• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Atomizerler Arasındaki Fark?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan houdini
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

houdini

Community
Merhabalar, bilgili arkadaşlara ciddi bir sorum var. Elimde uzun süredir spica pro, penodat, doggystle atomizerler var. Her birini bir yılı aşkın süredir dönüşümlü olarak kullanıyorum. Temel sorum atomizerlerdeki aynı sarımı baz aldığımızda boğaz vurumunu, aromayı, buhar sıcaklığını etkileyen faktörler neler sizce? Atıyorum orjinal ve nispeten daha pahalı atomizer aldığımda ne kadar fark olcak ve neden olcak? Temelde aynı hava açıklığı ve baca boyu, yanma odası hacmi olsun mesela, içimde herhangi bir fark olcak mı?

Hocam okadar çok değişken varki;
  • Yanma odasının genişliği
  • Yanma odasının uzunluğu
  • Yanma odasının ve buhar çıkışının ovalliği
  • Malzeme kalitesi ( ultem, plastik, cam, metal ve bunların kalite katmanları )
  • Hava girişinin stili ve konumlandırılması
  • Haznenin yapısının hava dolaşımına etkisi....
Bu liste böyle uzayıp gider bunlar atomizerlerde ki aroma farklılıklarını oluşturur, orjinal ve onun iyi bir clonu arasındaki fark ise nispeten malzeme kalitesi, parçaların ömrü, yivlerin kalitesi, oringlerin kalitesi ve marka değeri gibi farklılıklar içerir.

Sevgiler ve saygılar ile...

Fiyatı genelde işçiliği ve malzeme kalitesine göre değişiyor. Yani daha pahalı diye spica pro dan daha fazla boğaz vurumu verecek diye bir şey yok. Örneğin gus serisi daha çok aroma ile seviliyor. Baca boyu artışı bence genelde boğaz vurumu nu artırıyor. Aralıklı sarım da yine öyle.

Çok fazla etken var, bu etkenler 2 ye ayrılabilir genel manada; kullanıcı bazlı ve üretim bazlı olarak.
Kullanıcı bazlı dediklerimiz sizin sarımınız ve pamuklamanızla ilgili kısım.*
ÜRetim bazlı dediklerimiz ise çok dallandırılıp budaklandırılabilir;
Örneğin Chimney konusunda zorlasak 10 15 arası fark çıkartabiliriz, belki daha fazla Örn:
*Baca Uzunluğu ve kısalığı
*Yanma odası genişliği
*Yanma odası tavan bölümünün kesimi , varsa katmanları
*Ayarlanabilir baca
*baca içi ultem
*baca malzemesi
.
.
.

Deck için de aynı ölçüde yazılabilir ve çoğaltılabilir. Bunları atamizerleri karşılaştırmak adına inceleyecek olursak; standart bir tel standart bir sarım üzerinden gitmek gerekir.
Çok farklı atomizerlerde vardır birbirine çok yakın olanlarda. Birbirine yakın olan atomizerlerin farkları zamanla kullandıkça kendini daha net ifade eder.

Merhabalar, bilgili arkadaşlara ciddi bir sorum var. Elimde uzun süredir spica pro, penodat, doggystle atomizerler var. Her birini bir yılı aşkın süredir dönüşümlü olarak kullanıyorum. Temel sorum atomizerlerdeki aynı sarımı baz aldığımızda boğaz vurumunu, aromayı, buhar sıcaklığını etkileyen faktörler neler sizce? Atıyorum orjinal ve nispeten daha pahalı atomizer aldığımda ne kadar fark olcak ve neden olcak? Temelde aynı hava açıklığı ve baca boyu, yanma odası hacmi olsun mesela, içimde herhangi bir fark olcak mı?
Bence spica pro ve penodat ile yetinin. Alacaginiz atomizerlerde hayal ettiklerinizi bulamamaniz cok olasi. Ben denedim oradan biliyorum :) Spica Pro, Troya Mv1, Berserker 24mm, Troy 1xv3.. Kalanlar bunlar, gidenler Orjinal: Tilemahos Armed Eagle, Kayfun Prime, Kayfun LP2, Vapor Giant M5, Penodat, Troy1xV3RBA, ION RBA, ION Jr, MajorV1.1 ve hatirlayamadiklarim :)

şahsen high end denen pahalı şeyler bana fuzuli geliyor. malzeme kalitesi dışında pek etkisi olduğunu sanmıyorum.
kendi içimime göre benim aradığım şeyler, baca uzunluğu, baca yapısı, güverte yapısı, dolum yaparken ki iç basıncı gibi faktörler.

muhakkak ki fark olacaktır 100 liralık ile 1000 liralık cihazlar arasında ama bu aradaki 900 lira fark için göz yummaya değer bu kalite farkına :)

kendi halinde bir kullanıcı olarak şunları söylemek isterim sorduğunuz için :
1 aradığınız şey ne ?
2 elinizdeki atomizerler istediğinizi veriyor mu sizi tatmin ediyor mu ?
3 paranız çok mu ?

ilk 3 maddeyi sıralayın eğer 1 ve 2 tamamsa hiç bence bulaşmayın ekstra atomizerlere :) işin önü söz ardı para :) burda konuşuruz konuşuruz eğer paranız yoksa o konuştuğumuz atomizerlerin sadece boş muhabbeti yapmış oluruz :) benim yok mesela o kadar param bir kaç orjinal atomizerim var onlar bana yetiyor artıyor bile :) klon konusuna gelince hiç bir zaman ama hiç bir zaman klonlar orjinalden iyi olamaz hani diyorlar ya klonu iyi olmuş.... hadi beee ordan diyorum ben içimden :D çünkü hiç bir orjinal klondan kötü olamazzzzzzzz bu yerli üretim atolarda olsa yabancı üretim atolarda olsa :D o fakir düşünce edebiyatının bir yansıması kendini rahatlatması diye düşünüyorum :D kızınlar varsa da kızsınlar arkadaş her atomizer elimizde olacak hepsi bizde bulunacak diye bir şey mi var sen sigarayı bırakmak için mi başladın e cig e yoksa koleksiyon yapmak için mi :)

haaa şöyle bişi yapabilirsin mesela 1-2 tane ato bulursun kendine sağlam ki elindekiler bana göre gayet iyi atomizerler...
3. bi ato yaparsın onu da ufak ufak yükselterek birini alırsın denersin değiştirirsin sattığının üstüne koyarsın daha üst segment bir ato alırsın öyle olabilir ama birden bodozlama girme derim yorar adamı maddi olarak :) hep bu merak bitirdi bizi hep yapma bence :D

“Atomizerle tanismak” denen birsey var.
Biraz zaman ve sabir gerektiriyor.
Ve cogumuz sabirsiziz. Bu yuzden yorumlarda birinin overek goklere cikardigi atomizeri digeri yerin dibine sokabiliyor.
Ayni atomizeri (tilemahos - kayfun v4 vs.) 4 kez alip 4 kez satan ve 5. kez alabilmek icin caba harcayanlara sahit oluyoruz. :)

fed4e229b0e643730b22762caf18d710.jpg

Bu da benim tanismayi bekleyen yeni atomizerim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhabalar ;

Bir atomizeri deneme faslı benim açımdan 1.5 ya da 2 aydır. Atomizerler arasındaki farklılık malzeme kalitesinde etkilidir. Yalnız arkadaşlarımında dediği gibi iç yapısı deck yapısı yanma odasının farklılıkları hava kanallarındaki girişler çıkışlar bunlara etkendir. Denemek ve gözlemlemek gerekir. Buna istinaden denemeden atomizerler sizi mutlu etmeyebilir. Denedikten sonra mutlu ve huzurluda olabilirsiniz. ?

Atomizerlerin hepsi birbirinden farklı olduğu gibi hepsinin de aroma/buhar yoğunluğu birbirinden farklı olur. Bunları etkileyen etmenlere gelecek olursak;
  1. Atomizer diameter
  2. Atomizer inner diameter
  3. Atomizer peek diameter
  4. Chimney uzunluğu
  5. Chimney çapı
  6. Air Flow boyutları
  7. Likit emilimini sağlayan kanallar
  8. Kullanılan malzeme kalitesi
  9. Driptip boyu
  10. Driptip çapı
  11. Chimney yapısı
  12. Chamber uzunluğu gibi sayılacak birçok etken mevcuttur. Kontrol grubu ile deney grubu arasında bu maddelerden herhangi biri değişirse atomizerda da buhar yoğunluğu/ boğaz vurumu veya aroma verme durumları değişir.

Atomizer çok fark ediyor tabi ki ama bence en büyük arayış likit eğer cidden iyi likit denk geliyorsa elindeki atomizer en kral atomizer oluyor likit traş ise içesi gelmiyor insanın

Kesinlikle katılıyorum. Akıtma, sıçratma vs gibi sarım yanlışları ve sıkı içim gibi tercihler dışında en önemli nokta likit. Likit damak tadına uymuyorsa ne atomizer ne mod, ne pamuk ne de tel kafi gelmiyor.

Edit: imla

Merhabalar ;

Bir atomizeri deneme faslı benim açımdan 1.5 ya da 2 aydır. Atomizerler arasındaki farklılık malzeme kalitesinde etkilidir. Yalnız arkadaşlarımında dediği gibi iç yapısı deck yapısı yanma odasının farklılıkları hava kanallarındaki girişler çıkışlar bunlara etkendir. Denemek ve gözlemlemek gerekir. Buna istinaden denemeden atomizerler sizi mutlu etmeyebilir. Denedikten sonra mutlu ve huzurluda olabilirsiniz. ?
Şu özellik olmazsa olmaz diyebilirmiyiz yoksa tüm özelliklerin birbiri ile uyumu mu başarıya götürüyor. Örneğin gus ın yanma odası küçük bacası dar vs, o yüzden benzer atolar iyidir diyebilirmiyiz?

RTA defterimi kapatıp, RDTA dünyasına hazırlanırken, başlığı görünce bir hortlatayım dedim:p Deck üzerindeki hava boşluğu, ve hava boşluğuyla baca arasındaki mesafe... Bu ikisine ve aralarındaki ilişkiye dikkat ederdim.

Geri