• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Boş Likit Şişelerini nasıl değerlendiriyorsunuz.

hakan2200

Community
Kullandıkça attığımız bu şişeleri değerlendiren arkadaşlar varmı. ?
Burada nasıl değerlendirdiğimizi paylaşırsak sevinirim.
Belki biraz olsun çevreye katkımız olur.

Ekli dosyalar

• likit şişesi.jpg
    likit şişesi.jpg
    30.7 KB · Görüntüleme: 2
Tam doğa katliamı bunlar :) Değerlendirmek için de aklıma hiçbir şey gelmiyor, bizde geri dönüşüm de malum...

Evyapçıların ne kadarı tercih ediyordur bilemiyorum ama likit için 20 ve 30ml damlalıklı cam şişeleri kaynar sudan geçirip sonsuz döngüde kullanıyorum. Büyük işler için de yine camdan su, meyve suyu, ilaç, konserve vs. şişelerim mevcut.

Ben direkt yıkayıp likit koyuyorum tekrar, sıcak su kullanmıyorum plastik olduğu için. Hatta ikinci el atomizer vs. aldığım zaman rica ediyorum boş likit şişelerini de gönderiyorlar.

bu şişeler tek kullanımlık maalesef
dünya senin benim ayda kulandığı iki üç şişeyle batmaz ama kendinizi üzmeyin
disposable pod varken sigara varken bize kalmaz o iş (günde bir paket içen kişi ayda 600adet izmariti doğaya salıyor)
özel jetiyle helikopteri ile yemeğe giden zenginlerden size sıra gelmez
unutmayın, dünyayı kirleten zenginlerdir
atın şişeleri takmayın kafaya

bu şişeler tek kullanımlık maalesef
dünya senin benim ayda kulandığı iki üç şişeyle batmaz ama kendinizi üzmeyin
disposable pod varken sigara varken bize kalmaz o iş (günde bir paket içen kişi ayda 600adet izmariti doğaya salıyor)
özel jetiyle helikopteri ile yemeğe giden zenginlerden size sıra gelmez
unutmayın, dünyayı kirleten zenginlerdir
atın şişeleri takmayın kafaya
Zenginlerin yaptığını yaparsak biz de zengin olamayız ki????
Dolayısıyla onlar hata yapıyor biz sadece %1 etkeniz gibi bir mantıkla haraket etmek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum biraz farkındalık yaratmak gerek zenginleri utandırmak gerek ☺️

Zenginlerin yaptığını yaparsak biz de zengin olamayız ki????
Dolayısıyla onlar hata yapıyor biz sadece %1 etkeniz gibi bir mantıkla haraket etmek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum biraz farkındalık yaratmak gerek zenginleri utandırmak gerek ☺️
yok %1 bile yapamazsın hocam o mümkün değil (zenginsin de bizden mi saklıyon yoksa????)
örnek verelim; 1 jean için yaklaşık 10 ton su ayak izi var (%1'i 100litre) 0.5litre şie ise 5.5litredir
1kg kahve ise taaaam 21ton????
yani dolabında 3 jean bulunduran bendeniz ile yılda 20tanesini çöpe atan zengin asla yarışamaz...
üzmeyin kendinizi, yakarsa dünyayı garibanlar yakar ama zenginler yakılacak bir dünya bırakmayacaklar????

yok %1 bile yapamazsın hocam o mümkün değil (zenginsin de bizden mi saklıyon yoksa????)
örnek verelim; 1 jean için yaklaşık 10 ton su ayak izi var (%1'i 100litre) 0.5litre şie ise 5.5litredir
1kg kahve ise taaaam 21ton????
yani dolabında 3 jean bulunduran bendeniz ile yılda 20tanesini çöpe atan zengin asla yarışamaz...
üzmeyin kendinizi, yakarsa dünyayı garibanlar yakar ama zenginler yakılacak bir dünya bırakmayacaklar????
Aha yakalandık tüh????????
İyi de hocam karınca kadar da etkimiz olsa güzel olmaz mı sonuçta dünyayı tabiikide sadece sen ben kirletmiyoruz ama biz el atmazsak bu gidişle çevre sorunları bize el atacak gibi evet belki payımız %0,1 ama belki firmalar der ki abi biz ne yapıyoruz der utanırlar
Hiç sanmıyorum ama en azından herkes kendine düşeni yapsa bile yeter????

Konu ne olursa olsun, siz kendi mücadelenizi verin, başkalarının ne yaptığı sizin kim olduğunuzu belirlemesin. Sokak hayvanlarından örnekleyelim, onlara kimsenin yiyecek bir lokma vermediğini düşünün, bu size aynı şeyi yapma seçeneğini de verebilir aksine inatla verme şevkini de. Dünyada ki hayvanların hepsini doyuramayacak ve hiçbiri için hiçbir şey ifade etmeyeceksiniz, ama doyurduğunuz can için çok şey ifade edeceksiniz. Her zaman söylerim insanların iyi olmaya çabalamasına gerek yok, kötü olmaya son verseler yeter.

hocam tabii ki üzerimize düşeni yapmak önemlidir
ancak
çevre korumacı davranışlar veya sosyal yardımlar (hele ki uluslararası abouw öyle böyle mevzulae dönmüyor) gibi konularda 80 milyon bile üzerine düşeni yapsa olmuyor...
liberalizm sorun yaratır, suçu halka atar, farkındalık adı altında halkın sorumlu hissetmesini sağlar ve tabii ki çözümü de halktan bekler
ben kendinizi üzmeyin diye yazıyorum???? bu konular sizde bir takıntı haline gelmesin ve içiniz rahat olsun çünkü sorunu siz yaratmadınız çözümü de siz bulamayacaksınız
pet şişelerin tekrarlı kullanımı sakıncalıdır (ancak darbe almaması, eğilip bükülmemesi ve içinin çizilmemesi gibi koşullarda tekrar kullanılabilir biz o şartları taşımıyoruz), sağlığınız 3-4 adet şişenin çöpe atılmasından daha değerlidir (cam kullanan kimseye sözüm yok, kendilerini tebrik ederim)

Demek istediğimde buydu, mümkün mertebe hem israf hem ziyan olmasın diye aynı Gorilla şişeleri kullanmayı düşünüyordum. Açıkçası bende üzerine çok fazla düşünmemiştim bu konuların, elbetteki dünyaya zararımız az olsun bilincinde olsak da bu kadar detaylı hesap yapmıyordum. Bu başlık ile birlikte yeni bir yol bulmaya çalışacağım. Gerçi vereceğim siparişler en nihayetinde yine plastik materyal ile gelecek ama bir plan program yapacağız artık. Ben üzerime düşeni yapayımda paylaşılan görselde bahsi geçen, vicdandan ahlaktan ve şereften yoksun şahıslara sizin de dediğiniz gibi çözüm yok. Yine görselde bahsedildiği gibi biz yeni yollara yöneldikçe belki onlar düzelmek zorunda kalır. Sonuçta 1000000 e ulaşmak için bile 1 den başlamak gerekiyor saymaya.

Demek istediğimde buydu, mümkün mertebe hem israf hem ziyan olmasın diye aynı Gorilla şişeleri kullanmayı düşünüyordum. Açıkçası bende üzerine çok fazla düşünmemiştim bu konuların, elbetteki dünyaya zararımız az olsun bilincinde olsak da bu kadar detaylı hesap yapmıyordum. Bu başlık ile birlikte yeni bir yol bulmaya çalışacağım. Gerçi vereceğim siparişler en nihayetinde yine plastik materyal ile gelecek ama bir plan program yapacağız artık. Ben üzerime düşeni yapayımda paylaşılan görselde bahsi geçen, vicdandan ahlaktan ve şereften yoksun şahıslara sizin de dediğiniz gibi çözüm yok. Yine görselde bahsedildiği gibi biz yeni yollara yöneldikçe belki onlar düzelmek zorunda kalır. Sonuçta 1000000 e ulaşmak için bile 1 den başlamak gerekiyor saymaya.
Hocam bu işe başladığımdan beri tek şişeyi çöpe atmadım ağzı bozulmadığı diş atlama yapmadığı sürece. "Aman bunlar çevreye zararlı" fikri hiç yoktu hep "ulen bunun yenisi çok para boş şişeye para mı verecez" fikri vardı ondan şaapıyorum ben????

Hocam bu işe başladığımdan beri tek şişeyi çöpe atmadım ağzı bozulmadığı diş atlama yapmadığı sürece. "Aman bunlar çevreye zararlı" fikri hiç yoktu hep "ulen bunun yenisi çok para boş şişeye para mı verecez" fikri vardı ondan şaapıyorum ben????
Zamanında bu işler için aktivistlik bile yapmış bir kişi olarak naçizane fikrim bu meseleleri hiç kafaya takmamanız. Tabii elimizden geldiğince doğaya minimum zararı olan alternatifleri tercih edelim. Ama oturup detaylı düşünürseniz ortalama bir insanın doğaya verdiği zarar gerçekten çok çok ciddi boyutlarda. Maalesef bunun önüne uzuuuun bir süre geçilemez, yukarıdaki su ayak izi meselesinden yola çıkabilirsiniz. Bu bir noktadan sonra vicdan azabına yol açıyor. Sırf bu yüzden psikolojik hasar alan çevreci dostlarım oldu. Yapmayın, manyak olursunuz????

Dünyaya gelmiş en vahşi, en vicdansız ve en gereksiz türün, insan olduğu gerçeğiyle çok uzun süre önce yuzlestik bir çoğumuz, dolayısı ile tür olarak potansiyelimizin farkındalığı ile dünyaya ne gibi zararlar verdiğimizi ve bunu yaparken ne kadar umarsız oldugumuzun bilincindeyim. Bu sebeple ne bizden (insandan) ne benden çok beklentim yok ama yinede insanın bir yani pes etme diyor işte, en azından elinden geleni yap, artık o neyse, elimden geleni yaptım demeni ne sağlıyorsa. Hiçbir şey yapmadan elimden geleni yaptım diyecek de vardır işte maksat onlardan olmamak. Yoksa tayt pelerin giyip çatılarda dolanmayacagiz elbette.

Geri