• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

İncelemeler Avoria DIY Kit İnceleme Alanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan antitu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

antitu

Community
Ön bilgilendirme: Sevgili dostlar, 'diğer tarafta' İlke Kimya için zamanında yaptığım incelemeleri, forum yönetimi ile konuşup bu tarafa da taşımaya karar verdik. İlke Kimya yetkilileri ile yaptığımız görüşmeden de olumlu bir izlenim edinince kolları sıvadım. Yeni bir şey yok, oraya yazdıklarımızı buraya da yazıp daha çok kişiye ulaşmasını arzu ediyoruz sadece. Orada göremeyenler burada görebilir, okuyanlar tekrar hatırlamak isteyebilir. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba sevgili dostlar,

Pim çekildi, bomba patladı ve Avoria marka DIY kitler bir yaz sürprizi olarak bugün @İlke Kimyaa stoklarına girdi. Biz de ürünler stoklara girer girmez inceleme konusunu açalım dedik.

7 çeşit DIY kit Avoria'nın orijinal 60 ml ambalajında bizlere ulaştırılıyor. Bunlar:

Redberry
Blueberry Rain
Süsses Blut
Cinnamon Roll
Wakinilla
Cakeberry
Rakı

1.jpg

Aromaların 6'sı İlke Kimya tarafından tarafıma yollandı. Bendeki 6 aromanın 6'sı da gökkuşağı gibi rengarenk.
:)
Görselleri yazının sonunda paylaşacağım.

Ben alkol çağrışımlı şeyleri sevmediğim için Rakı aromasını yorum dışı bırakacağım.

Aromalara 1 hafta demleme süresi biçilmiş. Forumdaki bazı arkadaşlar karıştır iç yapıp iyi sonuçlar aldıklarını söyleseler de biz aromaların oturması için yine bir hafta beklemeyi uygun göreceğiz. Bir aksilik olmazsa haftaya cumartesi aromaları yorumlamaya başlarız.

Hepinize bol buharlar dilerken bu parıl parıl parlayan aromalardan güzel tatlar elde edeceğimizi umuyorum. Hem belli mi olur, belki renkli buharlar da çıkarırız.

Not: Süssen Blut aromasında 11 ml, Rakı aromasında 10, diğerlerinde 15 ml aroma bulunuyor.

Cakeberry
Kurulum
: Reload RTA, Temco Fused Clapton coil, Fiber N'Cotton pamuk, 0.21 ohm, 60 watt

İçerik: Yabanmersinli kek

Hissiyat: Avoria DIY kitlerin incelemesine Cakeberry ile başlayalım. Mavi rengi ile gözümüze hitap eden Cakeberry, tat yönüyle de bize hoş bir içim sunuyor. Tfa ya da Capella gibi büyük firmaların şimdiye kadar denediğiniz yabanmersini tatlarını unutun. Daha temiz, daha gerçekçi, daha net bir yabanmersini aroması Cakeberry'ye damgayı vuruyor. Islak bir kek yediğinizi düşünelim. Bu kek yabanmersinli olsun. Peşine de dolgun bir krema ekleyelim. Ortaya çıkan tat tam olarak bu. 60 watta o kek tadını alıyorsunuz ama bu kek annelerimizin fırın keki gibi değil. Biraz donuts - kek arası bir tat. Gücü 50 watta getirince bu kek tadı nerede ise kayboluyor ama 60 ve üstünde (0.21 ohm söz konusu olduğunda tabii) kek belirgin bir hal alıyor. 50 watt dolaylarında ise kremalı yabanmersini tadı alıyorsunuz. Bu iyi bir şey. Likidim pastaneye dönsün diyenler gücü biraz artırsın, meyveli kalsın diyenlerse düşürsün. Reload Rta'da bir ileri bir geri yaparak istediğim skalayı yakaladım. Şekerli, bazen küçük Kent şekeri tadı da veren net bir tattan bahsetmek mümkün. Açılışı Cakeberry ile yaptığım için mutlu oldum. Şekerli yönü belki bu likidi Adv yapmaz ama böylesi bir yabanmersini deneyimi için eliniz sık sık Cakeberry'e gidecektir.

Redberry
Kurulum

İçerik: Nane - Orman meyveleri

Hissiyat: İçeriğe naneyi başa yazmak bu aroma için elzem. İlk hissettiğiniz nane oluyor. Peşine kısaca orman meyveleri diyebileceğimiz böğürtlen - Frenk üzümü - ahududu vs. bir tat karışımı kendini belli ediyor. Geo serisinde incelediğimiz Hazar'dan greyfurtu çıkarıp naneyi ekliyoruz, biraz daha yumuşak bir karaktere büründürüyoruz ve ortaya Redberry çıkıyor. 60 watta sert karakterli bir likit olmadığını söyleyebilirim. Özellikle tek bobinli atomizer kullanımında bu karışımın biraz daha yumuşayacağını söyleyebilirim. Nane tadı en öndeki tat olsa da aşırı doz değil. Orman meyveleri karışımı ile daha çok yeşil naneyi andırıyor. Ancak yine de ön plandaki tat olduğu için her nefesinizde naneli bir tat içtiğinizi size hatırlatıyor. Bu karışımı bir rtada değil de belki bir rdada tüketmek daha doğru olur. Çünkü üst üste nefesler bir noktadan sonra hele ki naneli karışımlara ayılıp bayılmıyorsanız size bıkkınlık verebilir. Rdada birkaç içimden sonra belki yeni bir tada geçip ara vermek daha doğru bir kullanım olacaktır. Sözün özü, yeşil nanenin ön planda olduğu, orman meyveleri ile süslenmiş bir karışım bu aromayı açıklıyor diyebilirim. Adv değil. Bununla beraber boğucu bir nane tadından bahsetmek mümkün de değil. Kötü nane aroması kullanımlarında ortaya çıkan o nane acılığından bahsetmek pek mümkün olmuyor, ancak en genel anlamda nane tadından hoşlanmayanların elinin gitmeyeceği bir aroma olacaktır.

Süßes Blut
Kurulum

İçerik: Kırmızı meyveler - Nane

Hissiyat: Süßes Blut, nane hissiyatının Redberry'ye göre azaltıldığı, özellikle kiraz başta olmak üzere kırmızı meyvelerin ön plana çıktığı bir tat. Nane tadının diğerine göre kırılmış olması benim gibi düşünenler için bir avantaj: Tamamen içmem demiyorum ama dozun iyi ayarlanmış olması şartını getiriyorum. Redberry de aşırı naneye boğulmuş değildi, ama daha da azaltılmış olması hoşuma gitti. Bununla beraber Süßes Blut'taki kiraz tadı da genel olarak başarılı diyemem. Bazı meyveler elektronik sigaraya uymuyor. Süßes'le anlıyoruz ki kiraz da bunlardan biri. Kiraz yerine vişne gibi ekşi bir tat tercih edilse idi belki daha kaliteli bir karışım ortaya çıkabilirdi, diye düşündüm. Lakin nane tadı o kadar güzel ayarlanmış ki "Redberry mi Süßes mi?" diyecek olsanız tüm bunlara rağmen Süßes cevabını verirdim. Nane bu seride nedense ısrarla kullanılmış. Henüz iki üç günlükken denediğim Wakinilla'da da naneyi çağrıştıran bir ton bulmuştum. Ona gelince yeniden değerlendiririz. Şimdilik Süßes Blut'u toparlayarak bitirelim: Nane tadının bir ton olarak bulunduğu, kırmızı meyvelerin önüne geçmediği, ortaya karışık bir tat. Benim için ADV değil. Almışken içelim diye tüketilebilecek bir aroma.

Cinnamon Roll
Kurulum
: Drop RDA, Temco Fused Clapton coil, Fiber N'Cotton pamuk, 0.23 ohm, 55 watt

İçerik: Tarçınlı çörek

Hissiyat: Avoria DIY kitlerin içinde ters köşe yapabilecek bir aromadan bahsedeceğiz: Cinnamon Roll. Öncelikle söylemek gerekir ki tatlı bir aroma değil. Tatlı olmayan bir aromanın acı olmasını beklersiniz, öyle de değil. Tatlı-tuzlu karışımı bir çörek tadı. Tarçını yüksek wattlarda içmeme rağmen pek hissedebildiğimi de söyleyemem. İlke Kimya'nın görselde kullandığı çörek tadını alıyorsunuz, o açıdan başarılı bir görsel o. Ama o tadı elektronik sigarada neden almak isteyelim? Onun cevabını bilmiyorum.
Bana en azından DL içimde bu kadarlık demleme süresi ile hiç uymadığını açıkça belirtmek istiyorum. Hatta üç beş nefes üst üste çektiğimde de hafif bir bulantıya sebep oldu. Alışık olduğum bir tat değil. Biraz daha demlenir, tatlar belki biraz daha oturur ve ortaya değişik bir likit çıkabilir. Ancak yine de geleceğe dair ümit besleyeceğim bir aroma olmadı Cinnamon Roll.

Blueberry Rain
Kurulum

İçerik: Yabanmersini

Hissiyat: Tertemiz bir yabanmersini tadına eklenmiş buzlar. Hayal etmek zor değil. Hafif krema efekti de ben buradayım diyor arkadan. Çift bobinli Reload'da buz yansımasını net şekilde hissediyorum. Bir oran vermek gerekirse yüzde 60 yabanmersini, yüzde 40 buz ve krema diyebilirim. Watr düşürülünce, hele tek bobine geçilince buz daha az hissedilecektir. Belki o zaman yabanmersini sevip buza biraz mesafeli yaklaşanlar daha mutlu olacaktır. Kısaca cooling dediğimiz ve bazen buz ile, bazen mentol ve nane ile sağlanan hadise sanırım Avrupa'da epey seviliyor. Avoria'nın freş olmayan DIY kiti yok gibi. Satın alacak arkadaşların bu detayı atlamaması gerekir. Sonuç olarak güzel bir yabanmersini tadına eklenen ve bence içimi aşırı zorlamayan bir buz karışımından bahsedebiliriz, Blueberry Rain'i konuşacaksak.

Wakinilla
Kurulum

İçerik: Vanilya - Karışık meyve

Hissiyat: En sevdiğimi en sona bıraktım.
:love.:
Vanilya ve karışık meyve muhteviyatıyla bizlere sunulan Wakinilla, sadece benim değil herkesin en sevdiği Avoria aroması olmuş durumda. An itibariyle stoklarda bulunmayan tek Avoria. Nedir bu aromanın sırrı? Değinmeye çalışalım. Diğer Avoria DIY kitler gibi tipik DL aroması olan Wakinilla'da ilk hissettiğiniz tat kivi oluyor. Ama nasıl berrak bir kivi. Olgun kiviler özenle toplanmış ve atomizerinizin içine dilim dilim doğranmış gibi. Tatlı bir kivi tadı hakim. Kivi deyince yüz ekşiten bir tat gelmesin akıllara. Bu kiviyi çerçeveleyen bir vanilya likiti yumuşatıyor. Tabii finalde Avoria'nın olmazsa olmazı fresh efekti de sizi kucaklıyor. Bu kez dozu gayet iyi ayarlanmış. Yaz sıcakları düşünülerek yapılmış gibi, siz likiti buharlarken hafif bir serinlik boğazınıza vuruyor. Her defasında bunu özellikle vurguluyorum, çünkü bazı arkadaşlar katiyen buzlu likitler tüketemiyor. İçerikte de şimdilik belirtilmediği için ben söyleyeyim diyorum. Belki başka meyveler de bu aromaya konmuştur ama kivi o kadar önde ki diğerlerinin ne olduğunu pek anlayamıyorsunuz. Toparlayacak olursak Wakinilla için bu seride gönlümün efendisi diyebilirim. Yeniden stoklara girmesini ben de bekliyor olacağım.

Bu aroma ile beraber Avoria aromalarını incelemeyi tamamlamış bulunuyorum. İlke Kimya'ya gönülden teşekkürü bir borç bilirim. Başka bir incelemede yeniden görüşmek dileği ile.

Blueberry Rain
2.jpg

Wakinilla
3.jpg

Cakeberry

4.jpg

Cinnamon Roll
5.jpg

Süssen Blut
6.jpg

Redberry
7.jpg

Son düzenleme:
Wakinilla hariç para verip almanıza değmeyecek aromalar.
Ben Esf'de yapılan değerlendirmelerden çok önce tedarik edip denemiştim, Avoria'ya yazdım "Siz mix işini bırakın, Nbase işine odaklanın sadece" diye :cautious:
Wakinilla da öyle aman aman değil zaten, olsa da olur olmasa da.
Boşa para, yerli mixler daha iyi.

Renkler albenili, yazlık tatlarla bir tarz düşünülmüş açıkcası gelecek vaad ediyor, fakat bana nane ve buz demeyin elektronik sigarada en son aradığım şeyler... biraz görselleri yardımıyla satışa katkısı olur 2.yi aldırır mı denemek lazım. uzun zamandır başarılı bir pastane dıykit denememiştim acaba firmanın öyle bir planı var mıdır ki
Bu arada incelemeniz harika olmuş.

Renkler albenili, yazlık tatlarla bir tarz düşünülmüş açıkcası gelecek vaad ediyor, fakat bana nane ve buz demeyin elektronik sigarada en son aradığım şeyler... biraz görselleri yardımıyla satışa katkısı olur 2.yi aldırır mı denemek lazım. uzun zamandır başarılı bir pastane dıykit denememiştim acaba firmanın öyle bir planı var mıdır ki
Bu arada incelemeniz harika olmuş.

Pastane olarak değerlendirilir mi bilmiyorum, ben tercih etmedim ama Rakı aromasının bildiğiniz rakı olduğu diğer forumdaki arkadaşların hepsince söylendi hocam.

Son düzenleme:
Geri