlı değil. Tarif etmem gerekirse 15 watt isteyen sarımı 50 watt ateşlemek gibiydi. Serbest arkadaşın da dediği gibi hazır coilli anında pert eder.
Özellikle liverpoor mu ne bi mod vardi
Onun baypass modu dediginiz gibi 40-50 watt Allah ne verdiyse ateşliyordu
Ama iyi çipli modlarin bypass modun kullanımı iyi bir mekanik kadar olmasada zevk verir

Çok fazla cihaz tecrübem yok maalesef. Denediğim cihaz aspire speeder. MTL icin bana göre regüle mod gereksiz ağırlıkta yada kaba oluyor. Çubuk krakerler iyidir. :D

Ekli dosyalar

• IMG_20190711_222847.jpg
    IMG_20190711_222847.jpg
    33.5 KB · Görüntüleme: 12
Özellikle liverpoor mu ne bi mod vardi
Onun baypass modu dediginiz gibi 40-50 watt Allah ne verdiyse ateşliyordu
Ama iyi çipli modlarin bypass modun kullanımı iyi bir mekanik kadar olmasada zevk verir
O nasıl oluyor hocam yav, rezistansın direnç değerine göre azami 4.2v vermiyor mu bu alet. Mtl sarımda 40 50w nedir.

Geri