Genel Sohbet Balığa Limon Sıkılır mı, Sıkılmaz mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YollarınSonu..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Balığa Limon Sıkılır mı, Sıkılmaz mı?

• Kullanılan toplam oy
    38
  • Anket kapatılmış .
Sıkılır hocam , özellikle çupra, levrek gibi çiftlik balıklarına sıkılır.Haa deniz çuprası veya olta ile yakalamış olduğunuz levreklere önermem o ayrı

Ben sıkıyorum valla sade balık yerken çok kuru oluyor eti sanki, limon biraz ıslatıyor tad katıyor limonsuz sevemedim. Rakının yanında ise sıkmıyorum zaten rakı ıslatıyor balığı gerek kalmıyor limona :)

Bence hiç fark etmez nedir altı üstü limon
Başlığa girince kendi kendime dedim neden rakı kültürüm yok benim aman oda fark etmez dedim olsa da olur olmasada olur

Bence sıkılmaz hatta sıkılırsa yemem o kadar net. Herhangi bir et türüne sıkılan limona anlam veremiyorum. Benim nazarımda limon, kendi başına tadı olmayan, yesende haz vermeyen gıdalara sıkılır :) mesela tüm sebzeler :)
İşin şakası gerçekten sıkmam. Sadece limon yiyormuş ve balığın tüm kokusu ve tadı gitmiş hissediyorum.
Mesela lahmacuna da sıkmam, tantuniye de, tavuklu yemeğe de. Dediğim gibi tadı kötü olan bişeyin tadını bastırsın diye sıkarım ama asla güzel bir et türüne yazık etmem :)

Yağsız balığa sıkılır malum tat yok çiftliklere de sıkarsın onlarda az yağlı ama yağlı balığa sıkılmaz be dostlar yazık olurr tadı kalmaz. İtalyada adamlar ete de limon sıkıyor ( eşşek at her türlü et yeniyor ) kuzu etlerinede sıkıyorlar yemeden önce anlayamamıştım ama taş gibi et hafifte koku var anladım ki limon sıkmadan yenilmez o et bizde kuzuya limon sıkılmaz tadı güzel balıkta aynısı yağlı balıksa yazık olur :)

Damak zevkinize göre değişir ben limon sıkarak yemeyi tercih ediyorum ama balığın lezzetini iyi alıyorum yüzdüğü denizin tuzunu tadıyorum diyosanız limon sıkmayınız tabikide

Geri